Waar ben je naar opzoek?

Een gelukkig gezin? Dit is het geheim!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een gelukkig gezin? Dit is het geheim!

Tegenwoordig lijkt het alsof je als gezin altijd maar wat moet doen met elkaar: een dagje weg, op vakantie, naar het bos, uit eten, weer op vakantie, weer een museum bezoeken. Als ik om mij heen kijk dan vraag ik mij af of wij ook elk weekend ‘iets’ moeten doen. Wij zijn namelijk erg huiselijk en vinden het heerlijk om in en om huis ons weekend door te brengen. 

Lees ook: 20 leuke tips voor een date met je dochter

Samen thuis

Maar er is goed nieuws voor families die niet om de haverklap op vakantie kunnen gaan of gewoonweg niet elke vrije minuut op pad zijn: vrije tijd die je thuis spendeert zou volgens onderzoek zelfs nog belangrijker zijn voor de band met je gezinsleden. Hoera! We hoeven onszelf dus niet steeds bezig te houden met een vakantie, dagje uit of bezoek aan het bos.

Onderzoekers van de universiteit van Baylor hebben meer dan 1500 mensen gevraagd hoe ze hun vrije tijd met hun gezin spenderen. De onderzoekers ontdekten dat zij die thuisbleven, maar wel gezinsactiviteiten deden, gelukkiger waren dan zij die ‘onbekende oorden’ opzochten.

Minder focus

‘Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat ons brein, wanneer we nieuwe plekken bezoeken of avontuurlijke dingen doen, vooral bezig is met het verwerken van nieuwe informatie waardoor we ons minder kunnen focussen op de relatie met de gezinsleden,’ vertelt Karen Melton – assistent-professor van kind- en gezinsrelaties.

Behoefte aan veiligheid

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat mensen zich meer betrokken en voelen als ze dingen doen die bekend en goed afgebakend zijn. Dus dingen die je thuis doet zijn voorspelbaar en daardoor wordt de betrokkenheid groter.

Maar dat is natuurlijk voor een ieder anders. Wat vooral belangrijk is volgens Melton is dat we sociaal betrokken zijn en een sterke band creëren. En natuurlijk is alleen maar thuis blijven ook niet de bedoeling. Alles draait om de balans.

Weg met die telefoon

Als je samen quality time hebt leg dan je telefoon opzij en focus je op het samen zijn.  Dit geldt ook voor (oudere) kinderen. Ook al zijn ze het er niet mee eens het is wel nodig om samen tijd door te kunnen brengen.

Bron: Hln.be – Bron hoofdbeeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen