Waar ben je naar opzoek?

Eerste euthanasie bij een minderjarige is in België uitgevoerd

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Eerste euthanasie bij een minderjarige is in België uitgevoerd

In Belgie is voor het eerst een minderjarig kind overleden na het uitvoeren van euthanasie. De reden van de euthanasie was dat het kind ongeneeslijk ziek was. Het Nieuwsblad komt met dit nieuws naar buiten en zegt dat de euthanasie in stilte en discretie is uitgevoerd.

Er is verder weinig bekend over wie het kindje was. Ook de leeftijd is niet vrijgegeven. Wel is bevestigd dat het kind ongeneeslijk ziek was en het gaat om een Nederlandstalig dossier wat erop wijst dat de euthanasie in Vlaanderen is uitgevoerd.

In België is het al sinds 2014 mogelijk voor minderjarigen om euthanasie aan te vragen. België is het enige land ter wereld waar dat kan onder de 12 jaar. In Nederland is het ook mogelijk maar dan onder andere voorwaarden. Sowieso kan euthanasie pas aangevraagd worden vanaf 12 jaar.

Bron: Het Nieuwsblad

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

  • 5 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

  • 6 dagen geleden
  • 2 minuten lezen