Waar ben je naar opzoek?

Ze is 63 en bevallen van haar eerste kind

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ze is 63 en bevallen van haar eerste kind

Een kinderwens kan heel sterk aanwezig zijn. Als je zelf geen kinderwens hebt of een kinderwens die vervuld is, dan kun je het je waarschijnlijk moeilijk voorstellen. Maar om op 63-jarige leeftijd nog een kind te krijgen? Sorry, maar dat vind ik onverantwoord. En dan denk ik vooral aan het belang van het kind…
Op een gegeven moment moet toch iemand aangeven dat het niet meer mogelijk is?

Lees ook: Top 5: Dit wil je níet horen als zwanger worden niet lukt

Oudste Australische moeder

Maar toch zijn er vrouwen die het blijven proberen. Die zo’n sterke kinderwens hebben dat ze vinden dat hij vervuld moet worden. Ongeacht wat hun leeftijd is. Zo ook een Australische vrouw uit de staat Tasmanië. Zij is pas op 63-jarige leeftijd voor het eerst moeder geworden. Daarmee is ze de oudste moeder ooit in het land.

Lees ook: Is 63 echt te oud voor kinderen krijgen?

De moeder, die anoniem wil blijven, is op 1 augustus bevallen na 34 weken zwangerschap. De baby is geboren via een keizersnede.

Yahoo News meldt dit nieuws.

Buitenlandse donor

De moeder heeft een jarenlange IVF-procedure ondergaan die tot dan toe allemaal mislukt waren. Uiteindelijk werd ze toch zwanger met behulp van een embryo van een buitenlandse donor. De partner van de vrouw is 78 jaar.

Moeder en dochter herstellen momenteel in Melbourne van de bevalling.

 


Egoïstisch

Hoe mooi het voor de vrouw ook is dat ze nu toch moeder is geworden, ze krijgt ook veel kritiek over zich heen. Een kind zou zo’n 20 jaar zorg moeten krijgen. Waarschijnlijk zullen beide ouders voor die tijd er al niet meer zijn…

De meeste mensen vinden dit enorm egoïstisch. En ik ben van mening dat onze lichamen zelf aangeven wanneer een zwangerschap er niet meer inzit.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Melissa Polfliet-de Jonge zei

    Ben het er mee eens dat het belang van het kind voor gaat. Alleen is het bij sommige vrouwen op jonge leeftijd al zo dat het lichaam het al aangeeft dat een zwangerschap er niet (natuurlijk) in zit. Jammer genoeg behoor ik tot deze groep. (O.a. vervroegde overgang etc.) Sinds vorig jaar wel trotse mama van een gezonde knul via icsi. Ik kan daarom ook wel begrijpen dat mensen heel ver willen gaan voor deze wens. Daarom ben ik het met je laatste zin ook niet helemaal eens want vaak zijn het jonge mensen die een kinderwens hebben waarbij het lichaam al niet meer mee wilt werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen