Waar ben je naar opzoek?

De geheimen van een gelukkige en blije moeder

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De geheimen van een gelukkige en blije moeder

geheimen gelukkige en blije moeders

Ken jij ze ook? Die gelukkige en blije moeders? Die eruit zien alsof ze de wereld aankunnen en dat waarschijnlijk ook echt kunnen? Zwaar irritant trouwens op de vroege ochtend als je weer een nacht doorgehaald hebt en jij dé blije moeder tegenkomt. Maar… jij kunt ook zo’n moeder worden. Hoe? Ik ben erachter gekomen wat de geheimen van de ‘blije moeders’ zijn. 

De geheimen van een gelukkig en blije moeder

1. Vraag om hulp.

Dit is heel belangrijk maar ook heel lastig voor moeders. Doe het toch maar gewoon. Vraag om hulp van familie of vrienden of ga op zoek naar een leuke oppas voor de kinderen. Dan kun jij ook eens een avondje weg met vriendinnen of een nachtje weg met je liefde. Heb je geen familie in de buurt? Bouw dan een netwerk op. Stel je open. Misschien zijn er andere moeders met hetzelfde probleem. Je kunt elkaar helpen!

2. Verlaat het huis ONMIDDELLIJK.

Oeps… vandaag nog niet het huis uit geweest? Pak je jas en ga. Met of zonder kind maar zoek de buitenlucht op. Van frisse lucht word je blij. Ga je met kind? Zoek dan een leuke speeltuin op of wandel een rondje door het park. Snuif de frisse lucht op en geniet van wat je tegenkomt.

3. Plan leuke dingen.

En dat hoeft echt niet altijd geld te kosten. Denk hierbij aan een vakantie, een weekendje weg maar ook een dagje weg, picknicken, fietsen, naar het bos gaan, eten met vrienden. Noem maar op. Veel dingen vallen onder de noemer ‘leuke dingen’.

4. Sluit vriendschappen: doe leuke dingen met vriendinnen.

Er zijn moeders met veel vriendinnen. Er zijn ook moeders die eenzaam zijn. Het hebben van een vriendin (of meerdere) is goed voor een moeder. Heb je vriendinnen? Doe leuke dingen met ze. Ook zonder man en kids. Ben je eenzaam? Ga op zoek naar vriendinnen. Sluit vriendschappen. Als je ervoor openstaat komen er leuke andere moeders op je pad. Denk simpel: vriendinnen zijn overal te vinden. Op de zwangerschapsgymnastiek, bij zwemles, op het schoolplein, in de klas van je kinderen.

5. Slaap voldoende.

Het is echt waar: slaap is het beste medicijn. Voor alles. Ook als je je niet zo gelukkig voelt. En ik weet ook dat dat voor moeders lastig is. Want die gebroken nachten… Misschien kun je dan meteen punt 1 in werking stellen: vraag hulp en slaap.

6. Ga sporten.

Oké. Voor mij ook een puntje. Maar het schijnt dat je van sporten gelukkig wordt. Niet meteen na de eerste sportsessie… dan denk je eigenlijk alleen maar: “WTF ben ik aan begonnen?” Maar goed, het schijnt dus echt waar te zijn… Als je dus niet blij bent met je lichaam ga dan niet zitten sikkeneuren maar DOE ER WAT AAN. *geeft zichzelf een schop onder haar kont…*

7. Ga alleen op pad.

En daarmee bedoel ik: zonder man, zonder kinderen, zonder vriendinnen. Ga een nachtje alleen weg. Echt… het zal je goed doen. Als je alleen weggaat ben je echt niet meteen eenzaam hoor. Het is juist goed om even alleen te zijn. Je komt fris en fruitig weer terug.
Een dagje alleen winkelen of naar de sauna gaan voldoet ook.

8. Cijfer jezelf niet weg.

Je bent moeder, je hebt kinderen, je hebt een man. Maar cijfer jezelf niet weg. Het is niet zo dat man en kinderen altijd voorgaan. Jij bent er ook nog. En kinderen worden er echt niet minder van als ze zichzelf een poosje moeten vermaken of zelfstandig worden. Doe wat jij leuk vindt en voel je niet schuldig. Ook niet als je werkt of een paar nachtjes zonder ze op pad gaat. Nogmaals: VOEL JE NIET SCHULDIG!

9. Hou van je partner!

Het gaat er niet meer zo wild aan toe als vroeger… maar zorg ervoor dat het leuk blijft. Besteed aandacht aan elkaar, doe leuke dingen samen, praat met elkaar. Laat je kinderen zien dat je van elkaar houdt. Doe grote mensen dingen en praat ook eens niet over de kinderen. Heb elkaar lief en zorg voor elkaar. Daar word je heel gelukkig van.

10. Geniet van de kleine dingen.

Het hoeft niet altijd groots. Geniet van de kleine dingen: een bosje bloemen kopen voor jezelf, een kopje koffie drinken in de stad, je favoriete film op Netflix kijken of je serie trouw volgen, een glas wijn en een tijdschrift in bad. Het zijn de kleine dingen die het hem doen… Leer ook dat waarderen. Zijn je kinderen al een tijdje lief aan het spelen? Pak je tijd! Drink koffie en lees een boek (nouja, paar bladzijdes dan… maar het is een begin).

11. Vergeef en vergeet

Zijn er dingen die je dwars zitten? Tob je over het verleden? Dat is niet goed voor je. Ga door!
Ruim op wat er in de weg staat en blijf geen oude koeien uit de sloot halen. Ga door met je leven, laat het achter je. Vergeef en vergeet. Kijk vooruit en niet achterom. Laat het verleden je niet beheersen.

12. Lach!

Het is goed om te lachen, om blij te zijn. Het is goed voor je kinderen als ze dat zien. Lach zoveel en zo hard mogelijk als je kunt. Plas in je broek van het lachen. Spring en dans door het huis. Maak plezier!

13. Knuffel alsof je leven er van af hangt…

Knuffel met je kinderen, met je partner. Knuffel je kinderen wanneer je de kans maar krijgt.

14. Wees aardig voor anderen.

Kijk om je heen, kijk wie je kunt helpen. Al is het maar met iets kleins. Een boodschapje voor de bejaarde buurvrouw, een zak met kleding voor het jongetje van de voetbal wiens ouders het niet breed hebben, een bosje bloemen voor de verdrietige buurman. Wees aardig voor anderen en je krijgt het terug. In welke vorm dan ook…

15. Maak een feestje van het leven!

Vier wat je kunt vieren, wees blij en geniet van alle dingen. Ook van de afwas en het schoonmaken van je huis.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Allemaal waar! Ik ben trouwens sinds 3 maanden aan het sporten en kan het beamen: Je wordt er echt gelukkig van (en gaat er ook nog eens veel beter uitzien!). Bedankt voor deze tips!

 • ByLeen zei

  Vooral naar buiten gaan helpt bij mij altijd!!
  Lekker even met de hond een rondje lopen en dan voel ik me altijd een stuk beter!
  Wat mij ook helpt is make up op 🙂
  Als ik weet dat ik er goed uit zie voel ik mij van binnen ook beter 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen