Waar ben je naar opzoek?

Mijn jeugdheld Annie

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Mijn jeugdheld Annie

Vroeger heb ik uren gekeken naar de muziekfilm ‘Annie’. Ik vond hem ge-wel-dig. En vooral het liedje Tomorrow kon ik van A tot Z meezingen. Annie is een geweldige muziekfilm uit 1982. Vertel mij niet dat je deze film en deze geweldige ‘Annie’ niet kent. Nostalgie it is! Uiteraard ligt hij hier thuis al op de plank om mijn kinderen straks ook te laten kijken.

Stripheld Annie

Eigenlijk is Annie een stripheld uit de jaren 20. De musicalfilm is gebaseerd op een stripboekenreek Little Orphan Annie die in de jaren 20 is uitgebracht. In 1977 is daar een musical van gemaakt en vervolgens een film. Titelrolspeelster Aileen Quinn won wel twee hele bijzondere prijzen; ze ‘won’ de Razzie Award voor slechtste bijrolspeelster maar werd ook genomineerd voor zowel de Golden Globe voor beste actrice als die voor beste nieuwe filmster.

Het verhaal in een notendop

Voor wie het verhaal niet kent of als je je geheugen even op wil frissen; Annie woont in een weeshuis die al jaren wordt geleid door de vreselijke (en aan alcohol verslaafde) Miss Hanigan. Anne droomt op een avond over haar ouders waarvan ze weet dat ze nog leven. De volgende dag komt er een mevrouw in het weeshuis die een wees wil adopteren. Ze is de privésecretaresse van een miljardair en ze heeft de opdracht gekregen om een wees uit te zoeken die op proefweek mag komen. De keuze valt op … Annie!

Annie en hond Sandy, die ze een paar dagen eerder op straat vond, mogen mee. De miljardair Warbucks wil in eerste instantie niks met haar te maken hebben omdat hij een jongetje in huis wilde hebben. Annie steelt zijn hart en maakt van alles mee. De vreselijke Miss Hannigan is woedend omdat ze het maar niet kan verkroppen dat Annie zoveel geluk heeft gehad en bij een miljardair terecht is gekomen.

Uiteindelijk gaat Annie haar echte ouders missen, doet ze een oproep op de radio en vervolgens staat half New York bij haar op de stoep en beweren Jan en Alleman haar ouders te zijn. De ouders krijgen er namelijk ook nog eens 50.000 dollar bij van de miljardair om hen te helpen in de ondersteuning van de opvoeding. Tja, vind je het gek dat er dan zoveel mensen op af komen.

Miss Hannigan ziet haar kans en doet zich voor, samen met haar broer Rooster, als de ouders van Annie. Ze leveren alle papieren aan en de andere helft van Annies medaillon, waarvan Annie dacht dat deze bij haar moeder was. Ze worden geloofd en ze krijgen Annie en het geld mee.

Annie weet te ontsnappen, verscheurt de cheque en Rooster gaat achter aan haar om haar te vermoorden. Op het laatste moment wordt Annie gered door de butler van de miljardair.

Bron: Wikipedia 

Op zoek naar mijn echte ouders

Ik vond het altijd heel erg zielig maar gelukkig kwam het goed. Ook al was het zo zielig, ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik vond het prachtig hoe Annie zong en ik droomde ervan dat ik ook zo kon zingen. Geweldig hoe ze het hele weeshuis op zijn kop kon zetten. Ook was ik verliefd op de medaillon van Annie en deed ik er alles aan om ook een medaillon te krijgen. Er is zelfs een moment geweest dat ik mij zo erg inleefde dat ik ook ging denken dat mijn ouders mijn ouders niet waren en ik op alle mogelijke plekken in huis zocht naar aanwijzingen. Gelukkig bleken ze toch mijn echte ouders haha.

Die medaillon heb ik overigens nooit gekregen. Ik kon mijn ouders niet overhalen ook een medaillon voor mij te kopen…

Het is maar een film…

Uiteindelijk realiseerde ik mij dat het maar een film was. Deze prachtige Annie met haar rode krullen (wat overigens gewoon een pruik was) was mijn held! Misschien komt het ook wel omdat ik zelf rood haar heb. Annie is nooit uit mijn herinneringen verdwenen. Ze hoort bij mijn jeugd. Inmiddels is Annie ook een prachtige vrouw geworden. Niet gek veel ouder dan ik ben.

Niet te geloven hoe ‘Annie’ getransformeerd is in een volwassen vrouw… nog steeds prachtig. Dag jeugdheld Annie! Wat fijn dat ik je mocht leren kennen.

Jeugdheld Annie

Credits: Entertainment Weekly

 

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen