Waar ben je naar opzoek?

De uitslag van de Love2BeMama enquete + de winnaars onder de invullers

11 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De uitslag van de Love2BeMama enquete + de winnaars onder de invullers

Op 4 juni heb ik een enquete geplaatst en ik ben stil van de reacties die ik heb gekregen. Dat had ik nooit verwacht maar ik ben er wel super blij mee. Jullie hebben de enquete eerlijk ingevuld en waardevolle reacties en feedback achtergelaten. Hier ga ik de komende weken zeker mee aan de slag want Love2BeMama maak ik voor jullie en daarom vind ik jullie mening zo belangrijk. Hierbij de uitslag van de Love2BeMama Enquete.

De uitslag zal ik in deze blog met jullie delen. Sorry dat deze wat langer op zich liet wachten maar de dagen vliegen hier voorbij. Het is druk, manlief werkt veel en de kinderen zij heel erg toe aan vakantie en steeds ‘ziek’. Zelf loop ik ook op mijn tandvlees. Herkenbaar?

Maar zoals beloofd hierbij de uitslag en uit de respondenten heb ik 3 winnaars gekozen die een super leuk bedankje krijgen. Verder wil ik iedereen super bedanken voor de moeite die je hebt genomen om de enquete in te vullen 😘

De uitslag van de Love2BeMama Enquete: algemeen

In totaal hebben 222 respondenten de enquete ingevuld waarvan 100% vrouw is. Er zijn enkele mannen die meelezen op Love2BeMama maar die hebben de enquete dus niet ingevuld.

Love2BeMama enquete

Het grootste percentage lezers valt in de leeftijdscategorie 30 tot en met 35 jaar. De doelgroep die ik voor Love2BeMama voor ogen heb is 20 tot 45 jaar. Daarmee zit ik goed dus!

Enquete Love2BeMama

Ik weet dat ik een andere doelgroep heb dan andere mamabloggers. Deze hebben vaak een jongere doelgroep die ook doelbewust dagelijks hun site komen bezoeken en ook echt wachten tot er een artikel of vlog online komt. Mijn doelgroep wil graag alles voorgekauwd krijgen. Dat bedoel ik goed hoor haha. Als mama even tijd heeft op het toilet en haar telefoon opent wil ze aan het handje genomen worden wat ze moet lezen.

Enquete Love2BeMamaDaarom is Facebook ook mijn grootste bron qua bezoekers. Dat is wel terug te zien uit onderstaande statistieken.

Enquete Love2BeMama

Facebook is echt mijn grootste Social Media kanaal. Dus die moet ik blijven vullen. Dit blijkt zeker uit jullie antwoorden. Jullie komen het liefst via Facebook! En amper rechtstreeks naar mijn blog 😇

Enquete Love2BeMama

Wat lezen jullie graag?

Uit de statistieken komt heel erg naar voren dat jullie graag persoonlijke artikelen van mij lezen. Dat verbaasd mij en ik vind het super leuk. Hierin ben ik namelijk erg onzeker. Ik wil niet teveel over mijn familie posten, mijn kinderen wil ik ook beschermen en vaak als ik iets persoonlijks post krijg ik heel veel negatieve reacties waardoor ik het dan weken niet meer doe. Maar toch blijkt uit de enquete dat jullie het wel super leuk vinden! 💋

Enquete Love2BeMama

Persoonlijke blogs

Ik heb jullie ook deze vraag gesteld: Als jij meer persoonlijke blogs van Linda zou willen lezen, wat zijn dan de onderwerpen die je graag terug wil zien?

Bedankt voor al jullie super lieve en inspirerende reacties hierop. Hierbij een greep uit de reacties en ik ga hier zeker mee aan de slag! ❤

 • Hoe je alles combineert: kids, werk, sport, gezin, relatie.
 • Persoonlijke blogs over voeding, sport, relatie en seksualiteit.
 • Hoe je het met en rondom je verhuizing hebt aangepakt. Hoe je omgaat met de dagelijkse zaken, zoals clubjes voor de kinderen.
 • Dagelijkse strugles, tips, hoe jij het moederschap ervaart.
 • Het ‘gewone’ leven. Ik vindt het altijd leuk om te zien hoe het bij een ander gaat.
 • Het maakt me niet zoveel uit… Alles wat jij schrijft vind ik leuk!! 😘 En dat je voor me time koos met je man. Herkenbaar dat je relatie er snel bij inschiet met drie snotneuzen, haha!
 • Onderwerpen zoals kleuters/basisschool/sport. Leuke weetjes of tips!
 • Je bent zo veel afgevallen.. hoe doe je dit? Hoe hou je het vol? Waar loop je tegenaan als je alleen bent met de kids, ik heb ook een man die veel weg is v zn werk.. ik v het af en toe erg pittig..
 • Hoe ga je om met 3 kids en tijd voor jezelf? Wat kun je doen als je even tijd voor jezelf wilt?
 • Eten, op bed brengen, wat koop jij voor schoolreisje voor je kind?
 • Opvoeding en praten met je kind over gevoelens.
 • “Problemen” waar je tegenaan loopt (als gezin) en hoe je die oplost. Hoe zorg je dat alle kids voldoende aandacht krijgen. Maar ook hoe je als mama zorgt voor tijd voor jezelf/als ouders (dit doe je al, maar ga er vooral mee door ;))
 • Hoe je omgaat met de ingewikkelde kant van het moederschap.

Ik heb weer genoeg ideeën gekregen om over te bloggen! Het komt erop neer dat jullie graag willen dat ik het dichtbij mijzelf houd…

Algemene blogs

Wat voor algemene blogs zie je graag terug op Love2BeMama.com?

Een greep uit de antwoorden:

 • Uitjes!
 • Lekkere recepten, leuke uitjes tips, meer ook voor de wat oudere kinderen.
 • Onderwerpen zoals zwemles of wagenziekte.
 • Moeilijk peutergedrag en hoe ermee omgaan. Zindelijk worden, met name het poepen. Overgang van kdv naar schoolgaan.
 • Uit eten met kids, leukste campings/vakantie bestemmingen met kids binnen- en buitenland. Pretparken per leeftijdscategorie.
 • Tips voor ondernemer en moeder zijn.
 • Blogs over oudere kinderen.
 • Speelgoed reviews.
 • Kinderen die slimmer zijn dan hun leeftijdsgenootjes.
 • Samengestelde gezinnen/ stiefmoeder zijn.

Persoonlijk fotodagboek

Ik heb al eens een poging gedaan tot het bijhouden van een wekelijks fotodagboek op Love2BeMama. Hierbij heb ik ook weer last van ‘onzekerheid’. Zit men daar wel op te wachten, is het wel leuk om te posten, wat vinden ze ervan? In de enquete heb ik dus ook deze vraag gesteld en daaruit blijkt dat meer dan de helft toch heel graag een fotodagboek terug ziet komen op Love2BeMama. Leuk!

Alleen nu de vraag: hoe ga ik dit fotodagboek noemen? Heb jij een leuke suggestie?

Enquete Love2BeMama

Een (wekelijkse) vlog

Oei ook zo’n dingetje voor mij. Ik heb een haat-liefdeverhouding met YouTube en volgen. Ik vind het akward maar ook super leuk. En ik weet dus ook hier niet goed wat ik ermee aan moet. Bijna de helft van jullie wil wel een wekelijkse vlog, de andere helft niet. Dat is dus ook het lastig omdat ik niet goed weet of ik het voor de juiste doelgroep doe. Hier blijf ik dus mee struggelen. Gelukkig heeft Instagram tegenwoordig Instagram TV en dat vind ik hartstikke leuk en laagdrempelig en ik denk dat dit ook zeker wat voor mij kan zijn. Kom je mij daar volgen?

Blogs over oudere kinderen

Duidelijk 😇

Enquete Love2BeMama

Live op Facebook

Dat wordt dus nog niet zo gewaardeerd haha!

Enquete Love2BeMama

Respondenten die voor ‘ja’ kozen zouden graag het volgende terug willen zien in een Live sessie (ik heb er 5 antwoorden uitgezocht):

 • Leuke tips en nieuwe producten
 • Je inspireert me met je verhalen, persoonlijk, maar ook algemeen. Alles wat jij laat zien o.a. reizen, tips, persoonlijke verhalen mag ik graag zien!
 • Gewoon de dagelijkse dingen, ook al alles even niet zo loopt zoals je zou willen.
 • Ik keek in je vorige huis regelmatig mee hoe je ochtend eruit zag met de daarbij horende ochtendrommel/stress haha. De keuken die nog volstaat, kids die net naar school gaan. Heerlijk om dit te zien, herkenbaarheid!
 • Stukjes uit de dagelijkse routine. Liefst niet te perfect 😉

“Ik keek in je vorige huis regelmatig mee hoe je ochtend eruit zag met de daarbij horende ochtendrommel/stress haha. De keuken die nog volstaat, kids die net naar school gaan. Heerlijk om dit te zien, herkenbaarheid!”

Deze bovenstaande reactie kreeg ik vaker. Super leuk om te lezen want ooit plaatste ik dit filmpje en ik kreeg me toch een bak shit over mij heen… 🤨 Dus ik ben heel blij te lezen dat men juist ‘de dagelijkse shit wil zien’.

Of ik Live sessies ga doen weet ik nog niet. Ik kan jullie antwoorden ook heel goed gebruiken voor Instagram Stories of Instagram TV. Kom mij dus daar vooral volgen!

Welke rubrieken worden er gemist?

Uit de antwoorden komt heel duidelijk naar voren dat jullie het fotodagboek graag terug willen zien, meer persoonlijke blogs van mij én een rubriek over oudere kinderen. Veel van jullie zijn de babyfase al voorbij. Ook een rubriek met reviews zien jullie graag terug. Met dit laatste was ik een beetje gestopt omdat ik het idee had dat het niet aansloeg maar jullie geven aan dit juist graag te willen lezen.

Enquete Love2BeMamaFeedback

Ik heb ook veel fijne feedback gehad. Er zijn een aantal die aangeven dat ze de herkenbaarheid minder hebben nu wij verhuisd zijn en in een groter huis wonen wat niet valt onder het gemiddelde huishouden. Dat kan ik goed begrijpen. Dat is ook een stuggle voor mij; wat breng ik wel of niet in beeld, wat vertel ik wel en niet. Ik begrijp dat de aansluiting er niet meer kan zijn maar dat ik verhuisd ben betekent niet dat ik anders ben geworden. Hierin moet ik een weg vinden want deze volgers wil ik helemaal niet kwijtraken omdat jullie mij net zo dierbaar zijn!

Meer feedbackpunten:

 • Op regelmatige basis schrijven.
 • Niet te vaak herhaling van artikelen op Facebook.
 • Meer bekendheid verwerven door uniek te zijn. Er zijn al zoveel van die pagina’s.
 • Vaker vernieuwen.
 • Misschien een rubriek over pubers, kinderen die naar de middelbare school gaan en de struggles die je dan tegen komt.
 • Meer interactie met je volgers.
 • Ik mis af en toe een kritische noot, het is vaak wel heel ‘zoet’.
 • Zorg voor 1 of 2 hoofdlijn en niet te veel andere dingen erbij doen, die dan na een poosje weer verdwijnen, moeilijk 🤗
 • Meegroeien met je lezers. De kinderen van de lezers van het eerste uur worden ook ouder.
 • Ik zou graag wat vaker nieuwe artikelen/blogs zien. Verder vind ik de nieuwe draai van een positief blog juist heel goed, ga zo door!
 • Stabieler posten. Ook in drukke periodes. Het is je bedrijf, behandel het ook zo.
 • Niet, lekker zo door gaan en je niet gek laten maken door bloggers of vloggers die vaker online zijn. Lekker doen waar jij je goed bij voelt. Dat ritme houd je beter vast.

Waarom volg jij Love2BeMama?

Wat een hartverwarmende reacties. Een aantal hiervan deel ik!

 • Herkenbaarheid! (tof maar zie bovenstaande reactie van mij…)
 • Je bent een gezellige en inspirerende mama.
 • Gezellige blog, alles echt en geen fake!
 • Omdat het herkenbaar is, je neemt tijd voor je zelf en je geeft je mening daarover.
 • Voor de ervaringsverhalen van moeders.
 • Leuke artikelen (vooral die van Denise!)
 • Vanwege de vele leuk onderwerpen… ook onderwerpen waar vaak met enige schaamte over gepraat wordt (zoals seks).
 • Leuke blog. Stories erg leuk op Instagram! Ik hou er van dat je vertelt zo als het is. Gewoon de normale dingen in het leven. Hoogtepunten mindere dingen. Geen namaak of nep. Gewoon leuk!
 • Ik herken heel veel in mijn gezin, zelfde stijl van opvoeden etc.
 • Leuk om te volgen hoe je omgaat met dagelijkse dingen. Lezen dat ik niet de enigste ben die soms even geen zin heeft! Leven als moeder is niet perfect en jij laat dat ook zien. Je maakt je leven niet perfect voor ons maar laat ook je struggles zien.
 • Leuke reviews en goed leesbare blogs.
 • Ik ken je, vind je energiek, eerlijk, hebt een visie waar je heen wil en ook al denk je van niet maar je hebt echt degelijk een positiviteit op anderen!
 • Leuke ontspanning tussendoor.
 • Al jaren… gewoon leuk en ondertussen hoort het bij m’n dagelijkse routine om even te kijken.
 • Ik volg Love2bemama al vanf het begin toen mijn dochter nog klein was. Inmiddels is dochter 12 en gaat straks alweer naar de 2e. ik volg je eigenlijk alleen nog op Facebook maar meer Uit gewoonte. Ik ben denk ik ook niet meer de doelgroep. Zou graag meer over pubers lezen.

Persoonlijk bericht aan jullie

Wauw ik ben overweldigend door al jullie toffe reacties en (kritische) feedback. Hier kan ik zeker wat mee. Wat fijn dat jullie zo eerlijk zijn en dit ook op een fijne manier onder woorden brengen. Jullie laten mij ook bepaalde inzichten zien maar vertellen dit niet op een gemene manier maar op een manier waar ik iets mee kan.

Zoals ik eerder al zij vind ik het best lastig wat ik wel en niet laat zien. Ik snap dat ik in een situatie zit wat niet aansluit bij het gemiddelde huishouden. Hier wil ik ook geen nadruk op leggen maar ook dat is lastig want ik doe dingen die jullie toch wel weer graag willen zien maar wat door een ander dan weer gezien wordt al ‘pronken’. Ik krijg best veel haat reacties op blogs, vooral als het persoonlijk wordt. Terwijl jullie aangeven dit wel te willen lezen. Daarom zit ik altijd in die tweestrijd. Wat wel/ wat niet?

Toch krijg ik hierover veel hartverwarmende reacties van jullie. Deze deed mij veel:

“Misschien iets met minder verantwoorden tegen over mensen die helden zijn achter toetsenbord maar in het echte leven niks durven? Ik vind het moedig dat je verteld dat je het zwaar vind met 3 kinderen en een man die weg is, waarom heerst daar zo’n taboe op vraag ik me af?!”

Het krijgen van kritiek op internet is en blijft een dingetje. Het gaat er soms hard aan toe. Zo dacht ik laatst leuk mee te werken aan een interview voor het AD over het iPad gebruik van ons gezin. Nou werkelijk; wat voor shit je dan over je heen krijgt. En dan word ik even weer met beide benen op de grond gezet… Daardoor twijfel ik er ook heel vaak aan of ik wel door moet gaan met mijn blog. Waar doe ik het voor? Uit deze enquete is wel duidelijk geworden: voor jullie!

Ik zal ook proberen consequenter te posten en met mijn doelgroep mee te groeien. Ik heb zelf ook oudere kinderen en zit momenteel in een andere fase. Veel van jullie willen meer lezen over oudere kinderen en pubers. Dit komt goed!

Normaals SUPER bedankt voor jullie reacties. Ik heb er zin in om mee aan de slag te gaan want Love2BeMama maak ik voor jullie! 

En nu… de winnaars! 🎉

 • Nicole Stoel
 • Suzanne Spanjaard – Lagerweij
 • Linda Dubel

Willen jullie mij een mailtje sturen met jullie gegevens? Jullie krijgen een toffe cadeaubon opgestuurd t.w.v. 50 euro. 

Ps. Word jij ook een member van het Love2BeMama Clubhuis? Je bent welkom!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen