Waar ben je naar opzoek?

Hoe overleef ik spitsuren als moeder?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoe overleef ik spitsuren als moeder?

Diegene die mij en mijn blog al langer volgen weten dat ik vaak alleen ben met de kinderen. En dan juist op tijdstippen dat het echt niet handig is. Het zijn echt hele drukke tijden geweest en soms zat ik jankend aan de keukentafel omdat ik het niet meer kon overzien. Mijn man werkt onregelmatig en dan ook echt onregelmatig. Elke dag, iedere week is is het anders. 

Hoe overleef ik spitsuren?

We zijn er nu allemaal aan gewend dat hij onregelmatig werkt. Overdag is hij vaak thuis en ‘s avonds als hij werkt kan ik ook werken. Het heeft voor- en nadelen. Maar met dagen dat veel families wel samen zijn zit ik nog wel eens alleen thuis. Ach, het is nou eenmaal zo. Maar het is niet altijd leuk.

Het meest verschrikkelijke vind ik altijd de spitsuren. Al moet ik zeggen dat het nu makkelijker wordt nu de kinderen ouder worden maar man, wat was dat aanpoten. Wat een tropenjaren. Niet alleen op het gebied van ‘spitsuren’ maar de afgelopen vijf jaar was het af en toe echt een wervelwind.

De spitsuren doe ik dus vaak in mijn uppie. Dat kan behoorlijk pittig zijn, maar ik heb geleerd hoe je soepel door de drukste momenten van de dag kunt komen. Deze tips deel ik met jou. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

hoe overleef ik spitsuren?

13 tips voor de spits

Vreselijk vond ik het, maar nu niet meer. Ik red mij tegenwoordig prima. Door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik alles soepel kan laten verlopen, ook op de drukste momenten van de dag. Dit zijn mijn gouden tips voor als je alleen bent tijdens het spitsuur!

 1. Doe niet te moeilijk. Een dag kan soms anders lopen dan gepland. So be it! Ik kon daar in het begin heel slecht tegen maar al snel leerde ik dat los te laten. Dat gaf mij enorm veel rust.
 2. Plan en werk vooruit wanneer dat mogelijk is. Als mijn man middagdienst heeft, kook ik ’s morgens al een warme maaltijd. Het eten is alvast klaar voor de avond en mijn man heeft meteen een warme maaltijd om mee te nemen naar zijn werk.
 3. Bestel je boodschappen indien nodig en mogelijk online. Ik ben vaak alleen ben en werk vanuit huis, dus boodschappen doen is voor mij erg veel gedoe. Mijn man naar de supermarkt sturen kan vaak ook niet dus ik maak dankbaar gebruik van deze luxe.

>> De overige 13 tips vind je in mijn blog die ik voor Ouders van Nu schreef. Ik ben heel benieuwd naar eventuele ervaringen van andere moeders. Deel je ze met mij? 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Willemien zei

  Heel herkenbaar! Nog een tip van mij, moeder van 5 kinderen (8, 7, 4, 3 jaar en 3 maanden) als ik moet koken, de kinderen zijn na een hele schooldag/ speeltuin- of strandmiddag vies, en hongerig: Ik zet eerst de oudste 4 kinderen met z’n allen in bad (kunnen ze lekker spelen en weekt alle vuil eraf…), ga dan koken, ondertussen geef ik mijn jongste borstvoeding en leg haar in de box of bed, dek de tafel, als het eten klaar is laat ik het even staan op de warme gaskookplaat (die uit staat of heel laag). Dan ga ik terug naar de badkamer om de oudste vier kinderen haren te soppen, af te spoelen en om de beurt af te drogen, en in pyama te steken (de oudste 2 doen dat zelf). Als iedereen klaar is gaan we eten. Daarna de kinderen lekker in bed, en achteraf alle troep opruimen. Alles rustig doen en de kinderen duidelijke regels geven (degene die vervelend doet in bad moet er als eerste uit, dat vinden ze niet leuk). Achteraf een voldaan gevoel. Kinderen blij, ik ook blij!!!

 • Elisabeth zei

  Goeie tips! Ben benieuwd naar de rest 🙂

 • Nesrin zei

  Zo herkenbaar! Ik weet dat ik niet mag klagen met twee kinderen waar ook nog vier jaar tussen zit maar toch heel herkenbaar. Spitsuren zijn vaak niet leuk als kinderen klein zijn, maar toch heb ik hier enorm veel van geleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 2 maanden geleden
 • 12 minuten lezen