Waar ben je naar opzoek?

Dil-Doh van Play-Doh

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Dil-Doh van Play-Doh

Heb je het al gehoord? Play-Doh ligt onder vuur. Ze zouden in hun speelset ‘Cake Mountain’ een dildo hebben verstopt… En hier spelen onze kinderen dus mee. Ohhhh! Ik zal je eerlijk zeggen; wij hebben de speelset Cake Mountain al een paar weken in huis en ze kleien er heel veel mee. De ‘dildo’ heb ik al meerdere malen in mijn handen gehad maar het is NOOIT in mijn opgekomen om dit te zien als een vorm van het mannelijke geslacht. De fantasie van vele moeders is op de loop gegaan na het zien van de ‘Dil-Doh’ en ze zijn boos!

Boze moeders

De boosheid is ontstaan nadat Play-Doh Facebookberichten over dit ongelukkig gevormde speeltje had verwijderd. Moeders waren zo van de leg na het zien van dit hulpmiddel dat de speelset Cake Mountain en heeft voor veel het kerstfeest verpest. Ze deden hun beklag bij Play-Doh (op Facebook) en deze berichten werden pardoes verwijderd door Play-Doh. Foei!

Daarna gingen deze boze moeders verder op Twitter. Al eerder was de ‘Dil-Doh’ onderwerp van discussie. Play-Doh heeft toen de vorm aangepast. Deze oude vorm was nog in omloop en daardoor werd mening kind moeder ermee geconfronteerd.

Waar hebben we het over?

Ehm tja, het heeft inderdaad wat weg van de vorm van het mannelijke geslacht. Maar kom op moeders, ik denk dat geen een kind het ziet.  En om hierdoor nou je hele kerstfeest te laten verpesten vind ik wat ver gaan. Als je er gewoon niks over zegt dan kan er prima mee gespeeld worden. Hier thuis wordt hij ook nog steeds gebruikt. Het is natuurlijk niet goed van Play-Doh om de berichten van Facebook te verwijderen. Ze horen dat netjes af te handelen.

Zie en oordeel zelf 🙂

Play-Doh

Bron: Volkskrant

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Barbie_rotterdam zei

  Illuminatie!!

 • Tessa zei

  Nou, ik moest even goed kijken wat nu precies de dildo zou moeten voorstellen. Is het dat ding wat meer lijkt op een spuit? Naar mijn mening zit het meer tussen de oren van de moeders, welk kind weet nu wat een dildo is en heeft associaties met geslachtsdelen met speelgoed? Laat die kinderen toch lekker spelen.

 • Wat een onzin. Play-doh speelt dus niet alleen met de fantasie van de kinderen 😀

 • Kimberley zei

  wat een onzin. Volgens mij is het voor die moeders te lang geleden dat ze een echte piemel gezien hebben (excuse my language). Ik ken ze niet zo klein, smal en met flapjes. Kan ook aan mij liggen, natuurlijk 😉

 • Inga zei

  Ziet eruit als een spuit. Gaan moeders dan ook over de zeik als hun kind een spuit ziet? Beetje aparte en overdreven reacties.

 • Denise Rozestraten zei

  Ik vind het echt ver gezocht hoor! Wat voor gedachten hebben moeders dan als ze hun kind een banaan geven?! Er zijn wel ergere dingen om je druk om te maken!

 • claudia zei

  Dat zijn vast moeders die wat te kort komen en dus waar het hart vol van is loopt de mond van over

 • Fleur zei

  Whahah, wat een onzin om daar zo’n ophef over te maken zeg.

 • jolanda zei

  Omg vind dit idd overdreven mijn zoon van 2 bijna 3 heeft het ook maar heb er nooit zo naar gekeken wat een gezeur zeg…
  Pfff

 • christa zei

  Goed…mijn fantasie slaat hier ook niet op hol. Wat een onzin van die ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Spina Bifida: het verhaal van Veda (2)

 • 2 weken geleden
 • 9 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Baby met open ruggetje: het verhaal van Veda (1)

 • 2 weken geleden
 • 8 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Vtech Action Cam review: geweldige kindercamera!

 • 3 weken geleden
 • 2 minuten lezen