Waar ben je naar opzoek?

Heeft jouw kind al een zonmaatje?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Heeft jouw kind al een zonmaatje?

Wat is het vandaag toch een heerlijke dag. Ik leef helemaal op van die zonnestralen en de kinderen ook. Ze spelen uren buiten en het ‘s avonds naar bed gaan wordt ook uitgesteld. Ze willen na het eten weer naar buiten. Ik vind het niet erg. Buitenspelen is gezond! En ze slapen ook goed door al die frisse buitenlucht.

Ladival Zonmaatjes

Het gaat snel met de zon

Maar het ‘gevaar’ van mooi weer is… de zon! Gisteravond merkte ik het al… ze hadden al best een rood gezichtje gekregen van de zon. Oeps. Mama was vergeten te smeren… Ik moet er weer even aan wennen. Zonbescherming is namelijk extra belangrijk voor kinderen. Hun huid is kwetsbaar. Ook met het buitenspelen is het belangrijk dat ze ingesmeerd zijn. Ik ben er altijd heel alert op en smeer ze ook in voor ze naar school gaan. Ze verbranden zo!

Maar wat als je op een warme zomerdag vergeten bent je kind in te smeren? Zeker in de kleutergroepen spelen ze dan uren buiten. Als je even pech hebt ook nog met water en zand en dan is verbranden zo gepiept. Ik ben als kind een paar keer ontzettend verbrand. Zelfs met blaren op mijn huid en ik ben er ontzettend ziek van geweest. Dat wil ik bij mijn kinderen echt voorkomen.

Samen smeren

De campagne ‘Samen Smeren’ van Ladival juich ik dan ook van harte toe! Ladival wil het insmeren van kinderen onder de aandacht brengen. En ze willen scholen stimuleren om samen te smeren. Dat houdt in dat er op school zonbeschermingsproducten aanwezig zijn en ieder kind een zonmaatje heeft. Een zonmaatje is iemand die jou insmeert en andersom. Zo hoeft de juf of meester niet 30 kinderen in te smeren maar zorg je voor elkaar. Ook nog goed voor de sociale ontwikkeling… Ik heb het meteen doorgestuurd naar de school van mijn kinderen.

Ladival heeft hiervoor zelfs een lespakket gemaakt voor leerlingen uit groep 1 en 2. Ze willen kinderen (en leraren) daarmee bewust maken van de kracht van de zon. Zon is gezond maar zon is ook gevaarlijk!


Ouders moeten er op zonnige dagen zelf voor zorgen dat hun kind ingesmeerd op school aankomt, maar voor het buitenspelen zou de school moeten zorgen voor een nieuwe laag zonnebrandcrème, aldus KWF Kankerbestrijding.
KWF Kankerbestrijding heeft aan de bel getrokken over de gevaren van huidkanker na jeugdige blootstelling aan teveel zon. De stichting voert al jarenlang een lobby bij het ministerie van Volksgezondheid om insmeren verplicht te maken op de scholen. Zo werden eerder al ‘smeerstations’ op het schoolplein geïnstalleerd en wordt gekeken of er genoeg schaduwplekken op het schoolplein te vinden zijn. Ladival staat achter deze beweging en komt de scholen nu tegemoet met de Samen Smeren campagne.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • renske zei

    Oh wat een goed idee! Mijn zoon heeft een heel lichte huid (en rood haar) en dit is echt een ding waar ik me zorgen over maak als hij naar school gaat. Ik ga dit zeker onthouden en bespreken (als ze het niet al doen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen