Waar ben je naar opzoek?

De 5 grote opruimweken: week 2

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De 5 grote opruimweken: week 2

Vorige week zijn we gestart met DE 5 GROTE OPRUIMWEKEN. Moeders op Social Media zijn massaal aan de slag gegaan. Super leuk! Dus… Is de voorjaarsschoonmaak niet gelukt? Geen paniek! Vanaf 15 juni is  Love2BeMama in samenwerking met MoedersMinimalisme.nl DE 5 GROTE OPRUIMWEKEN begonnen. Ben je klaar voor dé meest handige opruimgeheimen voor iedere moeder? We gaan in vijf weken de bezem door de kledingkasten, de badkamer, de voorraadkast, de administratie en de kinderkamers halen. We gaan opruimen, schiften en onze spullen minimaliseren voor meer rust en ruimte in ons huis. Love2BeMama doet mee! Jij ook? Lees elke dag een opruimtip op de Facebookpagina van MoedersMinimalisme.

>> Lees ook: Week 1 van de 5 grote opruimweken.

Doe mee! Gebruik hashtag #de5groteopruimweken en start vandaag!

WEEK 2: Verzorgingsproducten

Wist je dat vrouwen gemiddeld 12 verzorgingsproducten per dag gebruiken? En heb je er wel eens bij nagedacht voor hoeveel afval je dan zorgt? En hoeveel ruimte dat in huis inneemt en hoe ongezond sommige producten eigenlijk zijn? Elke dag dringen er erg veel schadelijke chemicaliën onze huid binnen. Waarom zouden we niet wat meer natuurlijke producten gebruiken?

Tijdens deze eerste week gaan we samen je badkamer doorspitten. We gaan kijken je verzorgingsproducten, naar natuurlijke alternatieven en naar wat we eigenlijk wel en niet nodig hebben.

Na deze week zul je …

 • meer ruimte in je badkamer hebben.
 • een nette badkamer hebben.
 • weten welke natuurlijke producten handig zijn om in de badkamer te bewaren.
 • hoe je zelf verzorgingsproducten kunt maken.

Tip 1: De Knappe Kikker (natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen)

Tip 2: Natuurlijke babyverzoringsproducten van Petit&Jolie

>> Like de Facebookpagina van MoedersMinimalisme en ontvang elke dag handige opruimtips!

Verzorgingsproducten opruimen

Samenwerking Moeders Minimalisme en Love2BeMama

Dieuwke van MoedersMinimalisme.nl schrijft over minimaliseren omdat ze van mening is dat het ook anders kan. Volgens Dieuwke is onze maatschappij te veel gefocust op spullen. Maar spullen vullen alleen maar onze huizen en niet ons hart. De meeste spullen kosten geld, tijd en energie. Door te minimaliseren creëer je een stukje rust, balans, geluk en ruimte voor dát waar je werkelijk van houdt.

In februari was ik de troep in mijn huis zo zat dat ik besloot te gaan ontspullen. Dit leverde enige vertraging op maar ik ga nu beginnen. In de zomervakantie is er 6 weken lang wekelijks een rommelmarkt in onze woonplaats. Alle overbodige spullen kan ik daar meteen verkopen!

Ik brengt alle tips van Dieuwke meteen in de praktijk en zal dit bijhouden in een wekelijkse blog op Love2BeMama. Doe jij mee met de opruimweken? Hou dan Love2BeMama én de Facebookpagina van Moeders Minimalisme in de gaten de komende weken. Aan het eind van de week zal er een blog online komen waar je alle tips terugvindt.

Ik wil je oproepen om actief mee te doen en je vorderingen bij te houden op Social Media onder #de5groteopruimweken. Je kunt Love2BeMama volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

>> Alle blogs over ontspullen en de 5 grote opruimweken vind je terug in dit dossier!

Succes!

Opruimweken bij Love2BeMama

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Selma zei

  Het wordt tijd dat we weer beseffen hoe een natuurlijke uitstraling echt is, en dat puur natuur het mooist is. Dus zeg maar dag tegen make up.

  Beter dan natuurlijke shampoos is de no poo methode. En op dezelfde wijze kan je zonder dag en nachtcrème.

  In mijn badkamer kan je alleen tandpasta, een tandenborstel en een kam vinden.

  • Linda zei

   Dat vind ik wel mooi! Ik heb alleen een zeer lichte huid en daardoor geen wenkbrauwen en wimpers (ik heb ze wel maar je ziet ze niet). Het geeft mijn gezicht wel een krachtigere uitstraling als ik daar toch een beetje aandacht aan geef 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

 • 18 uur geleden
 • 2 minuten lezen
Feestje

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

 • 2 dagen geleden
 • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

 • 4 dagen geleden
 • 2 minuten lezen