Waar ben je naar opzoek?

Hoe combineert Powervrouw Simone Levie bedrijf en gezin?

7 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoe combineert Powervrouw Simone Levie bedrijf en gezin?

Simone Levie (33) is moeder van twee kleine kinderen (2,5 en 6 maanden). En ondernemer. Ze heeft een eigen bedrijf dat meer dan 100.000 euro omzet per jaar. Hoe doet zij dat toch? Hoe combineert deze powervrouw haar succesvolle bedrijf met het gezinsleven en houdt ze voor allebei genoeg tijd om er het beste uit te halen? Petra Wiebenga interviewde powervrouw Simone Levie.

Simone, wat is jouw geheim?

“Moeders, of vrouwen die zwanger zijn, denken vaak dat het niet lukt om een succesvol bedrijf te combineren met de kinderen. Maar ook al heb je kleine kinderen, het is gewoon mogelijk. Als je iets wilt, dan is er altijd een weg. Dat is mijn motto.”

“Ik ben zelfs tijdens mijn tweede zwangerschap een nieuwe weg ingeslagen met mijn bedrijf. In december mislukte de samenwerking met een businesspartner. Ik was in februari al uitgerekend van mijn tweede zoontje. Ik had al mijn geld en energie in die samenwerking gestopt en had opeens bijna niets meer. Ik was met haar gaan samenwerken, omdat ik dacht dat ik het allemaal niet alleen kon. Zij had veel coachingservaring en ik online ervaring, maar het werkte toch niet samen. Toen dat misging besloot ik het toch wel alleen te proberen. Ik moest gewoon voor mezelf gaan staan en mezelf laten zien. Misschien kwam die ommekeer ook wel juist door de zwangerschapshormonen, maar ik dacht: ik moet het gewoon dóen!”

Maar je was hoogzwanger. Hoe deed je dat?

“Mijn gratis mailchimp training heb ik inderdaad ontwikkeld tijdens mijn zwangerschapsverlof. Ik kan gewoon niet niks doen. Ik kon met mijn hoogzwangere buik prima filmpjes maken achter de computer en dingen uitleggen die ik toch al heel goed kan en snap. En als ik dan moe was, kon ik gewoon even rusten.”

En hoe doe je het nu met twee kleine kinderen?

“Ik heb een man die ook ondernemer is. We zijn daardoor heel flexibel. Ik heb normaal op dinsdag mijn mamadag en hij op donderdag een papadag. Soms nemen we allebei vrij en gaan we leuke dingen doen met de kinderen. Dan werken we ’s avonds verder. De andere dagen gaan de kinderen naar de opvang. De oudste gaat drie dagen en de jongste twee dagen. Dat vind ik voor een baby wel genoeg. Hij is op vrijdag thuis, terwijl ik werk. Mijn tweede is een hele lieve, rustige baby. Hij vermaakt zich prima op een kleedje of in de wipstoel. Mijn oudste was moeilijker. Die had veel prikkels om zich heen nodig, en hem kon ik geen minuut in de box leggen. Dat was best pittig. Ik ben me er dus wel van bewust dat het er ook heel erg aan ligt wat voor kindje je hebt of je kunt werken met je kind thuis. De oudste vindt het gelukkig heel leuk op het kinderdagverblijf, vooral het spelen met andere kinderen en veel buiten zijn. Als hij dat niet leuk zou vinden, hadden we andere opvangmanieren gezocht.”

Oké goede en genoeg kinderopvang dus. Maar een kinderdagverblijf is voor sommige zelfstandigen helaas te duur…

“Ik heb als ondernemer zelf ook ‘zwaar weer’ gehad, maar waar ik heel erg in geloof is dat je altijd in jezelf als ondernemer moet durven blijven investeren. Zolang je in jezelf blijft geloven, dan blijft het wel stromen. In het begin ben je misschien bang dat het niet gaat lukken, maar het lukt op de een of andere manier toch altijd wél. Als je je kinderen naar de opvang brengt, dan ga je er misschien juist harder naar werken. Misschien klinkt dat kort door de bocht, maar dat heb ik zelf ervaren. Als je investeert, komt het ook terug.”

Ondertussen komen tijdens ons gespek Simone’s man en kinderen thuis uit de dierentuin. Een liefdevolle onderbreking met even de volledige aandacht voor de kinderen volgt. 

Investeren loont in jouw geval echt, want je maakt nu meer dan 100.000 euro omzet…

“Ja, dat komt door mijn online programma. Daarin leer ik mensen stap voor stap hoe ze zelf ook een online cursus kunnen maken en lanceren. Ze krijgen naast de lessen begeleiding in een besloten Facebookgroep en kunnen onderling netwerken. Op dit moment doen er 100 mensen mee. Dit programma is gestart in mei en loopt tot en met september. Het kost 1000 euro per persoon. Dan heb ik ook nog VIP klanten, die krijgen er persoonlijke begeleiding bij. Dat kost 2000 euro. Er zitten nu 15 mensen in mijn VIP-programma, dus met één programma heb ik al meer dan 100.000 euro aan omzet. Maar omzet is natuurlijk nog geen winst. Om dit te kunnen doen, maak ik ook kosten. Ik heb bijvoorbeeld met een affiliate gewerkt om deelnemers te werven en ik heb een virtual assistent die mij helpt. Ik moet ook aan mijn bekendheid blijven werken. Daarom huur ik een PR-bureau in en maak ik tijd vrij voor interviews. Maar ik kan met de winst ook hele leuke dingen doen. Zoals shoppen met een stylist én we zijn met het hele gezin naar Bali geweest. Dat was echt heel tof. Verder sparen we voor de studie van de kinderen, hebben we nu een abonnement op de dierentuin.”

Lees ook: 10 tips om zonder stress thuis te werken

Voor wie is jouw online programma bedoeld?

“Het programma is speciaal voor ondernemers die kennis hebben ‘weg te geven’. Stel, je hebt een webshop met babykleding. Dan kun je bijvoorbeeld een heel tof online programma maken, waarin je mensen leert hoe ze zelf de mooiste babykleertjes kunnen maken. In Amerika zie je ook veel van dit soort creatieve online programma’s. Ik heb nu ook een deelnemer die mensen leert koken met kinderen. Daarin komen dingen aan bod als ‘hoe krijg je ze aan tafel’, ‘hoe laat je ze groenten eten’ en de cursisten krijgen ook pedagogische tips over het eten met kinderen. Het principe is echt het maken van een online cursus waarin je je kennis overdraagt. Ik leer mensen dat stap voor stap. Hoe je modules en lessen maakt, hoe je dat op een beschermde website zet, hoe je een betaalsysteem koppelt etcetera.”

Volg jij Simone Levie al op Instagram?

View this post on Instagram

Vrouw. Je hoeft je niet meer te verstoppen. Wat er ook is gebeurd. Wat je ook hebt meegemaakt. Het is tijd om het verdriet uit t verleden om te turnen in iets krachtigs moois. . Niet meer inhouden. Niet meer bang zijn voor afstraffing. Niet meer je schuldig voelen omdat je het misschien op jezelf hebt afgeroepen. . We leven in een maatschappij, waar mannen nog niet altijd onze kwetsbaarheid en kracht tegelijkertijd begrijpen. . We leven in een maatschappij waarin we elkaars vrouwelijke kracht vaak als een bedreiging zien in plaats van een verrijking. . We leven in een wereld vol oordelen en veroordelen. . We leven in een wereld waar grenzen zijn vervaagd en kei hard oordelen worden uitgesproken als we onze grenzen wel aangeven. . Veroordeel jezelf niet meer. Oordeel niet meer over de ander. Laat een vrouw vol vrouw zijn. Een man vol man. . Met totaal respect voor ieders grenzen. . Waar geen kei harde ja hoeft te worden gegeven. Of een kei harde nee. . Waarin direct al duidelijk is dat je niemand zomaar mag aanraken. Welke driften je ook hebt. . Waarin we open staan voor ieders verhaal. . Waarin ieder #metoo verhaal super serieus wordt genomen. . Waarin we niet meer bagataliseren als we onze grenzen aangeven. Of waarin onze verhalen uit t verleden loskomen. . Iedere verkrachting of aanranding is er een. Ieder verhaal is verdriet. Ieder geluid laat zien dat t anders moet. . Vertel je verhaal. Wat anderen ook zeggen of vinden. . T is jouw schuld niet. . Laten we verhalen gaan schrijven hoe t anders kan. In plaats van vrouwen te veroordelen die hun mond open doen. . We moeten onze kinderen weer leren wat grenzen zijn. . We moeten weer leren wat verbinding is. . We moeten de oordelen en veroordelingen over onszelf helen. . We moeten liever worden naar welke vrouw dan ook. . En elkaars grenzen en Nee’s gaan accepteren. . Juist ook wij als vrouwen onder elkaar. Waar we zo hard zijn. En vaak grenzen zo persoonlijk aantrekken. . We hebben nog zoveel te leren. . We hebben nog zoveel te veranderen. . Deel, leer, verander, heel, verbind, geef door. . #sundaypreach nav column #youpvanthek @nrcnl die me toch een beetje verdrietig maakte #vrouwen

A post shared by Simone Levie (@simonelevie) on

Alles online dus? Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Het grote voordeel van mijn werk is inderdaad dat ik heel veel online kan doen. Mede daardoor lukt het ook allemaal. We starten de dag altijd heel relaxed op met het gezin en brengen de kinderen pas rond 9.15 uur naar het kinderdagverblijf. Daarna ga ik aan het werk. VIP-klanten kunnen mij inboeken voor een coachingsgesprek via Skype, dus ik heb vaak wel een paar gesprekken op een dag. Daarnaast maak ik ook nieuwe lessen voor mijn programma, ik ben een deel van de dag bezig met het beantwoorden van vragen en andere e-mails. Ik werk ook aan mijn eigen business, artikelen voor mijn blog schrijven, filmpjes maken, gratis content ontwikkelen voor de promotie van mijn bedrijf, ik onderhoud contacten om zelf te netwerken, geef interviews en ik werk aan het maken van een eigen internet tv-show, om mensen te inspireren. Tussen 17.00 en 17.30 uur halen we de kinderen op, doen we boodschappen, koken en eten we. Als de kinderen dan om 19.30 in bed liggen, werk ik vaak ’s avonds ook nog. Bijvoorbeeld voor Skype-gesprekken met klanten. Dat is voor sommige van mijn klanten juist heel fijn, omdat zij zelf overdag met hun kinderen bezig zijn.”

Lees ook: Moeder zijn en thuiswerken? Dit zijn mijn 10 persoonlijke tips!

Heb je ook nog een privéleven?

Lachend: “Ja, gelukkig hebben we nu iemand die één keer in de week helpt met het huishouden. Daar ben ik zó blij mee, dat scheelt een hoop tijd. In het weekend zijn we echt vrij voor de kinderen en om af te spreken met familie en vrienden, maar door de weeks spreek ik niet met vriendinnen af. Ik sport wel twee keer in de week. Ik lees ook graag. Boeken over internetmarketing bijvoorbeeld. Ik heb er wel eens over nagedacht om me op te geven voor een naaicursus kleertjes maken, maar die handwerkhobby’s zijn toch niets voor mij. Ik zou niet weten wanneer ik dat zou moeten doen. Mijn werk is gewoon mijn hobby.”

Wil jij ook meer succes als ondernemende mama? Lees dan hier de gouden tips van Simone Levie op een rij:

Gouden tips van Simone Levie

 • Zorg voor goede afspraken met je partner.
 • Zorg voor goede kinderopvang.
 • Werk zoveel mogelijk online.
 • Ga er gewoon 100% voor. Het hoeft niet direct perfect.
 • En als het kan: besteed het huishouden uit.

Start before you’re ready!

Tot slot nog een laatste tip van Simone:

“Lukt het gewoon echt niet om de kinderen 2 of 3 dagen naar de opvang te brengen? Of wil je dat principieel niet? Ga dan ’s avonds niet zitten haken, breien of weet ik veel wat, maar stop gewoon al je tijd in je bedrijf. (Tenzij haken en breien je bedrijf ís natuurlijk.) Je moet er wel helemaal voor willen gaan. Als je iets graag wilt, is er áltijd een weg.”

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Philip zei

  Dus jouw onderneming is een onderneming die ondernemers leert te ondernemen ? En voor de rest heb je nooit een andere onderneming gehad ? Althans, niet volgens het KVK. In het engels hebben ze een gezegde ; ” Those who can do, those who can’t , teach ” . Ziehier de vrouwelijke Emile Ratelband . Zonder schaamte vrouwen hun geld afhandig maken met het excuus dat ze zich beter voelen… Dat jij jezelf in de spiegel kunt aankijken, ongelooflijk.

 • Justine zei

  Wat een goed stuk! Heel inspirerend en bemoedigend om te lezen. Thank you Simone, thanks love2bemama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

 • 1 week geleden
 • 5 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen