Waar ben je naar opzoek?

Onze favoriete knutselproducten!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Onze favoriete knutselproducten!

Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag zijn de kinderen vrij. Heel vaak spelen ze met vriendjes of vriendinnetjes. Ze zijn vaak buiten te vinden, zeker nu het mooi weer is. Maar er is ook wel eens een middag dat ze niemand te spelen hebben en graag thuis wat willen doen. Wat doen wij zoals op een woensdag-, vrijdagmiddag of in het weekend? Veel knutselen en tekenen in ieder geval. Ik vertel je in deze blog wat onze favorieten producten zijn!

Kleuren en tekenen

Kleuren en tekenen is altijd een goed idee. Vooral de meiden kunnen daar uren zoet mee zijn. Ik print wat kleurplaten uit, zet knutselspullen op tafel en ze kunnen aan de slag. Ik laat ze vooral zelf bedenken wat ze kunnen doen en daar komen de leukste creaties uit voort. Voor het kleuren gebruiken we graag producten van Crayola. De jongste vindt het fijn om met de Mini Kids kleurartikelen bezig te zijn. Deze zijn speciaal ontworpen voor kleine kinderhandjes en al te gebruiken voor kinderen vanaf 12 maanden. Met de producten uit de Crayola Mini Kids lijn krijgen kinderen de kans om hun vaardigheden en motoriek te verbeteren en te ontwikkelen door middel van creativiteit. Het is hier in ieder geval een succes!

Een must voor goede potloden vind ik dat ze goed in de hand liggen en heldere en intense kleuren hebben. Met de 8 dikke kleurpotloden heb je urenlang kleurplezier.

Kleine kinderen kleuren met viltstiften? Dit kan prima hoor! De speciaal ontworpen Mini Kids viltstiften hebben een bolle punt die niet ingeduwd kan worden. Pluspunt is dat de inkt makkelijk afwasbaar is van huid en kleding. En dat is heel fijn!

Waskrijtjes zijn ook heel fijn om mee te tekenen en kleuren. Het voordeel van waskrijtjes is dat ze stevig zijn, gemakkelijk te hanteren en kleurvast zijn. De waskrijtjes zijn afwasbaar van huid en kleding. Ook weer heel fijn! Mijn jongste heeft er namelijk een handje van om op haar armen en handen te gaan tekenen. Heel mooi die kunstwerken maar soms moeten ze er letterlijk afslijten. Dat gaat veel makkelijker als je de producten uit de Mini Kids lijn van Crayola gebruikt. Deze krijtjes zijn ook weer geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden (ze zijn niet giftig) dus jonge kunstenaars kunnen er al mee aan de slag. Het zijn stevige waskrijtjes die niet snel breken. Dus geen frustratie voor ouders en kind.

Stoepkrijten

Wanneer het mooi weer is gaan we lekker naar buiten. De kinderen kunnen zich inmiddels zelf al goed vermaken en als ik wat ideeën aandraag kunnen ze heerlijk spelen. Buiten voegen buurkinderen en vriendjes zich altijd samen. Heel leuk hoe ze dan met elkaar spelen! Het stoepkrijt van Crayola wordt altijd naar buiten gehaald en ze maken er met elkaar hele kunstwerken van. Een baan / parcours voor alle fietsen en steps aangevuld met verkeersborden. Of ze maken een #stoepkrijtselfie.

Knippen en plakken

Naast kleuren en tekenen is knutselen ook altijd een goed idee! We hebben hier thuis een knutselkast met allemaal (her)bruikbare knutselspullen. Ik laat ze altijd lekker zelf bedenken wat ze willen maken. Met papier, plakband, een schaar en lijm komen ze al heel ver. Kinderen zijn ontzettend creatief, als je ze maar lekker hun gang laat gaan.

Goede kinderscharen vind ik een must. Crayola heeft kinderscharen die veilig zijn voor kinderhandjes door de afgeronde punten en het plastic materiaal. Wat heel fijn is dat deze scharen door papier en karton knippen en niet door kleding. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als ze per ongeluk een knip op de verkeerde plek zetten. De scharen hebben verschillende knippatronen voor nog meer knutselplezier: recht, golvend en kartelend. Deze scharen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar!

We houden hier erg van knutselen, teken en kleuren zoals je ziet. De producten van Crayola zijn degelijk, goed en betaalbaar. En dat is wel fijn! Want het is heel frustrerend als punten steeds afbreken, krijtjes breken of kleren verknipt zijn. Goede producten scheelt een hoop frustratie!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen