Waar ben je naar opzoek?

Gezonde en suikervrije kookboeken

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Gezonde en suikervrije kookboeken

In mijn blog van gisteren gaf ik een rondleiding door mijn (gezonde) voorraadkast. Om zo gezond, suikervrij en E-nummervrij te leven gebruik ik vooral het internet en gebruik ik mijn favoriete kookboeken. Mijn favoriete kookboeken deel ik in deze blog met jou. Ik hoop dat jij er wat aan hebt en hiermee kunt starten met een zo’n gezond mogelijk leven voor jou en je gezin. Geloof mij; je voelt je er zoveel beter door. En vergeet niet te sporten!

Gezonde en suikervrije kookboeken

1. 100% suikervrij Basiskookboek

100% suikervrij basiskookboek is hét praktische antwoord op de vraag van de vele duizenden Sugarchallengedeelnemers naar eenvoudige, suikervrije recepten. Het bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel staat centraal. Het boek bevat meer dan 80 heerlijke, eenvoudige en betaalbare recepten, gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt. De recepten zijn geschikt voor het hele gezin en zijn zowel tijdens als na de Sugarchallenge te gebruiken, maar ook los van de Sugarchallenge.

2. 100% suikervrij in 30 dagen

Ga de uitdaging aan en word in 30 dagen suikervrij! Een handboek vol met tips en trucks. Dit boek helpt je bij het starten van een suikervrij leven.

3. Easy Peasy

Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn. Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo je baby, dreumes of peuter een gezonde basis te geven.

Dit boek moet iedere ouder in huis hebben! Je vindt er gezonde recepten maar ook smoothies die je aan je kinderen kunt geven. En wat dacht je van gezonde snacks. Er zijn geen excuses meer om je kids ongezonde producten voor te schotelen.

4. Vullen of voeden

Goede voeding is een van de belangrijkste bouwstenen die je een kind (en jezelf!) kunt meegeven. Maar hoe baan je je in vredesnaam een weg in het woud van informatie en aanbevelingen, die ook nog continu lijken te veranderen?

Wil je je kind vullen of voeden? Denk daar maar eens over na…

Gezonde en suikervrije kookboeken

5. Wat zit er in uw eten?

Als je deze ‘gifgids’ in huis hebt ontdek je schokkende feiten. Ik weet zeker dat je vanaf nu heel veel producten laat staan. Deze gids steek je ook makkelijk in je zak zodat je nu heel bewust boodschappen kunt gaan doen. Het draait allemaal om het lezen van de etiketten.

6. Boodschappencoach 

Ook deze gids mag niet ontbreken als je boodschappen gaat doen.

Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, ‘light-producten’ waar u dik van wordt, zonnebloemolie in plastic flessen die giftige chemicaliën afgeven, saus vol schadelijke toevoegingen, fruit waar restjes pesticiden aan kleven: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden. Gelukkig is er ook nog gezonde, schone en ‘eerlijke’ voeding in de schappen te vinden – als je weet waar je op moet letten. In De Boodschappencoach – Het beste uit de supermarkt vertelt Ralph Moorman hoe u producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.

7. Zonder suiker

Ongemerkt krijgen wij 40 kilo per jaar aan suikers binnen. Dat suiker slecht is voor je gebit en dat je er dik van kunt worden, weet iedereen. Maar dat het verslavend is en kan leiden tot vermoeidheid, snelle veroudering, stemmingswisselingen en een slechte weerstand is minder bekend. Gelukkig kan het anders. Zonder Suiker laat zien hoe.

8. Groene smoothies

Groene smoothies zijn erg gezond en lekker. Een goede start van de dag. Mijn creativiteit is wel eens op en daarom is dit boek zo fijn. Zo weet je ook precies hoeveel je van alles nodig hebt om de juiste smoothie te krijgen.

9. Het voedselzandloperkookboek

De voedselzandloper schotelt ons nieuwe voedingsgewoontes voor die gezond zijn én levensverlengend kunnen werken. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien zal leiden tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!

Dit boek staat vol gezonde recepten; suiker- en/of E-nummervrij!

Nog meer aanraders:

Nog meer tips...

10. Zoete Zin!

Heb je zin in zoet? Wil je iets lekkers eten dat gezonde voedingstoffen bevat en bovendien je zoete drang écht bevredigt? Dan is “Zoete Zin” iets voor jou!

Vriendinnen Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen gingen de uitdaging aan om 40 dagen zonder geraffineerde suiker te eten en kwamen tot de conclusie dat ze suikerverslaafd waren. Ze gooiden het roer om en genieten sindsdien van hun zelfgemaakte lekkernijen met gebruik van natuurlijke zoetmakers.

11. Zonder suiker – 28 dagen uitdaging 

Een 28 dagen stappenplan om suikervrij te gaan eten. Inclusief weekmenu’s!

12. Goed zoet!

Een bakboek om te bakken zonder suiker.

13. Eet goed voel je goed

Iedereen wil graag gezond leven, maar hoe breng je dat in de praktijk? Betekent dat iedere dag sla of bonen op het menu? En mag je dan nooit meer snoepen?

14. Eet goed voel je goed voor elk budget

Gezond eten kan voor elk budget!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen