Waar ben je naar opzoek?

Hooi Hooi, logeren bij de boer!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hooi Hooi, logeren bij de boer!

Dit weekend hebben we weer genoten van een heerlijk weekendje Farmcamps. Afgelopen jaar waren we al een midweekje naar Farmcamps den Branderhorst geweest. Dat was echt super leuk! De kinderen hebben genoten en vroegen dit jaar al meerdere malen wanneer we weer naar de boerderij gingen. Dit weekend waren we te vinden op Farmcamps Hoeve Sonneclaer

Hooi Hooi

Dit keer was Farmcamps lekker dichtbij huis. We gingen naar Fluitenberg. Voor ons 20 minuutjes met de auto. Farmcamps Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg is een Drentse biologische melkveeboerderij met zo’n 90 melkkoeien. Er zijn ook pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen te vinden en er is zelfs een alpaca. Op de boerderij zijn allemaal leuke speelplekken, een klauteren en veel trampolines.

>> Volg je mij al op Instagram?

Kamperen in een lodgetent

Op Farmcamps hebben we heerlijk geslapen in een lodgetent. Dit is een tent met een HooiHuys voor de kinderen, genoeg slaapplekken en een douche en wc. Dat vind ik wel ideaal met kleine kinderen. Ook papa en mama konden heerlijk slapen in het 2-persoonsbed. We hebben zelfs nog genoten van de twee warme kachels want het was koud en regenachtig (helaas…). De lodgetenten hebben een overdekte veranda, je krijgt een kip of konijn bij de tent die je mag verzorgen, een eigen picknicktafel, een hangmat, een BBQ en een buitenhaard.

Je hebt ook de safaritenten. Deze zijn comfortabel ingericht met heerlijke bedden en genoeg ruimte. Bij de safaritenten heb je geen eigen sanitair (wel een toilet gelukkig) maar je mag wel gratis gebruik maken van de douches en toiletten.

Beide tenten zijn ook ingericht met een Jumbo speelkist. In principe hoef je van huis niks mee te nemen. In de tent en op de boerderij is er voldoende te doen.

>> Nieuwsgierig? Bekijk hier een filmpje van ons verblijf vorig jaar!

Farmcamps Hoeve Sonneclaer

We hadden dit keer kippen én konijnen bij de tent. Ze mochten zelfs mee in de tent. Hoera! Ze werden optimaal geknuffeld. En de kippen legde elke dag eieren. We hebben genoten van verse eieren. Verser kun je ze niet krijgen.

farmcamps 2

De Hooischuur was ook heel erg leuk om in te spelen. Een boomhut met glijbaan was verscholen in het hooi. Dikke pret! Op de boerderij was genoeg te zien en te beleven: koeien ophalen uit de wei, koeien melken, rondstruinen bij de kalfjes en een geheime hut vinden waar ze in mochten spelen.

Je kunt je verblijf zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wil. Je kunt bij aankomst een boodschappenpakket krijgen, beddengoed, een keukenpakket, handoekenpakket en zelfs een ontbijtje aan de tent. Gedurende je verblijf kun je aan activiteiten op de boerderij deelnemen en lekker rondstruinen op de boerderij.

>> Wil je meer weten over Farmcamps? Kijk hier welke boerderij het beste bij je past en ik wens je heel veel plezier!

Hooi Hooi op Farmcamps

Reisje

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen