Waar ben je naar opzoek?

Ik heb een mening!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ik heb een mening!

Over het verschrikkelijke nieuws van gisten uit Parijs hoef ik geen verhaal te schrijven. Iedereen weet wat daar is gebeurd. Verschrikkelijk! Je eigen mening geven lijkt niet meer te mogen. We kunnen elkaar niet respecteren en grapjes worden niet meer gewaardeerd. Ook al gaan sommige grapjes wat te ver, men vat het te persoonlijk op.

Ik heb een mening! Jij toch ook?

Op mijn blog zie ik het ook voorbij komen. Ik schrijf blogs met mijn mening of bloggers geven hun mening. Dat heet vrijheid van meningsuiting. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en doen we allemaal anders, voeden we onze kinderen anders op en kijken we anders naar bepaalde zaken in het leven. Wat zou het saai zijn als iedereen dat hetzelfde deed.

Je mag je eigen mening hebben, en geven. Maar wat ik heel veel voorbij zien komen is dat moeders elkaar ook compleet afmaken. Met woorden! En wat een haat komt er soms voorbij. Het is niet normaal hoe een discussie een eigen leven kan gaan leiden en opeens over totaal andere onderwerpen kan gaan.

Moeders, schaam je!

Natuurlijk kun je verwachten dat er naar aanleiding van een blog met een mening een discussie op gang komt. En dat mag ook. Je mag daar tegenin gaan en je eigen mening geven. Maar er zijn moeders die compleet met elkaar in conflict raken en wat die allemaal naar elkaar roepen… schaam je!

Zo werd ik in de zeik gezet na mijn blog over “Voor ons geen Sinterklaasjournaal meer“. Ik zou een slechte moeder zijn en mijn kinderen niet goed opvoeden. Maar diegene die dat roepen kennen mij niet eens. Natuurlijk mag je je eigen mening daarop geven en misschien kijk je daar heel anders tegenaan maar om meteen dat soort dingen te roepen vind ik wel erg ver gaan.

Als blogger krijg ik ook heel wat gezeur over mij heen en inmiddels weet ik niet beter. Ik blijf mijn eigen mening geven en ik hoop jullie ook. Ik kies ervoor om openbaar over onderwerpen te praten. Ik hou van discussies op onderwerpen maar laten we elkaar alsjeblief niet afmaken. Laat elkaar in zijn of haar waarde. Er tegenin gaan is prima maar denk na wat je tegen een ander zegt. Dan blijven we elkaar respecteren!

Met deze blog wil ik pleiten voor vrijheid van meningsuiting en sta ik stil bij de gebeurtenissen in Parijs.
Laat de liefde overwinnen!

Ik heb een mening

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • annie zei

  Ik ben het met je eens Ann; laat iedereen in zijn/ haar waarde en dat je niet met iedereen mee eens hoeft te zijn. Ik vind het ook erg triest wat er gebeurd is in Parijs, maar iemand beledigen is geen vrijheid van meningsuiting en zo overwin je ook geen liefde mee. En het is erg moeilijk als iemand jou Idool of van wie je houd beledigt en dat je niks terug zegt en doet. Ik weet dat die aanslag verkeerd was, maar wat Charlie heeft gedaan is ook niet juist. Diegenen die dit soort cartoons maken over iemands Profeet of spirituele leider moeten ook denken dat het anderen erg kan kwetsen.

 • Chantal zei

  Met je eens Linda! Iedereen heeft een mening en je mag deze ook naar buiten toe uitdragen…het is aan de ander wat hij ermee doet… En wat jou Blogje betreft over het ” voor ons geen sinterklaasjournaal meer “, ik kon me er helemaal in vinden! Jij denkt aan jou kinderen, het maakt ze druk ,ze slapen slecht, dus je goed recht om ze hier niet naar te laten kijken…… een ander denkt : ojee als mijn kids geen sinterklaasjournaal kijken dan moet ik dat later horen en vinden mijn kids mij een ‘slechte’ moeder ofzo ?!?! Nee hoor, iedereen in zijn waarde laten vind ik, en een ieder doet het op zijn manier. Ga zo door!

 • Ann zei

  Applaus voor jou Linda! Ook ik ben blogger en deel graag mijn verhalen / meningen. Het is een groot goed dat we dit kunnen doen en laten we dit dan ook gewoon onwijs respecteren! Laat iedereen in zijn/haar waarde en als je nou onthoudt dat je het niet overal mee eens hoeft te zijn (zou ook behoorlijk saai zijn trouwens….) en dat ook jij je mening mag geven, maar dit wel doet vanuit je eigen perspectief en daarmee dus niet een ander beledigt, dan maken we samen de wereld nog een stukje mooier!! Win-win toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Relatie & Seks

Relatie zonder seks: ja zeggen tegen seks!

 • 9 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Gezondheid

EHBO bij kinderen masterclass

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Zelfstandig kind: Hoe kan je dit het beste stimuleren?

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen