Waar ben je naar opzoek?

Girls Next Door; het zou je dochter kunnen zijn!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Girls Next Door; het zou je dochter kunnen zijn!

The Girl Next Door

Zes slachtoffers van mensenhandel staan deze maand in het magazine LINDA. Meiden van twintig, negentien, zestien en veertien jaar oud, die net als Kimberley van de Valkenburgse zedenzaak, door hun loverboy werden gedwongen tot seks met tientallen mannen in achteraf- of hotelkamertjes. Kinderen zijn het. Pubers. Meisjes die net als iedere leeftijdsgenoot houden van experimenteren met make-up, kleding en jongens. Het zou jouw kind kunnen zijn!


Het zijn nog meisjes!

Vol ongeloof kijken ze tijdens de fotoshoot voor het LINDA. Magazine naar de vier grote rekken met kleding in de kantine van Fier, de landelijke specialistische opvangvoorziening voor loverboy-slachtoffers. Mogen ze dit allemaal dragen en uitproberen? Er verschijnt een twinkeling in de ogen van één van de meisjes als ze de nagellakjes, pruiken en make-upjes van de visagiste en styliste ziet staan. Een ander meisje vraagt of de fotograaf nog even een privékiekje van haar wil maken. Niet van haar alleen, maar met haar konijn. Zachtjes drukt ze haar neus in de donzige vacht van het beestje. Ze is mooi. Lief. Haar goudblonde, lange haren glanzen en ze heeft prachtige kuiltjes in haar wangen..

Het kan je kind zijn…

Girls Next Door zijn het. Meisjes die naar school gaan, sporten en in het weekend chillen met vrienden en vriendinnen. Je komt ze tegen op het station, in het winkelcentrum, maar ook in de bioscoop. Ze zijn blond, donker, tenger, stevig, klein en groot. Ze dragen pumps, sportschoenen, rokjes en spijkerbroeken. Sommigen hebben te maken met een onveilige thuissituatie, anderen kampen met een laag zelfbeeld. Een enkeling heeft een verstandelijke beperking. Maar van de buitenkant is dat niet te zien.

Gedwongen prostitutie; dat gebeurt in Nederland toch niet?

Gemiddeld honderdvijftig Girls Next Door vangt Fier jaarlijks op. Bij de politie zijn duizenden slachtoffers van gedwongen prostitutie bekend. Gemiddeld genomen hebben ze seks met tientallen mannen. Maar er zijn ook uitschieters naar tachtig, misschien wel honderd lustzoekers. Duizenden mannen laten zich jaarlijks ‘verwennen’, in de details zal ik niet treden, door Girls Next Door. Doorsnee mannen. Accountants, bedrijfsadviseurs, timmermannen en bouwvakkers. Getrouwd of gescheiden. Mannen met kinderen. Kinderen die misschien wel bevriend zijn met deze meisjes.

Publiekelijk aan de schandpaal

Ik hoop dat deze mannen het LINDA. Magazine onder ogen krijgen – misschien is hun vriendin, vrouw of moeder wel abonnee – en zich vervolgens tien keer achter de oren krabben. Dat ze na het lezen van deze zes heftige verhalen hun avontuurtjes ergens anders zoeken dan in die duistere hotel- of zolderkamers.

De mannen van de Valkenburgse Zedenzaak vonden dat het Openbaar Ministerie ze te hard had aangepakt. Hun leven hoefde door dat ene onschuldige avontuurtje niet geruïneerd te worden. Maar hoe zit het met de levens van deze duizenden meisjes? Moeten zij, tieners die experimenteren met make-up, nagellakjes, kleding en jongens, boeten voor onverantwoord gedrag van volwassen mannen? Mannen die misschien wel bij hen om de hoek wonen. Mannen die mogelijk de vaders van hun vriendinnen zijn. Mannen die heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Aan alle mannen: denk goed na voordat je dat duistere achteraf- of hotelkamertje binnenloopt. Het zal je dochter of buurmeisje maar wezen…

Lees ook van Sonja Onclin:

>> Blote kindjes 
>> Dutroux 2.0.

Deze blog is geschreven door Sonja Onclin. Zij is werkzaam op de pr- en communicatieafdeling van expertise- en behandelcentrum Fier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen