Waar ben je naar opzoek?

Een kindvriendelijk skigebied? Ga naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een kindvriendelijk skigebied? Ga naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental!

In januari zijn wij op uitnodiging met ons gezin gaan skiën in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Hoe onze ervaring was om (voor het eerst) te gaan skiën met kinderen? Je leest het hier! In deze blog wil ik je meer vertellen over de activiteiten en het gebied waar we zijn geweest. 

Korte info over het gebied

In 1977 is de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental opgericht. Een fusie van zes zelfstandige skigebieden die een voorbeeld moesten zijn voor veel andere regio’s. Dit was het begin van een groot succesverhaal! SkiWelt Wilder Kaiser is een van de modernste skiregio’s ter wereld en een topbestemming in alle seizoenen. Dus niet alleen voor de wintersport. Ook in de zomer kun je er terecht voor Oostenrijks grootse bergbelevenis. Er zijn 90 kabelbanen, 284 pistekilometers van alle moeilijkheidsgraden en 77 gezellige hutten. Met dit alles behoort de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental tot de grootste en modernste skigebieden wereldwijd. Ze blijven geld investeren om dit te behouden.

De afgelopen jaren is er heel wat geld geïnvesteerd om liften te vervangen door moderne gondelbanen, sleepliften worden comfortabele stoeltjesliften, parkeergarages, skidepots, investeringen in WIFI, steeds meer technische oplossingen voor sneeuwzekerheid en een perfecte pistepreparatie.

In dit gebied vind je de plaatsen Ellmau, Going, Scheffau en Söll. Wij verbleven in Söll in hotel Berghof. Een prima, degelijk en netjes hotel. We waren hier heel tevreden over en hebben een heel fijn verblijf gehad. Vanuit Söll zijn we ook gaan skiën.

Ski tour door het gebied

Van het VVV-kantoor Wilder Kaiser hadden we voor de week een goed gevuld programma. De eerste dag begon goed. Binnen no time hadden we ski’s aangemeten gekregen en de kinderen gingen op skiles met een super leuke privé leraar. Ze hadden er onwijs veel zin in. De kindvriendelijke methodes zorgen ervoor dat kinderen een succeservaring krijgen met skiën en het ook echt leuk vinden.

Toen we de kinderen afgeleverd hadden gingen wij de dag op pad met Eva. Met Eva zijn we een hele dag op pad geweest om het gebied te verkennen, verschillende pistes af te gaan en kregen we informatie over het gebied. Het was voor mij wel een beetje eng want ik had meer dan 12 jaar niet op de ski’s gestaan. Zonder enige voorbereiding moest ik de berg af. Maar met behulp van Eva ging het goed, ik was het nog niet verleerd. We hebben een hele gezellige en leerzame dag gehad van Eva en een groot gedeelte van het gebied gezien.

Wintersport met kinderen

Husky Day Wilder Kaiser

De volgende dag gingen de kinderen weer skiën en gingen wij zonder kids op pad. Het was een heerlijke ochtend. In de middag hadden we een afspraak voor een Husky Day rit. Dit was echt een geweldige ervaring. De kinderen hebben er zo ontzettend van genoten. Foto’s zeggen meer dan woorden…

Wintersport met kinderen

Husky Day Wilder Kaiser

NachtskiEn en Rodeln

In Söll kun je nachtskiën. Ervaar de verlichte pistes in het grootste nachtskigebied van Oostenrijk. In totaal heb je 10 kilometer aan verlichte pistes met verlichting tot in het dal. Wij zijn een avond gaan rodeln. Eerst lekker eten op de piste en daarna met rodeln naar beneden in het donker. Dit was ontzettend leuk om te doen! De kinderen bleven bij opa en oma en papa en mama gingen samen even op pad. De langste nachtpiste in Oostenrijk garandeert pisteplezier tot in de late avond want de dalafdaling is tot 22:30 uur verlicht.

Wintersport met kinderen

Waarom op vakantie gaan in Soll?

Söll is een bestemming voor het hele gezin en er is altijd wel wat te doen. Er zijn veel activiteiten te doen, zoals hierboven al beschreven, met kinderen kun je prima in Söll terecht en is er ook kinderopvang tot 2,5 jaar en je kunt er gezellig met de kinderwagen winterwandelen of langlaufen met een panoramisch uitzicht.

Lees ook: 5 tips voor een ontspannen wintersport met kinderen

Onze ervaringen met het SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental gebied zijn heel erg goed. Gaan wintersporten met kinderen is ons erg goed bevallen. We hebben een geweldige goed verzorgde vakantie gehad met dank aan VVV-kantoor Wilder Kaiser en de succeservaring die ze ons hebben gegeven. Een wintersport met kinderen kan ik zeker aanraden. Tevens vind ik dit gebied erg fijn om te beginnen met kinderen. Ze zijn ontzettend kindvriendelijk en helemaal ingesteld op kinderen. Dat is fijn als je (voor het eerst) gaat wintersporten met kinderen en het voor iedereen leuk wil maken.

BewarenBewaren

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen