Waar ben je naar opzoek?

Grote ophef over vader die met dochter in bad gaat

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Grote ophef over vader die met dochter in bad gaat

vader dochter bad

Instagram is a happy place to be. Vooral veel gezellige foto’s en familiekiekjes passeren de revue. Instagrammers doen erg hun best om de perfecte foto te maken en te bewerken. Vrij weinig wordt aan het toeval overgelaten. Op Instagram is ook het minste gezeik. Op Facebook daarentegen kunnen, vooral moeders, compleet over de zeik gaan onder blogs, foto’s en plaatjes. Op Instagram is vooral veel ‘liefde’ in de vorm van hartjes en aardige comments.

Vader-dochter momentje

De Deense komiek Torben Chris had waarschijnlijk niet verwacht dat hij het nieuws zou halen met het plaatsen van een doodnormale foto van hem en zijn dochter op Facebook. Hij plaatste een foto van een gezellig vader-dochter momentje in bad. Deze vader was zich van geen kwaad bewust en plaatste de foto op zijn Facebookpagina… waarschijnlijk dacht hij daar de volgende ochtend bij het ontwaken wel anders over (misschien had hij hem toch beter op Instagram kunnen plaatsen…).

Bak stront

De post kreeg binnen een week ruim 50.000 reacties, 60.000 mensen vinden het leuk en de foto werd 6700 keer gedeeld. Niet alle reacties waren zo vriendelijk… Een zeer foute actie bleek achteraf want de beste man kreeg een bak aan stront over zich heen en wordt zelfs pedofiel genoemd. Volgens veel reacties zou hij zich aan moeten kleden omdat zijn geslachtsdeel te zien is. Als vader zou hij niet in zo’n positie met zijn dochter mogen zitten.

De beste man is het absoluut niet eens met de kritiek. Waarom zouden moeders dit wel mogen en vaders niet, vraagt hij zich af. Op Facebook geeft hij een reactie op alle kritiek.

Mensen doe normaal!

Gelukkig zijn er niet alleen maar mensen die kritiek geven. Veel ouders voelen zich ook gesteund door de foto en vinden het volkomen normaal dat deze vader met zijn dochter in bad zit. Uit de reacties blijkt dat mensen het normaal vinden en dat er niks mis mee is dat je elkaars naakte lichaam ziet. Zo zou je ook bloot door het huis moeten kunnen lopen. Tot op zekere hoogte natuurlijk want als je puberdochter (of zoon) aangeeft dit niet (meer) prettig te vinden heb je je daar ook op aan te passen.

Bloot geboren

Ik vind het ook nergens op slaan dat men hierover valt. Waarom zou je als vader niet met je kinderen in bad mogen? Je wordt toch ook bloot geboren? Natuurlijk ga je niet meer met ze in bad als ze 10 jaar zijn. Maar kom op… als we hier al spastisch over gaan doen. Het moet wel kunnen dat kinderen tot een jaar of 6 borstvoeding krijgen en moeders voeden in het openbaar met een tiet vol in beeld (waar ik absoluut voor ben -borstvoeden in het openbaar dan-) maar als vader mag je niet bloot met je dochter in bad? Misschien niet de beste vergelijking (al wordt borstvoeding ook vaak geassocieerd met ‘pedofilie’ wanneer kinderen ouder zijn dan 6 maanden) maar ik vind dat het op hetzelfde neerkomt. Dat is toch ook ‘intiem’ contact wat je ook hebt als je borstvoeding geeft?

De foto zou ik zelf niet geplaatst hebben omdat ik vind dat je op moet passen je kindjes bloot online te zetten. Maar dat is een ander verhaal… Ik vind het verder in ieder geval volkomen normaal in een normale situatie.

Beeld: Facebook

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Esmée zei

  Het beeld dat je gebruikt is door de papa inmiddels verwijderd van Facebook. Ik vraag me dus af of het wel geoorloofd is om het in dit artikel te plaatsen.

 • Sandra zei

  Natuurlijk is het normaal dat de vader met zijn kind in bad gaat, maar wel een beetje ondoordacht dat hij dit op fb zet. Zet dan in ieder je fb niet op openbaar.

 • Melissa zei

  Dit is toch prachtig?! Een geweldig vastgelegd moment tussrn vader en dochter.
  Ikzelf ben volledig door mijn vader opgevoed van kleins af aan en wij stonden ook samen onder de douche of gingen saampjes in bad, niks geks aan, mijn vader en ik hebben ons nooit voor elkaar geschaamd, het was normaal. Ik vond het geweldig, al die momenten met mijn papa en denk er nog vaak met een glimlach aan terug.

  Het is juist prachtig dat een vader zich niet belemmerd voelt om met zijn kind in bad te zitten (uiteraard als dit onschuldig is en dat is deze foto).

  Al moet ik wel zeggen dat ik dit soort foto’s (naakt) niet op internet had gedeeld. Dat is meer een gevoelskwestie, maar dit is niks om je voor te schamen.
  De mensen die hier commentaar op leveren hebben zelf waarschijnlijk geen mooie band gehad met hun ouders, thans niet een waarin ze zich nergens voor hoefden te schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Op Curacao wonen: dit moet je regelen!

 • 1 dag geleden
 • 10 minuten lezen
Wonen

Een onderhoudsarme en duurzame tuin, hoe begin je eraan?

 • 1 dag geleden
 • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

 • 2 weken geleden
 • 1 minuut lezen