Waar ben je naar opzoek?

Is het belangrijk wat een ander van je vindt?

6 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Is het belangrijk wat een ander van je vindt?

Michael Pilarczyk, de stem van radio 538. Tijdens de oefeningen van de SlimFitCode denk ik ook even aan hem. Ik moet me opnieuw concentreren, maar deze man heeft een geweldig mooie stem, die je raakt, je meeneemt en die je gelooft. Wat hij vertelt, vertelt hij je met liefde en hij meent het, dat voel je. Een belangrijk punt voor jezelf is dat je discipline hebt, dat je afspraken maakt met jezelf en je je er ook aan houd.

Stel jezelf de vraag: “Faal je als je je uitkomsten niet haalt?”

Het is zo moeilijk om zijn verhaal, zijn boodschap voor jou op papier te zetten. Hij maakt tijdens de dag gebruik van mooie oneliners, anekdotes uit zijn eigen leven en veel vragen die je jezelf moet stellen.

Hij geeft aan dat we in een wereld leven waarin we verdrinken in de kleine details, waardoor we de grote belangrijke lijnen niet meer zien. Als je gezond leeft op het gebied van voeding en bewegen, zul je zien dat je hersens veel meer werk voor je doen.
Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven, niemand anders. Alleen jij kiest je pad. Je moet leren dat als jij gelooft dat iets gaat lukken, dát de waarheid is.

Het klinkt zo gemakkelijk, vind je niet? Wat hij je de dag door vertelt, weet je al. Maar het grote verschil zit hem erin dat je moet gebruiken wat je al weet. Dat doen we namelijk zo vaak niet. Vaak zijn we negatief en laten we ons meesleuren door de gekte van de dag, waardoor we dus het allerbelangrijkste vergeten: zijn wie je wilt zijn.

Negatieve gedachten maken je ongelukkig. Probeer alles een positieve draai te geven. Wat is aan het eind van het verhaal nou het ergste dat er kan gebeuren? Als jij besluit die marathon te gaan lopen en je gaat ervoor trainen en plannen, je gaat naar New York en je loopt hem. Wat is er dan het ergste dat er zou kunnen gebeuren? Dat je hem niet uitloopt? Dat je het niet in de gewenste tijd haalt? Stel jezelf dan de vraag: “Is dat nou zo erg?”. Ik leer mezelf de vraag te stellen of ik er dood van zou gaan als het niet lukt. Die vraag kan ik altijd met ‘nee’ beantwoorden. En iets ergers is er in mijn ogen niet. Van een mislukkeling kun je alleen maar leren, je leert het de volgende keer anders te doen. Je leert je doelen bij te werken.

Stel jezelf bij negatieve gedachten ook de vraag: “Wat is er het ergste dat er zou kunnen gebeuren?”

Wees elke dag trots op jezelf. Die opmerking vond ik zo mooi. We vallen vaak in het niet-trots zijn, het ‘ow, ik heb dit vandaag niet gedaan of dat niet gehaald’. Maar kijk eens naar al die dingen die je wel gehaald hebt. Wees daar dan trots op. Ik denk ook dat als je een doel haalt, het volgende doel sneller en misschien wel gemakkelijker haalbaarder wordt. Dat je jezelf oppept en dat het bereiken van je eerste doel je tweede doel al dichterbij haalt.

Kleine tips: Sta eerder op als je weet dat het een drukke dag wordt, ga eerder naar bed en drink niet voor een belangrijke dag. Kleine tips die hij de dag door geeft, waarvan je denkt dat ze inderdaad zo simpel zijn. Waarom sta ik niet een uur of een half uur eerder op dan de kinderen? Waarom niet?

Stel jezelf de vraag: “Is jouw spiegelbeeld werkelijk wie je bent?”

Angst is hetgeen waar wij het meest door gedreven worden. Onterecht, maar het leidt ons wel. De 6 basisangsten:

 • Angst voor armoede
 • Kritiek van anderen
 • Angst voor liefde
 • Slechte gezondheid
 • Ouderdom
 • Dood

Stel jezelf de vraag: “Is het belangrijk wat een ander van je vindt?”

Wij geloven de etiketten die andere mensen op ons plakken. Als ze je maar vaak genoeg een klootzak noemen, gaan we er vanzelf in geloven. Maar is dat terecht, is dat de waarheid? Ben jij echt een klootzak?

Oordeel niet als je niet weet waarover, heb geen mening als je de waarheid niet kent. Mijn grootste valkuil: ik ben constant mensen aan het beoordelen en op een niet positieve manier. Ik doe dit, omdat ik denk dat zij ook zo over mij praten. Roddelen is iets waar ik mij erg druk om kan maken. En in mijn geval komt er ook vaak een stukje jaloezie in voor.

Leer dat er alleen een nu is. Zo hoef je jezelf nooit meer druk te maken over dingen die al gebeurd zijn of die misschien ooit nog wel eens een keer zouden kunnen gaan gebeuren. Want als je je druk maakt over van alles en nog wat, kun je nooit echt gelukkig zijn met hetgeen je nu hebt. Sluit het verleden af, zet er een streep doorheen. Je kunt het toch nooit meer veranderen. Het is gebeurd.

Boeken tip: De 108 vragen uit het boeddhisme

Vragen die je aan het denken zetten

Michael stelde ons 11 vragen. Ik zal de 3 die mij aan het denken hebben gezet, delen. Voor de andere vragen… lees het boek of volg de SlimFitCode dag.

 1. Hoe vaak herhaal je voor jezelf dat je ongelukkig bent?
 2. Wat is de grootse fout: een fout maken of geen fout willen maken?
 3. Wat je moet doen, doe je niet en wat je niet hoeft te doen, doe je wel.

Vaak denk ik me ongelukkig te voelen. Dat zijn de momenten waarop ik meestal ga eten. Maar nu zie ik pas in dat ik dat echt mezelf aan doe, want ben ik wel echt zo ongelukkig en kan ik het echt niet veranderen? Ik geloof nu dat het ongelukkig zijn best wel meevalt, dat het iets is geworden wat ik mezelf heb aangepraat. Want waar word ik nou ongelukkig van? Dat is vaak van hoe anderen denken of doen, of wat anderen hebben. Het constant kijken naar wat een ander wel heeft en ik niet. Maar zou mij het wel gelukkig maken als ik hetzelfde zou hebben als zij? Ik denk het namelijk niet. Hoogstwaarschijnlijk hebben zij precies hetzelfde gevoel naar mij toe. Het is iets wat je jezelf vertelt, maar alles behalve de waarheid is.

Een mooie tip was om je doelen op te schrijven, fysiek opschrijven, lekker ouderwets met een pen. Wanneer je een doel behaald hebt, dan kun je dit wegkrassen.

happy

Gelukkiger leven

Michael had 11 punten naar een gelukkiger leven waarin je kunt zijn wie je wilt en kunt bereiken wat je wilt. Hij gaf hierbij een geweldige uitleg. Die uitleg moet je zelf ervaren, voelen en horen. Hij kan je als geen ander een wijze les meegeven; hoe om te gaan met deze 11 punten. Ik geef jullie er 3, want ik weet dat ik dit nooit zo kan overbrengen als Michael dat doet. Dat is iets wat je zelf moet ervaren.

 1. Leef zonder verwachtingen
 2. Kies een duidelijk en concreet doel
 3. Je kunt het niet alleen

Je gedachte is eigenlijk een onwijs sterk wapen. Jouw gedachten bepalen wie je bent. Je moet er op een gezonde manier mee om leren gaan. En we weten allemaal diep van binnen hoe, alleen moet dat ‘hoe’ nog even opnieuw opgegraven worden.
En alles begint bij de basis! Gezond eten, gezond leven, sporten en weten hoe om te gaan met jouw sterkste wapen:  je mind!

Wees nooit bezig met dingen die je toch nooit (of op dat moment) kunt veranderen. Met een glimlach, vriendelijkheid en respect kom je al heel ver en zullen je doelen nog gemakkelijker en bereikbaarder worden. Wees dankbaar voor alles, ook voor de harde leermomenten.

SlimFitCode

Ik heb mijn uiterste best gedaan om deze dag zo goed mogelijk op papier te zetten. Ik hoop met alle liefde die ik in me heb dat dit is gelukt. Voor meer informatie over de SlimFitCode kun je www.slimfitcode.nl bezoeken. Deze dag is echt een aanrader. En naast dat je veel over jezelf leert, krijg je ook nog eens een geweldig lekkere lunch, drankjes en een goodiebag aangeboden. Het is tot in de puntjes verzorgd en je komt niets te kort. Ook de locatie is geweldig.

Ik wil de Foodsisters, Guy en Michael uit de grond van mijn hart bedanken voor deze geweldige dag. Ik heb ervan geleerd. Thanks daarvoor. Blijf positief denken!

Benieuwd naar de voorgaande blogs? Lees dan ook de blog ‘ontlijnen‘ en ‘van meer bewegen word je slimmer‘.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Drielingmoeder

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

 • 3 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

 • 1 dag geleden
 • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen