Waar ben je naar opzoek?

Een gratis uitje met Pinksteren? De Campina Open Boerderijdagen zijn een hit!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Een gratis uitje met Pinksteren? De Campina Open Boerderijdagen zijn een hit!

Ik had er weleens wat over gehoord, maar op een één of andere manier kwam ik er nooit aan toe om het te bezoeken: de Campina Open Boerderijdagen.
En wat hebben we veel leuks gemist… Zo bleek tijdens ons bezoekje bij de familie Veldhuisen in Nigtevecht.

Of ik met mijn kinderen naar de Campina Open Boerderijdag wilde vrijdag 11 mei. Ik las de e-mail, met daarin een tal van activiteiten waar mijn kinderen woest enthousiast van zouden worden: Skippykoe racen (voor mijn dochter van 2), Melkbus heffen en een houten koe melken. Zelf had ik wel oren naar de rondleiding van de boer (ik blijf een nieuwsgierig Aagje) en natuurlijk de gast van de dag: Epke Zonderland. Waar ik toch wel een kleine celebrity crush op heb.

Een prachtige dag

Kortom: mijn antwoord was een volmondige ja! En dus vertrokken wij op die vrijdag in de ochtend richting Nigtevecht voor onze allereerste Open Boerderijdag. Wat hadden we een geluk met het weer! Het zonnetje scheen uitnodigend over de prachtige boerderij van de familie Veldhuisen en na het parkeren van de auto (in een weiland, waar anders) konden we al snel aansluiten bij de overige groep aan journalisten, bloggers en Epke (zwijmel).

Campina Open Boerderijdagen
Links: Epke Zonderland (zwijmel) en rechts: de Boer himself

De rondleiding

Ik was een klein beetje bang voor deze rondleiding, omdat ik niet bepaald het type kinderen heb wat ‘lang’ geboeid blijft en vooral oren heeft naar rennen, vliegen en springen. Gelukkig viel dit heel erg mee en heeft zelfs de jongste telg zich prima vermaakt met de koeien en kalfjes die we onderweg tegenkwamen.

Campina Open Boerderijdagen
Zoon aait één van ‘wat oudere kalveren’

Deze rondleiding had overigens nog een hilarisch hoogtepunt toen Epke himself aan de boer vroeg wat er zou gebeuren als je een koe niet melkt. Zou de productie dan afnemen of zouden de uiers op ontploffen staan? Een vraag die in een ruimte met een lading aan vrouwen, die allemaal wel hun eigen ervaring zullen hebben met stuwing, met een luid gelach ontvangen werd.

This is where the magic happens: De melkmachine!

Slechte toestanden op melkveebedrijven?

Wat mij trouwens vooral heel erg opviel tijdens de rondleiding was de manier waarop de koeien erbij stonden. De boer kwam op mij over als een man die onwijs goed voor zijn dieren zorgt en het dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan. De koeien stonden tevreden te grazen, de boerderij was groot en schoon en zelfs de kalfjes waren ontspannen ondanks het feit dat ze flink in de spotlights stonden deze dag. Zelfs de mama koe die dezelfde ochtend nog bevallen was, stond te shinen als Kate Middleton.

Koe Kate 😉

Prachtig om te zien en heel anders dan het beeld wat ik via de media had meegekregen over melkveebedrijven Voor mij een geruststellende gedachte als ik weer eens een bakje kwark opentrek.

Lees ook: Gratis uitjes in Nederland voor het hele gezin!

Na deze leerzame rondleiding was tijd voor spelen!

En zoals verwacht bleken alle activiteiten bij de kinderen een groot succes! Zelfs het stoepkrijten werd niet overgeslagen en hebben we uitgebreid de tijd doorbracht met het knuffelen van schattige konijntjes. Ik werd trouwens ook prima vermaakt.
Door een melkbusheffende Epke om precies te zijn.


De dag sloten we af met een heerlijke picknick in het weiland Een ervaring op zich met een kudde aan grazende koeien op slechts een paar meter afstand.

Uiteindelijk vertrokken we in de middag, moe en voldaan, weer richting Rotterdam

Wij met heel veel ,leuke, nieuwe herinneringen op zak en de kinderen met een mediale voor hun goede werk. Die trouwens prominent boven hun bedjes hangt als aandenken van deze geweldig, leuke dag.

Ik heb op mijn beurt een foto van Epke uitgeprint en opgehangen boven mijn bed. Gewoon… Omdat het kan.

Heb je 11 mei de eerste open boerderijdag gemist? Geen nood! Op 21 mei (Tweede Pinksterdag) staat er nog één op de planning.
Neem een kijkje op deze link voor een boerderij bij jou in de buurt. Wat mij betreft een aanrader voor een leuk, gratis dagje uit.

BewarenBewarenBewarenBewaren

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen