Waar ben je naar opzoek?

Wie is er niet groot mee geworden?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wie is er niet groot mee geworden?

Advertisement
Mijn opa en oma waren vroeger lid van de Leesmap. Wat een luxe was dat. Het was altijd een wedstrijdje wie als eerste de Leesmap te pakken had wanneer we bij opa en oma op bezoek waren. De Donald Duck werd als eerste verslonden. Ik las hem het liefst als laatste. Zo kon ik alle tijd nemen. De Donald Duck roept goede herinneringen bij mij op. Als we op vakantie gingen dan kregen we een pakket tijdschriften met een Donald Duck erin. In alle soorten en maten. Of zelfs een pocket Donald Duck. Wat waren dat heerlijke tijden!

Zo opa zo kleinzoon

Mijn opa van 86 jaar leest nog steeds de Donald Duck. Deze geeft hij door aan mijn vader van 52 jaar en deze wordt weer doorgegeven aan de kleinkinderen. Van generatie op generatie wordt de Donald Duck hier nog steeds gelezen.

Zoals ik al zei; wie is er niet mee opgegroeid? Inmiddels is zoonlief ook aangestoken met het Donald Duck virus. Dankzij de opa’s!
 Op zijn nachtkastje ligt met regelmaat een Donald Duck Junior. Hij gaat na de zomervakantie naar groep 3 en is volop bezig met letters en woordjes. Hij kan al heel wat woordjes zelf lezen.

Cadeautje

We hebben een abonnement afgesloten zodat hij spelenderwijs lekker bezig kan met lezen. Raad eens van wie hij dat abonnement heeft gekregen? Juist. Van opa en oma.

Het blad is grappig, positief, avontuurlijk, ondeugend en uitdagend. Precies wat onze zoon ook is. Dit werkt aanstekelijk en voor hem is het makkelijk om zich in te leven.
Het blad zit vol herkenbaarheid en daardoor is het gemak van identificatie dichtbij. Het is niet te moeilijk en niet te serieus. Lekker wegdromen en zorgeloos even genieten met plezier!

Makkelijk voor beginnende lezertjes

Een Donald Duck Junior is juist heel erg geschikt voor jonge kinderen van 5 tot 8 jaar, die net beginnen met lezen . Het voordeel is dat er minder tekst in de ballonnetjes staat en de plaatjes overzichtelijk zijn. En als de Donald Duck uit is maken we samen de puzzels en spelletjes waarmee zoonlief spelenderwijs leert lezen, schrijven en rekenen.

Zoonlief vindt het super leuk om de Donald Duck Junior te lezen. Het is namelijk ook een momentje van hem en mama of papa. Hij wordt positief enthousiast gemaakt om te leren lezen. De letters zijn iets groter en de strips zijn makkelijk te lezen. Voor hem is het belangrijk dat hij een succeservaring heeft om door te gaan met iets nieuws. De Donald Duck Junior biedt hem deze succeservaring. En dat vinden papa en mama ook heel fijn!

DDJ2

En door naar… opa!

En uiteraard als de Donald Duck uit is… krijgt opa ze! Want zelfs de Donald Duck Junior is voor opa ook heel erg leuk. Donald Duck Junior is een goede opstap naar Donald Duck Weekblad.

Op naar groep 3 met nog veel leesplezier in de Donald Duck Junior, die nu ook ingepikt wordt door zusje van 5 jaar!

DDJ3

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen