Waar ben je naar opzoek?

Hoe zie jij eruit na je zwangerschap?

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoe zie jij eruit na je zwangerschap?

We weten allemaal dat de maatschappij ons een beeld voorspiegelt die niet klopt met de werkelijkheid.  We praten daarover, verbazen ons daarover en worden er dagelijks mee geconfronteerd. We weten ook dat dit geen voorbeeld is van hoe vrouwen er meestal uitzien. Toch kunnen wij niet accepteren dat we zijn wie we zijn. Mede doordat we zo vaak met onwaarheden worden geconfronteerd. Vrouwen met een grammetje meer of minder, striae en dikke billen (wist je dat dat weer helemaal in is?). Hoe zie jij eruit na je zwangerschap?

Jezelf accepteren na je zwangerschap

Wij zijn moeders, hebben kinderen gebaard en zijn veranderd na onze zwangerschap. Het is moeilijk om dat te accepteren. We volgen het ene dieet na het andere dieet en weten eigenlijk heel goed dat dat niet helpt. We zouden meer moeten bewegen maar doen dat niet. Een gezonde leefstijl zou het beste zijn, maar hoe leer je die aan? Allemaal vragen waar wij als vrouwen (moeders) heel erg mee worstelen. Hoe vaak je man of partner ook tegen je zegt dat je mooi bent zoals je bent, we geloven er níks van. In de Fitte Mama Club plaatste ik van de week nog een post met een twijfelvraag: wel of niet beginnen aan Weight Watchers? Uiteindelijk doe ik het toch omdat het mij handvaten geeft om bewust met mijn eetpatroon bezig te zijn. Maar ik kreeg wel een reactie van Mariël wat mij aan het denken heeft gezet:

Mariël: “Maar aan de andere kant Linda; Is het niet gewoon tijd om jezelf te accepteren zoals je bent? Desnoods met behulp van een psycholoog…. Je bent goed zoals je bent en zoals voor je zwangerschappen wordt het gewoon nooit meer.”

En ze heeft gelijk! Maarja, hoe doe je dat? Wij vrouwen (ik) moeten onze denkwijze veranderen! Gelukkig staan er steeds meer vrouwen op om zich sterk te maken om het ideaalbeeld te laten kloppen met de werkelijkheid.

Sterk maken voor echte vrouwen

Fotograaf Jade Beall maakt zich sterk om het ideaalbeeld te veranderen. Ze heeft een prachtig boek gemaakt waarin foto’s staan van allerlei soorten (en maten) vrouwen in elk stadium van het moederschap. Een ontroerend boek met prachtige (ze zijn niet ge-photoshopt) foto’s: The bodies of Mothers. Zo zijn wij moeders!

Social Media

Op Social Media duiken er vaker campagnes op met normale vrouwen. Vrouwen zoals ze zijn bedoel ik dan. Zo is Zeeman een ‘echte mensen campagne‘ gestart en Dove werkt hier ook al een tijdje aan mee. Er zijn gelukkig steeds meer vrouwen en bedrijven die inzien dat we mooi zijn zoals wij zijn en daarvoor echte mensen gebruiken zonder te Photoshoppen. Op Twitter kwam ik vorige week een foto tegen van Joyce. Zij is het zat dat we ons mooier voor moeten doen dan we zijn. We zijn mooi zoals we zijn en kunnen niet voldoen aan het ideaalbeeld wat de maatschappij ons voorschotelt. Zij vindt dat daar verandering in moet komen en start ‘de bloten mama buiken challenge‘.

Durf jij het aan? Joyce daagt je uit: “Baal jij van je buik na de zwangerschap, of ben je er juist trots op? Ik daag je uit een foto online te zetten van jouw buik na de zwangerschap. Wanneer je dit eigenlijk niet durft, mag het ook anoniem. Wanneer je de foto op Instagram of Twitter plaatst, gebruik dan #blotemamabuik, plaats je de foto op je blog, laat dit me dan even weten. Doe je mee?”

De blote mama buik van Joyce
De blote mama buik van Joyce!In het kader van mijzelf accepteren en de maatschappij laten zien hoe echte vrouwen eruit zien doe ik mee!

In het kader van mijzelf accepteren en de maatschappij laten zien hoe echte vrouwen eruit zien doe ik mee! Jij ook? De foto laat nog even op zich wachten want daar moet ik mij mentaal op voorbereiden ;). *Tromgeroffel* Sluit je aan bij #blotemamabuik! En maak je sterk om het ideaalbeeld te laten kloppen met de werkelijkheid…

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 11 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen