Waar ben je naar opzoek?

Een bakfiets maakt alles makkelijker

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een bakfiets maakt alles makkelijker

De lente staat straks voor de deur! Het weer wordt steeds beter en beter. Nog even en we kunnen weer genieten van een heerlijk zonnetje op het terras. Het is logisch dat je met het mooie weer niet de auto pakt om samen met je kind op stap te gaan, moeders pakken makkelijker de fiets samen met de kleine. Maar een bakfiets maakt alles een stuk makkelijker! Denk maar aan boodschappen doen…

Ik heb mijn bakfiets volgeladen...
Er past heel veel in mijn bakfiets. Drie kinderen, pakketjes, boodschappen. Soms ga ik ook boodschappen doen zonder kinderen. Volgooien maar!

Waarom een bakfiets?

Zoek jij ook een oplossing voor het vervoeren van de kids? Vind jij het ook lastig om de kinderen naar school te brengen, ze mee te nemen naar de supermarkt of een dagje uit? Een bakfiets maakt veel zaken makkelijker voor mama! Geen gesleur met boodschappentassen en de kinderen op een fiets. Nee, de kinderen kunnen rustig in de bak zitten. Daarnaast is er genoeg plek voor bijvoorbeeld boodschappen. Wat nog belangrijker is.. je kinderen worden veilig vervoerd en het is een gezond alternatief! Uit onderzoek door ADAC, de Duitse wegenwacht, is gebleken dat de bakfiets veel veiliger is dan een gewone fiets met een kinderzitje.

Baby’s in de bakfiets

Bakfietsen zijn niet alleen geschikt voor oudere kinderen, ook baby’s kunnen door bakfietsen vervoerd worden. Ook dit is veilig, omdat de Maxi Cosi gewoon mee kan in de bakfiets! Hier moet wel een speciale Maxi Cosi gordel voor aangeschaft worden, maar dan heb je ook wat.

Baby’s kunnen vanaf twee maanden al in de bakfiets vervoerd worden. Er is zelfs een speciale babyschelp ontworpen voor de allerkleinsten. Deze zijn gemaakt van hard piepschuim die ervoor zorgt dat de baby veilig tegen elke schok beschermd is. De babyschelp wordt geleverd met een speciale set zodat de schelp gelijk aan de bakfiets bevestigd kan worden. Sommige bakfietsen kan je aanschaffen inclusief de babyschelp. Daarnaast is de babyschelp bedekt met een zacht stofje waarin de baby lekker kan liggen. Ben je een gelukkige moeder van een tweeling? Wees niet getreurd, er passen ook twee babyschelpen naast elkaar!

Peuters in de bakfiets

Peuters meenemen in de bakfiets vraagt misschien wel meer aandacht dan bij baby’s! Tussen negen maanden en tweeënhalf jaar zijn de peuters nog niet stabiel genoeg om zelfstandig op het bankje te zitten. Daarom wordt geadviseerd om een fietsstoeltje in de bakfiets te plaatsen, voor de veiligheid. Ook naast een fietsstoeltje is het mogelijk om een ander kind in de bakfiets te vervoeren. Een normaal fietsstoeltje die ook gewoon op een normale fiets past kan vast gemaakt worden op de bankjes van de bakfiets.

Kleuters en kinderen

Kleuters vanaf tweeënhalf jaar kunnen rustig geplaatst worden op het bankje van de bakfiets. De kinderen kunnen vastgezet worden met een veiligheidsgordel die in de bakfiets hoort. Na tweeënhalf jaar zijn de kinderen groot genoeg om zelfstandig plaats te nemen in de bak. Sommige kinderen vinden het fijn om op iets zachts te zitten, bijvoorbeeld op een kleed of een kussen. Vanaf een jaartje of zes/zeven willen de kinderen meestal liever op hun eigen fiets fietsen dan bij papa en mama in de bakfiets.

Aandachtspunten voor Mama

Als moeder is het natuurlijk heerlijk om op deze wijze je kinderen te kunnen vervoeren. Het is makkelijk, snel, veilig en gezellig!
De bakfiets kan wat zwaarder sturen dan een gewone fiets. Zorg er daarom voor dat je comfortabele kleding draagt en geen chique kleren. Veel ouders vragen zich af of de bakfiets ook zwaarder trapt dan een gewone fiets. Dit is gelukkig niet het geval! Zorg ervoor dat je van te voren een proefrit maakt met de kids om er zo handigheid in te krijgen. Hou daarnaast rekening ermee dat de bakfiets langer is dan andere fietsen. Zorg er tenslotte voor dat de kinderen de handen en voeten binnenboord houden.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

  • 1 week geleden
  • 2 minuten lezen
Relatie & Seks

Een vibrator gebruiken samen met mijn man!

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Herbruikbare waterfles: Sigg Hot & Cold Glass

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen