Waar ben je naar opzoek?

Feline, meer dan een gehandicapt kind

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Feline, meer dan een gehandicapt kind

Feline Tevreden.
Iemand met zo’n mooie naam moet wel een bijzonder meisje zijn!
Onlangs heb ik haar ontmoet, het meisje voor wie ik verhaaltjes schrijf.
Verhaaltjes die passen in de behandelmethode die Feline volgt.

Een gehandicapt kind

Team Feline

Ruim vijf jaar geleden liep Feline bij haar geboorte ernstig hersenletsel op.
In de buik van haar moeder ging alles goed. Toen kwam de dag van de geboorte. Die verliep zo traumatisch, dat Feline zuurstoftekort opliep. De voorspelling voor Felines ontwikkeling was niet hoopvol.
Haar ouders Nadine en Bryan legden zich daar niet bij neer en ‘werken’ sinds die heftige gebeurtenis dag en nacht samen met hun dochter om (haar) zoveel mogelijk te leren.
Dat doen zij aan de hand van een behandelmethode uit Amerika, gericht op de fysieke, fysiologische en mentale ontwikkeling. Elke dag krijgen zij hulp van een groep vrijwilligers: Team Feline. Het gezin leeft volgens het motto van Nelson Mandela: “Everything always seems impossible until it is done”.

Feline betovert je

Op het moment dat ik Feline zag, was ik direct betoverd door haar grote blauwe ogen.
Wat kunnen díe spreken zeg!
Felines ogen lieten mij zien dat ze mijn verhaaltjes erg leuk vindt en dat ze blij was met het boek Pippa zoekt een pappa dat ik voor haar had meegebracht. Ze toonde me haar kruipkunsten op de kruiphelling -een onderdeel van haar programma- en ik zag hoe haar moeder haar hielp met het drinken van gezonde notenmelk.
Feline heeft mij helemaal ingepakt. Ze kreeg mij stil, wat eigenlijk niemand makkelijk voor elkaar krijgt.

Haal er uit wat er in zit

In de dagen na het bezoek heb ik veel aan Feline en haar ouders gedacht. Als drie-eenheid zijn zij dag en nacht bezig om verder te komen. Om van kleine stapjes grote stappen te maken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dat als ouder ook zou doen. Er uit halen wat er in zit en misschien wel meer. Ik zou moeten wennen aan de structuur van het volle programma, geduld moeten hebben en ‘tijd voor mezelf’ als een nog groter goed leren zien.

>> Wil je meer weten over Feline Tevreden? Bekijk haar website en lees over Stichting Feline.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen