Waar ben je naar opzoek?

Hulde aan de huismama!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hulde aan de huismama!

Onlangs ben ik bevallen van een derde telg. Na twee dochters, nu een zoon. Wat een zegen! Buiten om een zegen, ook snoeihard werken. Niet alleen dat de kraamweken op zichzelf hard werken zijn, maar daarboven op ook nog twee van die heerlijke poeperds die al rond huppelen… Kortom: ik zit niet stil!

Borstvoeding

Sinds enkele dagen huilt ons zoontje ineens heel erg veel. Krampjes? Reflux (en dus maagzuur)? Wie zal het zeggen. Ik geef borstvoeding en dus haal ik de nachten door. En oké, mijn man wordt automatisch vaak dan ook wel even wakker, maar ik ben degene die er uit gaat, de pampers verschoond, zoontje-lief aan de borst legt en vervolgens Netflix op de IPad aanzet om maar tijdens dit hele proces maar niet in slaap te vallen. De borstvoeding duurt momenteel nog zo’n drie kwartier, dus daarna kan ik pas weer gaan slapen. Om het vervolgens zo’n twee uur daarna weer te herhalen en dit op full-repeat.

De goedbedoelde adviezen

Om je heen krijg je als mama (en zeker als pas bevallen mama) altijd uitspraken en/of goed bedoelde adviezen naar je hoofd geslingerd. Prima! Ik kan een hoop hebben en laat tegenwoordig het meeste lekker langs me heen glijden en pik er puur de dingen uit die ik mij daadwerkelijk wil láten bereiken. Er is echter één opmerking waar ik ZWAAR allergisch voor ben. En niet alleen deze kraamtijd maar bij de vorige twee ook al.

Een paar dagen geleden stonden mijn man en ik buiten, naast ons huis. De oudste dochter was met het buurmeisje aan het spelen en we stonden haar op te wachten, vlak voor het avondeten. Eén van de achterburen liep langs en voegde zich even bij ons. Hij vroeg gelijk hoe het met de baby ging. Althans, zijn eerste vraag was:

“En… Is het een jankert?”

Uuuh?! Hoewel ik dit dus al heel opmerkelijk vond om op deze manier een gesprek over een pas geboren wonder aan te gaan, antwoordde ik dat het een heerlijk kereltje is. Ik ging verder niet in op de belachelijk gevormde vraag.

Vervolgens kregen we het over de gebroken nachten, en ik liet weten dat dat zeker met borstvoeding de normaalste zaak van de wereld is, sowieso de eerste paar weken. De meeste mensen tonen dan soort van begrip en snappen dat dit vooral voor de mama best “belastend” is. En begrijp me niet verkeerd hoor; voor de papa is het ook heavy en overweldigend en het is héus niet dat ik constant op medeleven en een aai over m’n bol zit te wachten, maar vervolgens zegt onze (verder aardige-) buurman tegen mijn man;

“Zo ja, zéker voor jou erg zwaar, aangezien jij weer moet gaan werken iedere dag!”

M’n nekharen gingen overeind staan en ik moest m’n best doen niet met handen en benen te gaan zwaaien van woede! Dit heb ik dan ook kenbaar gemaakt (maar dan verbaal). Ik bedoel, over een week of zes eindigt mijn verlof en ga ik voor 3,5 dag per week ook weer aan de bak op m’n werk, maar neemt niet weg dat het nu als tijdelijke fulltime huismama ook écht ontzettend hard werken is. Zo met een naar school-gaande kleine jonge dame, een peuter en een pasgeboren baby! Kom op zeg! En dan ook nog een man en een hond. En een heel huishouden. En geen slaap. En iedere ochtend heel vroeg; begin and repeat. Dus niet voor het één of ander hoor, maar ik denk oprecht dat mijn man momenteel voor z’n rust naar z’n werk gaat.

Tssss, “voor de man extra zwaar, omdat hij moet gaan werken”!!!! Nog één keer zo’n opmerking en de buurman will have to strap on a new pair! 😉

Dus bij deze: hulde aan de fulltime altijd-huismama. Ik buig diep, met dik respect voor jullie! 😀

© Eveline – september 2014

superwoman

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Op Curacao wonen: dit moet je regelen!

  • 1 dag geleden
  • 10 minuten lezen
Wonen

Een onderhoudsarme en duurzame tuin, hoe begin je eraan?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 2 weken geleden
  • 1 minuut lezen