Waar ben je naar opzoek?

Er is een nieuwe geboortetrend waar artsen voor waarschuwen!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Er is een nieuwe geboortetrend waar artsen voor waarschuwen!

gevaarlijke trend vaginal seeding

Er is een bizarre trend gaande onder kersverse ouders. Een kindje wat wordt geboren met een keizersnede krijgt een uitstrijkje uit het geboortekanaal aangebracht op de mond en de ogen. En volgens Britse artsen is dit hartstikke gevaarlijk.

Lees ook: 7 dingen die je moet weten over een keizersnede.

Microbirthing

Als ouder kun je ervoor kiezen om dit uitstrijkje zelf aan te brengen maar in de meeste gevallen doet de arts dit, als dit de wens is van de ouders. Deze nieuwe trend wordt heel hip microbirthing genoemd. In normale taal heet dit vaginal seeding.

Darmflora

Het doel van dit uitstrijkje is dat ouders die dit doen, geloven dat hun kind hierdoor extra weerstand krijgt. Alleen dit is nooit bewezen. Volgens sommige artsen is dit juist hartstikke gevaarlijk en daarom waarschuwen ze hiervoor. In het belangrijkste wetenschapsblad Britisch Medical Journal wordt hierover geschreven. De vrouwen die om deze behandeling bij hun pasgeboren baby vragen hopen dat de baby hierdoor een goede darmflora krijgt, overgewicht tegengaat en de kans op allergieën beperkt. Zo heeft een onderzoekster in het AMC ook al de speciale speen voor keizerkindjes bedacht.

Gevaarlijk

Deze nieuw trend lijkt zo gevaarlijk te zijn omdat vrouwen ziektes kunnen hebben waar ze niks van merken of nog niks vanaf weten. Streptokokken, herpes, chlamydia, gonorroe. En door het uitsmeren van een uitstrijkje op je pasgeboren baby kunnen ze dit overbrengen. Willen vrouwen hun baby toch een goede weerstand meegeven dan wordt hen bovenstaande afgeraden en juist aangeraden om borstvoeding te geven en antibiotica zoveel mogelijk te mijden. Dit is veel beter voor de ontwikkeling van de baby.

Bron: Metronieuws, Britisch Medical Journal

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Volgens mij is het juist natuurlijk. Een baby wordt echt niet met een regenjas aan geboren bij een normale vaginale bevalling.

 • Miriam zei

  Eerlijk gezegd…
  Ik ben blij dat er nu een tegen artikel is verschenen, want na het lezen van het artikel over de speciale speen kreeg ik toch wel bedenkingen.
  Ik vind het maar een vies en raar idee, het lijkt mij totaal niet gezond..
  Gelukkig wordt dit nu dus ook door artsen gezegd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen