Waar ben je naar opzoek?

Wij willen schoolvakantie!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wij willen schoolvakantie!

Nu ik dit schrijf heb ik drie kinderen ‘ziek’ thuis zitten en ik ben zelf ook niet fit. Dit jaar is het een lange ruk voor ons allemaal. Het laatste half jaar zitten we in een stroomversnelling door een intense verhuizing en veranderingen thuis en we lopen allemaal op ons tandvlees. We zijn vermoeid en onze weerstand wordt met de dag minder. Ook het mooie weer werkt niet mee want we gaan steeds een beetje later naar bed. Collega blogger Wolferien schreef er ook al over: het schooljaar duurt te lang!

Het schooljaar duurt te lang

We moeten hier nog twee weken uitzitten maar het zijn de meest lange twee weken van het hele schooljaar. Ik moet er echt aan trekken om de kids op tijd op school te krijgen en zelf heb ik ook moeite om uit bed te komen. Ik ben moe van mijn kruin tot mijn tenen. We zijn de laatste lichting die vakantie krijgt en voor mijn gevoel duurt het nog een eeuwigheid. Velen zijn al in de vakantiestemming of zelfs al op vakantie maar voor ons duurt het nog vier weken voor we op vakantie gaan. Manlief maakt lange dagen van zo’n tien uur per dag en is laat thuis. We kijken enorm uit naar de (school) vakantie.

Mooi weer in de zomervakantie

Wat ik wel heerlijk vind, ondanks dat het misschien niet handig is, is het mooie weer van de afgelopen tijd en het vooruitzicht dat dit ook nog wel even zo blijft. Dat is toch genieten? En hoe fijn dat de zomervakantie, zoals het nu lijkt, ook start met mooi weer. Voor alle kinderen in Nederland hoop ik dat het mooie weer aan blijft houden. Voor gezinnen die thuis blijven of vakantie vieren in Nederland is dat heel fijn!

het schooljaar duurt te lang

Onze plannen

Wat wij gaan doen in de zomervakantie? We gaan op familiebezoek in Italië bij onze Italiaanse neefjes en nichtjes, we gaan bijna twee weken naar Griekenland (helemaal NIKS doen) en verder gaan we gewoon heerlijk genieten van ons (nieuwe) huis, barbecuen, de tuin en het zwembad voor de deur en natuurlijk uitrusten en bijslapen.

Voor nu bikkelen we nog even door. Papa komt morgen terug uit China (voor werk moest hij daar ook nog even last minute heen) en komend weekend gaan de kinderen logeren bij opa en oma en gaan wij twee dagen samen weg (ik ben ook nog eens jarig aanstaande vrijdag 😉). HEERLIJK! Of we plannen hebben? Eigenlijk niet. We gaan vooral uitrusten en bijslapen. Daar zijn we allebei heel erg hard aan toe!

Ga je niet op vakantie of blijf je in Nederland?
Check dan even de gratis uitjes in heel Nederland! 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Erika zei

  Geniet van het weekend! En hier kijken we ook erg uit naar de vakantie!

 • Marlous zei

  Ik merk het ook op school aan de kinderen (ik ben juf in het basisonderwijs). De kinderen zijn moe…
  Wij hebben ook pas over 1,5 week vakantie, maar het is echt aftellen…

 • Henny zei

  Heel herkenbaar. Vooral onze jongste is erg toe aan vakantie. Ze is moe, chagrijnig en niet fit. Ook ik en mijn man zijn eraan toe. Alleen onze oudste heeft weinig last van de vakantiebleus. Hij gedijt het beste als er structuur is en met school is dat er natuurlijk. Hij kijkt er vooral naar uit om een paar weken niet naar de BSO te hoeven. We bikkelen nog even 2 weken door en gaan dan volop genieten van de rust, nieuwe herinneringen maken en hopelijk veel mooie dingen zien.

 • Lenny v.d. Linden zei

  Volgens mij Linda ligt die moeheid niet aan “te lange” schoolperiode maar is het een combinatie van alle dingen bij elkaar opgeteld in jullie gezin. Wat jij allemaal benoemde daarbij denk ik ” ja hallo, die hebben een stoot voor de kiezen gekregen”.
  Wil je dan langere vakanties? Dan moet een schooldag meer uren gaan bedragen en vraag me daarbij af of dat zo ideaal is voor de kinderen. Hetgeen de kinderen aangeleerd moeten krijgen daar hebben de leerkrachten vaak al zo weinig tijd voor.
  Ik woon in de Brainpoort regio en daar wil men binnen het basisonderwijs beginnen met techniek onderwijs om zo de kinderen te stimuleren veel meer later voor de techniek te kiezen zodat we minder mensen uit het buitenland hoeven te halen. Zou dit inderdaad een nieuw vak worden, dan gaat dit ten kosten van andere vakken. Moet er niet aandenken dat dit ten kosten zou gaan van de reken en taallessen.
  Ik zou het komende zomervakantie maar eens lekker rustig aan doen en niet Griekenland en Italie. Waarom moet het allemaal en en tegenwoordig?
  Hoop dat je aan het eind van de vakantie weer fris en fruitig verder kan.
  Groetjes, Lenny.

  • Haha je hebt wel een beetje gelijk denk ik 🙂 we gaan zeker heel erg bijkomen! Komend weekend gaan manlief en ik even samen weg. Hebben we zo nodig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 2 maanden geleden
 • 12 minuten lezen