Waar ben je naar opzoek?

Dutroux 2.0.

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Dutroux 2.0.

Grooming

Ik was tien jaar toen hij me in zijn macht had. Misschien een pedofiel. Misschien Marc Dutroux. In ieder geval was hij fout. En gevaarlijk.

Hij stuurde mij een brief naar aanleiding van een oproep die ik deed bij het televisieprogramma Kindernet (we praten over ruim 20 jaar geleden). ‘Penvriendin die van paarden houdt gezocht’, luidde de boodschap. Binnen no time lagen er tientallen brieven op de deurmat. Een daarvan was dus van hem. Een volwassen man die zich voordeed als een 11-jarig meisje. Een meisje uit België.

Kris heette ze. Een vrolijk meisje met bruine krullen getuige de foto die ze meestuurde. Ze hield van paarden. En van kamperen. Dat laatste deed ze iedere zomer met haar vader, moeder en zusjes. Daar schreven we over. En over koetjes en kalfjes. Natuurlijk ook over paarden.

De zomer naderde en Kris ging op vakantie. Op vakantie naar een camping in België. Dit jaar hadden haar ouders voor een heel bijzondere camping gekozen. Een camping waar je zonder kleren mocht rondlopen. Kris vond dit raar. En ook een beetje spannend. Na haar vakantie zou ze me er uitgebreid over schrijven. Misschien kon ze wat foto’s meesturen van haar vakantievriendinnen, van de omgeving. Ze vroeg me om het niet delen met mijn ouders, broers en zus. Dat vond ze gênant. En misschien vonden zij het ook een beetje gek. Ik beloofde haar niets te zeggen. Voortaan hadden we een geheim. Een briefgeheim.

Bijna een jaar schreven we over van alles en nog wat. We stuurden elkaar foto’s van het kerstdiner en van verjaardagsfeestjes. Op een dag vroeg ze me of ik ook eens een foto wilde toesturen waar ik zonder kleren opstond. Zij had mij immers ook zo’n plaatje gestuurd. Ze schreef me dat ik met een camera voor de spiegel kon staan. Dat was leuk en spannend. En zij kon het weten. Ze deed het heel vaak. Bijna stond ik poedelnaakt met een wegwerpcamera voor de spiegel, maar toen kwam mijn reddende engel. Mijn zus. Zij vond de brieven en foto’s en schakelde mijn ouders in. Helaas is deze vermoedelijke pedofiel nooit gepakt. Mijn ouders gooiden het bewijsmateriaal weg. Ze waren geschrokken, wilden HEM meteen uit mijn leven.

Nu ruim twintig jaar later denk ik nog regelmatig aan ‘Kris’. Want anno 2015 slaat ‘Kris’ veel sneller toe. Denk aan Frank R. uit Cuijk die twee jaar geleden bijna driehonderd meisjes benaderde via social media. Zeker elf meisjes ontmoette hij in het echt en misbruikte hij. Een paar weken geleden sloeg de geraffineerde kinderlokker Danny D. zijn slag. D. gebruikte een nepfoto op Facebook om bij de 13-jarige Lisa Tuk in het gevlei te komen. En deze video laat zien hoe beïnvloedbaar jonge meisjes zijn. Hieruit blijkt dat een nieuwe Dutroux, Frank R. of Danny D. geen jaar meer nodig heeft om zijn prooi in te palmen. Binnen een paar uren kan het kwaad geschied zijn ….

PS. Op internet is grooming de term die we gebruiken voor digitaal kinderlokken; het benaderen van kinderen voor seksueel contact. Grooming is in Nederland verboden. Lees hier meer over dit fenomeen:

www.chatmetfier.nl/els-grooming.html

www.fier.nl/grooming-kinderlokker-via-internet

www.helpwanted.nl

Dit is een gastblog van Sonja Onclin, werkzaam bij expertise- en behandelcentrum Fier.nl.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen