Waar ben je naar opzoek?

DonderDagje uit naar Dordrecht

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
DonderDagje uit naar Dordrecht

Met een volle fietsmand, gevulde koeltas en buggy aan de buggydrager op de fiets met twee kids naar de Biesbosch. Waar begin ik aan dacht ik nog, maar de pret die het oplevert is te gek!

Lees ook: 5x DonderDagje uit naar Delft 

Onder de rook van Dordrecht vind je in het buitengebied Nationaal Park de Biesbosch. Een groot natuurgebied met voor elk wat wils. Fietsen, wandelen, zwemmen, vogels of bevers spotten (of andere dieren) bijna alles is mogelijk.

Met de waterbus

Vanuit de Drechtsteden kun je vanaf verschillende opstapplaatsen met je fiets op de waterbus naar de halte bij de Biesbosch. Dat is een feestje, lekker hard over het water en je kan de kinderen gewoon op je fiets laten zitten (ook handig als je je fiets afgeladen hebt vol met spullen).

Zwemvijver

Eenmaal aangekomen in de Biesbosch fiets je zo naar de zwemvijver. Even een plekje zoeken op het gras en terwijl je je strandmat nog moet uitrollen, spelen je kids al in het water of in het zand. Er is een langzaam aflopende bodem en er zijn belijningen in het water, weinig zorgen dus. Voor de grotere kids is er een plons-vlonder. Rondom de zwemvijver zijn voldoende ligplaatsen en speelgelegenheden. Je kinderen hoeven zich dus echt niet te vervelen! Dagje strand voorbij? Douchen kan er ook.

Lees ook: 5x DonderDagje uit naar Enkhuizen

Als je uitgezwommen bent kun je lekker eten bij Restaurant Merwelanden. Je kan er heerlijk zitten op het terras (met uitzicht op de zwemvijver) een drankje nuttigen of wat eten.

De Biesbosch leent zich met wat minder weer ook prima voor (bos)wandelingen, speurtochten in het Beverbos of klimavonturen in het Klimbos. Tevens is er ook een Sterrenwacht. Maar vooral is het er erg mooi en vol groen. Elk jaargetijde even een bezoekje aan de Biesbosch is de moeite waard!

Dit is GEEN gesponsorde blogpost.

Geschreven door Josita, moeder van 2 kinderen (2 en 4 jaar). Getrouwd met een Turkse man, natuurliefhebber en gek op fijne plekjes waar je heerlijk kan vertoeven met je kids.

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

1 week zwanger

Ovulatietesten: hoe weet je dat je vruchtbaar bent?

  • 55 minuten geleden
  • 3 minuten lezen
1 week zwanger

1 week zwanger: De vermoeidheid van een zwangerschap

  • 3 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Nieuwsflits

Gommers reageert op ophef na advies te wachten met zwanger worden tijdens corona

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen