Waar ben je naar opzoek?

Grote ophef om foto: vrouw voedt zoontje van vriendin

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Grote ophef om foto: vrouw voedt zoontje van vriendin

Er is grote ophef ontstaan op internet over een foto van de 26-jarige Jessica Anne Coletti waarop te zien is dat ze haar zoontje én het zoontje van haar vriendin de borst geeft. Vroeger was het juist heel normaal om andere kinderen de borst te geven.

Een voedster

Kun je zelf geen borstvoeding geven om wat voor reden dan ook maar wil je wel graag dat je kind borstvoeding krijgt dan kun je gebruik maken van donormelk. Vroeger was het geven van borstvoeding aan andere kinderen juist een statussymbool. Gezinnen die veel geld hadden huurden een ‘voedster’ in zodat de moeder weer meer tijd had voor het sociale leven. Zo’n vrouw werd een min genoemd en voedde soms wel zeven kinderen tegelijk.

Bron: NRC Next

Geen tijd meer

De Amerikaanse Jessica Anne Coletti zou het zoontje van haar vriendin, die inmiddels achttien maanden is, al borstvoeding geven sinds hij vijf maanden oud is. De foto die ze plaatste op haar Facebookpagina barste uit zijn voegen door alle kritiek. Daarom heeft ze deze inmiddels verwijderd.

Haar vriendin worstelde met het geven van borstvoeding en wilde overstappen op kunstvoeding toen ze weer aan het werk ging. Toen besloot Jessica dat ze op het zoontje zou passen én hem borstvoeding zou gaan geven. En dat doet ze inmiddels al een aantal maanden met toestemming van haar vriendin. Haar vriendin is er erg blij mee dat hij de voeding en de warmte krijgt die hij nodig heeft als zij aan het werk is, aldus Jessica tegen Mama Bean Parenting. Omdat ze haar eigen zoontje ook borstvoeding geeft hebben de twee een bijzondere band.

Reacties

Uiteraard komt er een stortvloed aan reacties over Jessica heen. Veelal negatief maar ook zeer zeker positieve reacties. Zou jij dit voor het kind van je vriendin doen en zou jij ermee instemmen als jouw vriendin dat voor je kind zou willen doen?

Donormelk geven

Credits foto: Mama Bean Parenting

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Wendy zei

  Dat ze het goed, prima. Vroeger was dat idd normaal. Maar je maakt er toch geen foto van en zet die dan op internet?????? Dat snap ik dus echt niet!!!

 • melissa zei

  Bizar dat jullie schrijven dat de foto is verwijderd maar m zelf publiceren! Schandalig!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Linda zei

   Goed lezen, er staat dat hij verwijderd is van Facebook. Op de foto zelf staat de link waar de foto nog wel gewoon staat.

   Ik snap werkelijk niet waarom die Amerikanen aan de ene kant zo preuts zijn terwijl het op TV één en al seks is. Dubbele standaard: borstvoeding is raar, een model met enorme borsten die uit een bikini puilen mag wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Zonnebrand voor je baby en tips voor het gebruik

 • 10 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Gezondheid

Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

 • 14 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Gezondheid

Producten met eiwitten en gezonde vetten

 • 17 uur geleden
 • 3 minuten lezen