Waar ben je naar opzoek?

Ik heb drie wildvreemde dochters…

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ik heb drie wildvreemde dochters…

Toen ik klein was, hoopte ik elke avond dat ik ’s ochtends wakker zou worden met blauwe ogen. Ik vond het maar saai dat bruine haar met idem kleur ogen. Helaas kwam mijn wens nooit uit. Dus toen ik zwanger raakte van mijn man-met-blauwe-ogen, kreeg ik een nieuwe kans. En ja, deze keer kwam mijn droom uit: mijn eerste dochter had knalblauwe ogen. Superblauwe ogen. Megablauwe ogen. En, jammer genoeg: blond haar.

Oppaskindje

Als ik boodschappen met haar ging doen, werd er door de caissière wel eens geopperd of het mijn oppaskindje was. In minder hormonale tijden had ik daar wellicht om kunnen lachen, maar toen – zes weken na mijn bevalling – was ik NOT AMUSED. Ik was haar moeder! En ze leek voor geen meter op mij!

Tijdens mijn tweede zwangerschap riep ik het al: deze lijkt wél op mij. Misschien was dat ook omdat ik bijna tien maanden lang behoefte had aan rauw gehakt, zware shag en bier. Dit zou een bouwvakker worden. Ik wist het zeker. Maar ja, toen ze geboren werd, had ze wel donker haar, maar die ogen waren er nog niet uit. Tot ze anderhalf jaar oud was, bleven ze bruingroen. Toen ging ze alsnog overstag. Ik dolblij: een dochter met bruin haar en bruine ogen! Het was gelukt!

Schoonmoeder

Je kunt je misschien voorstellen hoe ik me voelde, toen het volledige bezoek op mijn dochters eerste verjaardag uitriep: “Goh, wat lijkt ze op jouw schoonmoeder!” Ik lachte als een boer met kiespijn. Mijn schoonfamilie kon er sowieso al niet over uit. Mijn oudste dochter was net mijn man…sprekend. Vaak hoorde ik ook: “Er zit niks van jou bij hè?” Ik probeerde dat als een volwassen vrouw te incasseren en huilde pas als ik ’s avonds in bed lag.

De derde keer dat ik zwanger raakte van een meisje, had ik de hoop al bijna opgegeven. Dit wordt er één met blauwe ogen. En ja hoor: knalblauw. Nog blauwer dan haar oudste zus. De kraamhulp probeerde me op te beuren. “Ze heeft wel korte beentjes. Die heeft ze duidelijk van jou.” En daar kon ik het mee doen.

Dit is een gastblog van Sophie Verbiesen.

mama esmee

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Ann zei

  Ik heb hetzelfde hier hoor. Oudste lijkt sprekend op de papa, de tweede op de opa. Nu ben ik zwanger van de derde en wrs zal die op de oma lijken lol. Heb er nooit echt veel probleem mee gehad. Mijn schoonfamilie bestaat uit allemaal mooie mensen, kan niet klagen dus haha. En als er al eens een eenling zegt amai die begint op u te lijken, tha dat neem ik sowieso met een dikke korrel zout. Hun karakters en maniertjes, das wel allemaal van de mama 😉

 • Maaike zei

  Hahaha wat een heerlijk herkenbaar verhaal! En dan zo’n opmerking van de kraamhulp…..hilarisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

 • 1 week geleden
 • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

 • 1 week geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

 • 1 maand geleden
 • 3 minuten lezen