Waar ben je naar opzoek?

In deze restaurants ben je niet welkom met je kids!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
In deze restaurants ben je niet welkom met je kids!

Als blogger en mama kom ik heel veel inspiratie online en offline tegen om met mijn kinderen heen te gaan. Helaas woon ik zelf nog in een uithoek van het land waar de to do’s voor gezinnen er nog niet uitspringen. Gelukkig kom ik op veel leuke plekken maar wat meer in mijn eigen omgeving zou ik niet verkeerd vinden.

Speelhoekjes wat geen speelhoekjes zijn

Wij gaan samen graag uit eten. Regelmatig zonder kinderen om samen lekker bij te kletsen en écht rustig te kunnen eten. Maar het komt ook voor dat we met vrienden of familie mét kinderen een leuke plek zoeken om te eten. Waar ga je dan met kinderen naartoe? Ik ben erg voorstander van kindvriendelijke lunchplekken en restaurants. En dan niet van die gelegenheden waar je wordt afgescheept met een simpel speelhoekje waarvan het speelgoed niet meer compleet is, er kleurpotloden zonder punten aanwezig zijn en het een donker en vies hok is. Kwijlend bekijk ik met regelmaat de foto’s van mede mama’s op Instagram van super leuke eetgelegenheden waar ze ook écht aan kinderen denken en waar je het meest heerlijke (biologische) eten krijgt. Jammie!

Wat een ergernis voor kids en ouders als je bij een pannenkoekenboot komt waar je van die goedkopen potloden krijgt waar niet mee te kleuren is. Gevolg: kinderen gefrustreerd en papa en mama zijn er weer druk mee. Tegenwoordig neem ik onze eigen kleurspullen mee. De meest simpelen en makkelijke oplossing is een iPad maar een iPad gaat nog écht niet mee uit eten. Ik vind dat kinderen zich zonder ‘dat ding’ prima moeten kunnen vermaken aan tafel.

Kids niet welkom

Terwijl ik dagdroom over kindvriendelijke eetgelegenheden in mijn eigen omgeving stuit ik op een blog van Jan Magazine waar een opsomming staat van restaurants waar kinderen niet welkom zijn. Ik snap het wel hoor, rondrennende en schreeuwende kinderen in een restaurant is super irritant. Dat vind ik zelf ook! Ik leer mijn kinderen daarom ook om dat niet te doen. Maar kinderen blijven kinderen en ik ben ook geen perfecte ouder… In deze blog staat dat een Australisch restaurant een dramatische maatregel nam: kinderen onder de 7 jaar waren niet meer welkom.

Er kwamen positieve en negatieve reacties maar het is wel duidelijk dat het verbod het restaurant goed doet. Sinds 14 jaar heeft het restaurant het nog nooit zo druk gehad.

Website restaurants met kinderverbod

In Nederland wordt dit initiatief overgenomen. Binnenkort komt er een website met restaurants en hotels waar kinderen niet welkom zijn. De initiatiefneemster van de site is hiermee begonnen omdat ze het zelf vervelend vindt om te worden gestoord door rondrennende en schreeuwende kinderen tijdens haar hotel- of restaurantbezoek. De dame in kwestie is bewust kinderloos en wil tijdens haar vakantie en vrije tijd niet gestoord worden door kinderen.

restaurants kids niet toegestaan

Bron foto: Flickr

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 1 week geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 1 maand geleden
  • 3 minuten lezen