Waar ben je naar opzoek?

FarmCamps den Branderhorst

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
FarmCamps den Branderhorst

Hooi Hooi! Wij gingen afgelopen week luxe logeren bij de boer in een Lodgetent mét eigen badkamer. FarmCamps vroeg mij een locatie te testen en erover te videobloggen. We hebben het enorm getroffen met het weer. De FarmCamps locatie die wij bezochten was FarmCamps den Branderhorst in Hengelo (Gelderland). Op hun terrein staan alleen Lodgetenten en geen Safaritenten. 

Wat is FarmCamps?

Bij FarmCamps kun je genieten van een boerderijvakantie in een luxe safaritent of Lodgetent bij de boer. De FarmCamps vakanties zijn kindvriendelijk en zijn gevestigd op natuurlijke familiecampings op een werkende boerderij. Je maakt het boerderijleven van dichtbij mee. En je mag nog meehelpen ook! Als je een vakantie boekt bij FarmCamps ga je geen spijt krijgen. De campings zijn kleinschalig en overzichtelijk. Speelgoed heb je niet nodig want er is genoeg vertier op de boerderij, de tenten zijn uitgerust met een speelgoedkist, bij sommige campings krijg je een diertje naast de tent om te verzorgen en als je een Lodgetent boekt heb je ook nog een Hooihuys (speelhuis) in de tent. Kinderen kunnen spelenderwijs het boerenleven verkennen, boerderijdieren verzorgen, rondhangen in het hooi en genieten van de rust en ruimte om zich heen. Ouders hebben op deze manier ook rust en kunnen genieten op de veranda van hun tent. Doordat het kleinschalig is, is het overzichtelijk.

Op de boerderij

FarmCamps den Branderhorst

Op FarmCamps den Branderhorst werden wij hartelijk ontvangen. Het is een kleinschalige melkveeboerderij met 30 koeien. Tevens is het een zorgboerderij. Boer Eddy en Boerin Annemarie hebben vier dochters en zijn de vijfde generatie die boeren op de boerderij. De boerderij heeft nog vele andere dieren die de kinderen mochten verzorgen. Zo hebben we de koeien opgehaald uit het weiland, kalfjes drinken en eten gegeven, gewandeld met de hond, eieren opgehaald bij de kippen en ons konijn naast de tent verzorgd. FarmCamps den Branderhorst is nog maar twee maanden geopend maar alles is prima in orde. Boer Eddy en Boerin Annemarie hebben aandacht voor de gasten en ze organiseren leuke activiteiten: we begonnen met een rondleiding over de boerderij, we gingen wafels bakken, we zaten aan het kampvuur, de kinderen konden pony rijden, we gingen koeien ophalen uit het weiland, daarna koeien melken en koe knuffelen.

FarmCamps den Branderhorst

Spelen bij FarmCamps den Branderhorst

Als je gaat kamperen bij FarmCamps den Branderhorst, of een andere FarmCamps locatie, heb je alleen maar een koffer met kleding nodig, eventueel beddengoed en handdoeken (dit kun je ook bijboeken), babyspullen (kun je ook extra bijboeken) en toiletspullen. De kinderen gaan zo op in het leven op de boerderij en spelen met alles wat op de boerderij aanwezig is. Bij FamrCamps den Branderhorst kunnen ze spelen in de Hooi Hooi Speelschuur, er is een grote trampoline, er zijn skelters (deze waren favoriet), er is een boomhut en een blote voetenpad, een zand speelheuvel (zoveel zand hebben ze nog nooit gezien) en een peuter speeltoesten. Doordat het zo kleinschalig en overzichtelijk is kun je de kinderen makkelijk los laten lopen. Let er wel op dat ze onder toezicht het erf betreden want daar rijdt ook nog wel eens een tractor rond.

Diensten en faciliteiten op FarmCamps den Branderhorst

Deze vakantie hebben wij genoten van een goed verzorgt en uitgebreid BBQ pakket, ontbijt aan de tent mét verse melk van de eigen koeien, een boeren boodschappenkist, handdoekenpakketten, babypakket en bedlinnen. We hebben heerlijk pannenkoeken gegeten en genoten van de BBQ waarvan we twee avonden konden eten.

Op de boerderij is ook een kleinschalige boerderijwinkel aanwezig met zelfbediening. Je kunt er basisproducten kopen zoals melk, vlees, boter, kaas, ijsjes, koffie, drinken, aardappelen, eieren, koeken, wat te snacken, bier en wijn. Aan het einde van de vakantie reken je alles af. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de WiFi in het recreatiecentrum, fietsenverhuur en je kunt plaatsnemen op het centrale terras. De kinderen kunnen ondertussen rondrijden op de skelters op het erf.

Het BBQ pakket

Wij hebben enorm genoten van onze midweek! In het onderstaande filmpje geef ik jullie een rondleiding over het camping terrein en door de tent. Er komen volgende week nog twee vlogs online met een rondleiding over de boerderij en de speelmogelijkheden voor kinderen en we gingen koe knuffelen… 

Mocht je nog niet weten wat jullie in de zomervakantie gaan doen, dan zou ik je zeker aanraden om de mogelijkheden van FarmCamps te bekijken.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Koken & Bakken

Barbecue thuis verzorgen: tips om de leukste thuisbarbecue te organiseren

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen