Waar ben je naar opzoek?

Een gezonde en fitte moeder zijn: hoe doe ik dat?

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een gezonde en fitte moeder zijn: hoe doe ik dat?

Afgelopen week deelde ik een badpakselfie met de boodschap dat wij moeders deze zomer moeten shinen in badpak (of bikini). Ik weet dat het soms lastig kan zijn om jezelf te accepteren zoals je bent en jezelf te laten zien. Maar je mag gezien worden! Het is fijn wanneer je lekker in je vel zit. Zeker met de zomer voor de deur. Ik ben erg ver met het accepteren van hoe en wie ik ben en ik wil een gezonde en fitte moeder zijn. Hieraan hoeft geen gewicht of maat te hangen, als ik maar alles kan doen en goed in mijn vel zit.

Als je je niet goed of gezond voelt dan moet je daar wat aan gaan doen!

Dit jaar word ik 32 (gek want ik voel mij nog steeds een vrouw van 26) en ben ik drie kinderen rijker. Helaas heb ik aan mijn zwangerschappen en bevallingen wel wat kwaaltjes overgehouden. Ik heb een heupafwijking (vanaf mijn geboorte) en bekkenklachten. Mijn spieren moeten sterker worden en mijn conditie wil ik verbeteren. Het mag allemaal wel wat strakker. En het gaat mij niet om het getal op de weegschaal maar wat ik in de spiegel zie en hoe ik mij voel.

In deze blog deel ik wat ik zoal ga doen of wat ik doe om een fitte moeder te worden, te zijn en te blijven?!

Goed voel ik mij nog niet helemaal dus ik heb de stap genomen om naar een Personal Trainer te gaan. Komende week heb ik mijn intake gesprek. Doordat ik veel pijn heb kom ik zelf niet verder met sporten. Ik ga nu voor het totaalplaatje. Het moet er maar eens van komen! Ik hoop hiermee het extra zetje te krijgen wat ik nodig heb, mijn spieren sterker te maken waardoor alles strakker wordt en mijn lichamelijke klachten verbeteren.

Deel al het goede uit de natuur!

Als moeder wil ik mijn kinderen goede dingen bijbrengen. Thuis eten wij zoveel mogelijk gezond en daarbij horen biologische, pure en verantwoorde producten. Wij houden van lekker eten en vinden daarom smaak ook erg belangrijk. Ik gebruik thuis veel producten van Zonnatura. Zonnatura heeft heerlijke producten met veel smaak. Zonnatura verwerkt namelijk de heerlijke, natuurlijke en voedzame biologische ingrediënten uit de natuur in hun eigen producten. De producten van Zonnatura bevatten geen onnodige of kunstmatige toevoegingen. Zo geef ik het goede uit de natuur graag door aan mijn kinderen, mijn man en aan mijzelf. In de ochtend ontbijt ik met maïswafel met heerlijke Paprika spread (67% groenten) of Aardbei spread en een kopje groene thee van Zonnatura. De kinderen eten of brood of een schaaltje yoghurt/kwark met de knapperige flakes van Zonnatura.

Als moeder houd ik ook erg van gemak als het gaat om eten en tussendoortjes. Zonnatura heeft hele fijne tussendoortjes die mijn kinderen af en toe mee naar school krijgen. De krokante graanrepen met chocolade en speculaas zijn zo op! En laatst nam mijn zoon stiekem een extra koekje mee om te delen met een vriendje op school. Nou, daar kon ik toen niet boos om worden!

Benieuwd naar mijn badpakselfie? Bekijk hem hier!

Slowjuicer

Zoals ik hierboven al zeg vind ik het belangrijk om gezond te eten. Het blijft lastig in een druk leven want je grijpt snel naar de ‘verkeerde dingen’. De producten van Zonnatura helpen mij om zo min mogelijk bewerkte producten te eten te te drinken. Fijn! Maar ik moet natuurlijk ook zelf bedenken hoe we de week zo gezond mogelijk doorkomen. Veel vitamines eten is belangrijk om je goed te voelen als moeder. En ook voor de rest van je gezin. Ik ben daarom heel erg fan van mijn slowjuicer. Ik gebruik deze sinds kort en hiermee krijgen wij als gezin heel veel extra groene vitamines binnen. Het fruit eten is hier niet zo’n probleem maar groentes zijn vaak wat minder interessant. Ik merkte de laatste tijd dat ik niet goed genoeg voor mijzelf zorgde als het ging om groenten en fruit. Met de slowjuicer pers ik in een handomdraai verschillende sapjes met veel groentes en een beetje fruit voor de smaak. Het hele gezin drinkt mee. Ik vind dit echt een aanwinst!

Veel water drinken!

Ook zoiets waar ik niet zo goed in ben maar wat wel moet. Veel water drinken! Ik heb veel last van blaasontstekingen en nierstenen maar nog vergeet ik veel water te drinken. Ik drink nu veel thee; bijvoorbeeld de groene thee met munt en gember van Zonnatura maar ik drink ook veel water. Ik probeer mijn waterfles vier keer per dag te vullen. Dan krijg ik sowieso 2 liter water binnen + nog een aantal kopjes thee. Iedereen in huis heeft hier zo’n waterfles en dat stimuleert de kinderen ook om veel water te drinken. Met gemak gaan er twee of drie flessen water doorheen.

Ik ben benieuwd hoe jullie ervoor zorgen dat je gezond blijft en je fit voelt?! Hoe doe je dat binnen je gezin?

Dit is een gesponsorde blogpost!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen