Waar ben je naar opzoek?

Gezonde tips voor kids met warm weer

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Gezonde tips voor kids met warm weer

De weersvoorspellingen zijn weer wat positiever. Joehoe! Ik heb nooit last van een herfstdip of winterdepressie maar de laatste dagen werd ik wel erg humeurig… Volgende week hebben ze hier al zomervakantie en het zou heel fijn zijn als de zon zich dan laat zien! Met mooi weer is het extra belangrijk om goed te eten. Dat vergeet ik nog wel eens. Daarom in deze blogs een aantal goede en bruikbare tips!

Gezonde tips voor kids

Gezond eten is heel erg belangrijk voor je. Peppa Pig houdt niet alleen van snoepjes en taart, maar is ook dol op groenten en fruit! De zomer komt er weer aan en met dat warme weer is het extra belangrijk om goed te eten, zodat je fris en fruitig de dag door komt. Peppa Pig heeft een paar tips op een rijtje gezet voor de kleine eters om de zomer gezond te beginnen!

 1. De juiste hoeveelheid eten van allerlei soorten voedsel, vooral groenten, is de belangrijkste basis van een gezond eetpatroon.Aan tafel met Peppa Pig
 2. Verdeel wat je gedurende de dag eet over 5 momenten: het ontbijt, tussendoortje, de lunch, nog een tussendoortje en de avondmaaltijd.
 3. Begin de dag met een goed ontbijt: vers fruit, zuivel en ontbijtgranen. Het ontbijt is erg belangrijk, dus sla het niet over!
 4. Peppa Pig is dol op groenten en fruit en in de koelkast of de fruitschaal liggen genoeg soorten om direct op te eten. Heb jij genoeg groenten en fruit in huis?
 5. Peppa Pig en George vinden het leuk om samen met Mama en Papa Big boodschappen te doen. Ga zelf ook mee en help je moeder en vader om lekkere groente en fruit te kopen.
 6. Na sporten en bewegen is het eten van fruit goed om nieuwe energie te krijgen en het is nog superlekker ook!
 7. Houd je van fruitsmoothies? Fruit toevoegen aan melk of yoghurt maakt het extra lekker. De favoriet van Peppa Pig is een appel-bananen smoothie. Wat is jouw favoriet?Gezonde tips voor kids
 8. Zomerse groenten en fruit kun je gerust als gezonde snack tussendoor eten. George is dol op aardbeien, en jij?
 9. Drink water. In de zomer is dit nog belangrijker. Wist je dat meer dan de helft van je lichaam uit water bestaat?
 10. Onthoud goed dat groenten en fruit een essentieel onderdeel zijn van je eetpatroon. En al helemaal in de heerlijke zomer!

Ik ben benieuwd: Wat is het favoriete (groene) smoothie recept van jou en je kids? Laat je reactie achter in de comments.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Els zei

  Wij drinken geen smoothies maar wel heel veel fruit!

 • Fenna zei

  Over 6 weekjes verwachten wij ons eerste kindje, een meisje. Sinds ik zwanger ben, vind ik smoothies heerlijk. Makkelijk om te maken en gezond! Een favoriet van mij is: worteltjes, beetje verse mango-ananassap, een banaan en wat aardbeien. Alles in de keukenmachine en klaar. Genoeg om twee dagen van te genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen