Waar ben je naar opzoek?

Gezinsuitbreiding bij Love2BeMama

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Gezinsuitbreiding bij Love2BeMama

Niet verwacht, toch gekregen. Gisteren hebben we ons gezin mogen uitbreiden met een broertje en een zusje. Na lang nadenken en bespreken hebben we besloten om twee konijntjes te adopteren. Lilo & Stitch zijn een broertje en een zusje die we uit de konijnenopvang gehaald hebben. Ze zijn 3 jaar en heel leuk met kinderen. Ik had het nooit gedacht maar we hebben (weer) huisdieren… 

> Lees ook: 10x wat jouw huis nooit in zou komen! (En het is er nu toch)

Ah please, mogen we een konijn?

Hier thuis willen ze heel graag een hond. Maar een hond vind ik nogal wat. Misschien in ons nieuwe huis. Dat duurt sowieso nog een jaar. Huisdieren zijn goed voor kinderen. Dat weet ik!  Daarom hebben we besloten om twee konijntjes te nemen. Volgens mijn oma zei de huisarts vroeger dat kinderen levend speelgoed moesten hebben. Dat zou goed voor ze zijn. En daarmee doelde hij op dieren…

De konijnen komen niet uit de dierenwinkel maar uit het konijnenasiel. Tevens hebben we daar een heleboel kennis opgedaan over konijnen. Over het verblijf bijvoorbeeld… die moest groot en ruim zijn. Wisten we ook niet! Heel veel konijnen zitten blijkbaar in te kleine hokjes.

> Lees ook: Mag ik een huisdier?

Welkom Lilo & Stitch

Kindvriendelijk

In eerste instantie wilden we jonge dwergkonijntjes. Die blijken voor kinderen niet zo geschikt te zijn. Weer wat geleerd. En we moesten uit het asiel een koppel nemen want konijnen zijn gezelschapsdieren. Lilo & Stitch waren al een koppel en paste uitstekend bij ons gezin en de eisen die we hadden dus hebben we voor dit koppel gekozen. Dat ze al 3 jaar zijn vinden wij niet erg…

Een hele bevalling…

Ruim anderhalve week geleden hebben we de konijntjes uitgezocht. Daarna gingen we op zoek naar het juiste verblijf en gisteren waren we klaar voor de komst van Lilo & Stich.

De kinderen zijn door het dolle heen. Uiteindelijk zullen wij de hokken schoon gaan maken (je kan dat niet van jonge kinderen verwachten) maar ze gaan wel helpen. Ze leren hiermee verantwoordelijkheid en zorg dragen voor een dier.

Het was een hele bevalling (want het hok moest van A tot Z in elkaar gezet worden) maar het resultaat mag er zijn.

Welkom Lilo & Stitch!

konijnen en kinderen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Leesontwikkeling stimuleren door buiten te spelen

  • 3 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Relatie & Seks

Is het schadelijk om seks te hebben, terwijl de baby in dezelfde kamer slaapt?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Krijg weer grip op je werk: 5x Timemanagement tips voor moeders

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen