Waar ben je naar opzoek?

Een rondleiding door mijn (gezonde) voorraadkast

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een rondleiding door mijn (gezonde) voorraadkast

Ik probeer al een tijd gezonder te leven en dit ook te introduceren in mijn gezin. Dat gaat best wel goed. Vorige week ben ik op Facebook ook De Gezonde Mama Club (klik op de link als je daar meer over zou willen lezen) begonnen. Een stok achter de deur en ik merk dat vele mama’s graag gezonder en zoveel mogelijk suikervrij willen leven maar niet weten waar ze moeten beginnen. 

Zoveel mogelijk suikervrij
Ik ben mij er van bewust dat ik slecht tegen suiker kan (hormoonschommelingen, vermoeidheid, zweten) en voor kinderen is het al helemaal niet goed. Obesitas komt steeds meer voor bij kinderen. Hoe zou dat nou komen? Mijn kinderen laat ik zo min mogelijk suiker eten. Maar dit doorvoeren in een dagelijkse levensstijl is nog best lastig. We zijn op de goede weg! Het streven is om 90-80% suikervrij, E-nummervrij en heel gezond te leven en 20-10% marge over te houden voor wat lekkers, een snoepje, een reep chocolade of een avondje uit eten. Het moet niet onze levens gaan beheersen want dat werkt voor ons niet. Kinderen krijgen op kinderfeestjes of op school ook echt wel eens wat lekkers waar suiker inzit. En als ik ze nu alles ga verbieden dan snaaien ze zich later wel vol. De kunst is om de goede balans te vinden en ze het juiste mee te geven.

A-sportief
Op sportief vlak ben ik behoorlijk goed bezig; al een half jaar lang! Sporten deed ik niet aan… tot ik een half jaar geleden besefte dat het toch echt moest en gezond was. Gisteren heb ik dan ook een heel groot doel bereikt: toen ik begon met hardlopen kon ik nog geen 1 minuut achter elkaar rennen. Nu kan ik dat 10 minuten achter elkaar en qua conditie houd ik het dan nog steeds vol. Helaas heb ik zwakke bekken en een heupafwijking waardoor ik moest stoppen na 10 minuten maar voor mijn gevoel kon ik de hele wereld aan. Wauw! Wat een resultaat! Mijn conditie is al enorm verbeterd, er zijn al wat centimeters vanaf (10 centimeter om precies te zijn) alleen nu de kilo’s nog en ik wil mij nog fitter gaan voelen. Trouwens, mijn bekkenprobleem is al een stuk verbeterd sinds ik zoveel aan het sporten ben.

Veel water drinken
Sinds ik erg veel last heb van nierstenen (lang verhaal) weet ik dat ik extreem veel moet drinken. Dat is nog wel een dingetje… 2 tot 2,5 liter. Voorheen dronk ik amper drie glazen water per dag. Nu ik zoveel moet drinken is mijn vermoeidheid ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Nadeel is weer dat plassen. Als ik moet dan moet ik (tja, dat krijg je na drie kinderen). Om ervoor te zorgen dat ik de dagelijkse hoeveelheid water binnen krijg vul ik elke ochtend twee flessen met water. Die moeten aan het eind van de dag op zijn. Vergeet ik het te vullen dan maak ik meteen al geen goede start waardoor de rest van de dag ook misgaat.

Hoe richt ik mijn voorraadkast in?
Om gezond te gaan leven moeten er heel wat producten plaatsmaken voor gezonde producten. De voorraadkast is een tijd geleden al flink op de schop geweest. Heel veel producten heb ik weggegeven of zelfs weggegooid. Daar wilde ik een ander niet eens mee opzadelen. Weg met die ‘troep’ aan E-nummers en suikers. Mijn voorraadkast is nog steeds niet 100% suiker- en E-nummervrij maar dat is ook niet mijn hoofddoel. Er is een marge!

Ik wil jullie laten zien wat ik als handvaten gebruik om ons leven zo gezond mogelijk in te vullen. En ik gun jullie een kijkje in mijn voorraadkasten. Wat staat daar zoal in? Hoe maak ik mijn voorraadkast zo gezond mogelijk?

Let op! Niet alles is suikervrij en super gezond. Er zal steeds meer vervangen gaan worden maar er zullen altijd wat minder gezonde dingen blijven staan.

Mocht je nog een verzoek hebben voor een blog (bijv. wat geef ik mijn kinderen voor snacks, hoe ziet mijn koelkast eruit, wat zijn hulpmiddelen die ik gebruik in mijn keuken) laat dat dan achter in een reactie. 

Voorraadkast

Losse snacks voor de kids en mij

Plank met havermout, gezonde en minder gezonde producten

Superfoods en snelle producten

De pastaplank

Een van-alles-en-nog-wat-plankje

Kruiden-enzo

Bak-olie

De lade met Superfoods

Fruit

Morgen komt er een blog online over gezonde kookboeken die ik gebruik om zo gezond en suikervrij mogelijk te leven. En een kijkje in mijn koelkast komt later nog online!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Juul Dekkers zei

  Hoi hoi!!

  Ik vind het altijd heerlijk om bij andere te zien en lezen hoe de keuken en de kastjes gevuld zijn, dus dit was een toppertje 😉
  Nu ben ik ook erg benieuwd wat voor “gezonde” snacks jij aan de kids geeft!! En heb jij ook nog steeds een ritme overdag kwa eet momenten met je jongste? Ik heb dat namelijk nog wel… Mijn meiden zijn 1 & 3 jaar en word gek van m’n oudste die op dit moment bijna de gehele dag vraagt om chips, koekjes, snoepjes enz….
  Ik heb de regels dat chips en snoepjes af en toe in het weekend mag. Zo blijft dit toch een beetje speciaal voor die kids!!

  Groetjes Juul

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Wanneer kan een baby zitten: Zelfstandig en in de wipstoel

 • 9 minuten geleden
 • 4 minuten lezen
Tieners & Pubers

Puber gedrag straffen: hoe kun je dit het beste doen?

 • 3 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

3 jaar kleuteren: naar groep 3 of liever niet?

 • 6 uur geleden
 • 2 minuten lezen