Waar ben je naar opzoek?

Hamburger McDonald’s 100% rundvlees

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hamburger McDonald’s 100% rundvlees

Wie kent McDonald’s niet? Iedereen! Je bent er vast wel eens geweest. Wij komen er wel eens. Ik ben zeker bewust bezig met gezonde voeding voor mijn gezin maar een uitstapje naar McDonald’s is heerlijk en ik trakteer mijn kinderen daar echt mee. McDonald’s speelt daar ook op in en biedt de mogelijkheid aan om ‚verantwoorde keuzes’ te maken. Om het proces van de hamburgers van dichtbij mee te maken en te kijken hoe McDonald’s met het dierenwelzijn, het milieu en verantwoorde voeding omgaat ging ik op ketenbezoek. Na het ketenbezoek kan ik zeggen dat ik mijn kinderen met een gerust hart op een hamburger trakteer.

Op bezoek in de fabriek

Ik bracht een bezoek aan OSI Food Solutions in het Duitse Günzburg. In deze fabriek worden de rundvleesburgers gemaakt die in Nederland bij McDonald’s worden verkocht.
Voordat je de fabriek in mag worden er hele strenge eisen gesteld. Je wordt goed ingepakt en alle haren worden weggewerkt en bedekt, je krijgt een kapje voor je mond, schoenen worden hygiënisch gereinigd voordat je de fabriek in gaat en sieraden moeten af. We kregen een uitgebreide rondleiding van David, hij vertelde gepassioneerd over zijn werk in de fabriek. Dat was mooi om te zien! Het productieproces mocht ik van het begin tot het eind meemaken. Ik kan je alvast verklappen dat de hamburger uit 100% rundvlees bestaat zonder geur- kleur- en smaakstoffen!

Hamburger McDonald's 100% rundvlees

Dierenwelzijn en het milieu

Ze gaan met veel zorgvuldigheid om met hygiëne en het maken van de hamburgers. De hamburgers die in Nederland worden verkocht komen uit de fabriek in het Duitse Günzburg. De fabriek werkt ook met melkkoeien van Nederlandse boeren. Deze koeien worden met zorg uitgekozen.
Zo kunnen koeien op de flagship farm zelf kiezen of zij in het seizoen naar buiten gaan, zich laten masseren of zelfs poedelen in een jakoezie. De koeien zijn super relaxt!

De koeien waar het vlees van wordt gebruikt zijn voornamelijk melkkoeien. McDonald’s vindt het belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de dieren waar ze hun vlees van gebruiken én met het milieu.

Hamburger McDonald's 100% rundvlees

Het proces van de hamburger

De hamburgers worden niet gemaakt van resten vlees maar van een goede combinatie van hele stukken rundvlees. De grote stukken rundvlees worden gemalen, gecontroleerd op het vetpercentage (elke hamburger bestaat uit 20% vet, niet meer en niet minder) en tot hamburgerschijven gevormd. Daarna worden ze razendsnel ingevroren en verpakt..

Hamburger McDonald's

De laatste test…

Voordat het proces helemaal klaar is gaan de hamburgers nog door een X Ray scanner om te zien of er écht niets in de hamburgers is blijven zitten (zoals een stukje bot). Mocht er iets wat ongebruikelijk is in de hamburger zitten dan wordt deze eruit gehaald en nagekeken.

De hamburgers worden diepgevroren vers afgeleverd zonder geur- smaak- en kleurtoevoegingen. Het enige wat jij nog op je hamburger krijgt in het restaurant zelf, is een beetje zout en peper.

En wist je dat je zelfs je voorkeuren kunt aangeven in het restaurant met betrekking tot het maken van je eten? Dat wist ik niet! Daarover in een andere blog meer.

Het hele proces van de koe tot de hamburger kan worden gevolgd van het land tot het restaurant en weer terug. Ze kunnen achterhalen van welke boerderij het vlees komt. In het laboratorium van de fabriek wordt de hamburger getest op gewicht, vetgehalte, kleur en smaak, en worden ze gebakken op de grill zonder olie of boter (net zoals in het restaurant).

Hamburger McDonald's 100% rundvlees

Impressed!

Ik ben onder de indruk van het strenge proces wat McDonald’s doorloopt om tot het eindresultaat van een hamburger te komen. En ik vind het een groot pluspunt dat de hamburger niet uit restvlees bestaat, maar er hele stukken rundvlees worden gebruikt, de dieren een goed leven krijgen en de burger echt gemaakt is van 100% rundvlees zonder enige toevoegingen. Ik kan mijn kinderen met een gerust hart trakteren op een overheerlijke hamburger. Ik weet dat de producten goed en zorgvuldig gekozen en bereid zijn.

NB. Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen