Waar ben je naar opzoek?

Ik trek aan wat ik zelf mooi vind!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ik trek aan wat ik zelf mooi vind!

de kledingstijl van mijn dochter

Als ik met mijn dochtertje van 5 in de winkel loop, wil zij hele andere dingen dan die ikzelf in gedachten voor haar heb. Stiekem koop ik toch die trui, die ik zo passend vind staan op die éne broek. Achteraf heb ik daar spijt van, want de trui komt nauwelijks de kast uit. Hij is stom! Mijn meisje wordt groot en heeft een eigen wil en een eigen smaak ontwikkeld. Maar hoe ga ik hier mee om? Hier onder vindt je 3 handige tips die je mogelijk verder helpen.

Mee beslissen in kledingkeuze

Als je kleding gaat kopen met je kind, neem hem/haar dan mee naar de winkel. Natuurlijk komen ze dan aanzetten met van alles en nog wat, wat misschien niet jouw keuze is. Een handig hulpmiddeltje kan zijn om een voorselectie te maken en je kind daaruit te laten kiezen. Het werkt tweezijdig, jij bent tevreden omdat de kleding binnen jouw grenzen past en je kind heeft het gevoel dat hij/zij serieus genomen wordt en zelf mag kiezen.

Koop voordelig geprijsde schoenen

Ook schoenen kopen is niet altijd eenvoudig met je kleintje. Ook hierin hebben ze vaak een eigen smaak. Maar ook de laatste mode speelt een belangrijke rol en dan vooral in de vriendenkring. Je kind wordt niet alleen afgerekend op kleding maar ook op de schoenen die hij aanheeft en je wil natuurlijk niet dat jouw kind buiten de boot valt. Koop daarom niet te dure schoenen, want voordat je het weet zijn ze er al weer uitgegroeid. Er zijn heel veel leuke en modieuze kinderschoenen van goede kwaliteit te koop voor aantrekkelijke prijzen.

Een eenheid voor alle kinderen

Kleine kinderen zijn ondanks hun eigen wil nog zo beïnvloedbaar door anderen. Vaak zie je dat ze het beeld volgen van een oudere broer of zus. Die schoenen zijn véél leuker, dan de schoenen die je eigenlijk in gedachte had. Koop gewoon voor beide kinderen dezelfde schoenen, dan kunnen ze ook geen ruzie krijgen. Voor jezelf scheelt dit een hoop stress en je kind is helemaal in haar nopjes met haar pareltjes. Er is niks mis met een eigen willetje, zolang je het maar in goede banen lijdt, dan komt het allemaal goed. Het is gewoon een fase, die weer voorbij gaat.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 11 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Lilian zei

    Die eerste tip heb ik gebruikt toen we gingen trouwen. Wij gingen in wit & grijs, maar dochterlief wilde per se roze. Toen hebben we gewoon drie witte jurken op laten sturen en één daarvan vond ze zo leuk dat ze het nooit meer over roze heeft gehad 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Kinderopvangtoeslag 2022 berekenen en ontvangen

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

  • 2 dagen geleden
  • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 4 dagen geleden
  • 16 minuten lezen