Waar ben je naar opzoek?

De 5 grote opruimweken: week 1

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De 5 grote opruimweken: week 1

Is de voorjaarsschoonmaak je ontglipt? Geen paniek! Vanaf 15 juni gaat Love2BeMama in samenwerking met MoedersMinimalisme.nl DE 5 GROTE OPRUIMWEKEN organiseren. Ben je klaar voor dé meest handige opruimgeheimen voor iedere moeder? We gaan in vijf weken de bezem door de kledingkasten, de badkamer, de voorraadkast, de administratie en de kinderkamers halen. We gaan opruimen, schiften en onze spullen minimaliseren voor meer rust en ruimte in ons huis. Love2BeMama doet mee! Jij ook? Lees elke dag een opruimtip op de Facebookpagina van MoedersMinimalisme.

De 5 grote opruimweken: week 1

WEEK 1: Kleding en textiel

Ken je dat? Dat je ’s ochtends vroeg te lang naar een veel te volle kledingkast staat de staren en je geen idee hebt wat je vandaag weer aan moet doen? En dat je kledingkasten van je kinderen uitpuilen terwijl ze altijd het zelfde aan willen? En heb je ook altijd dat je wasmanden veel te vol zitten en dat je veel te veel tijd doorbrengt aan het opvouwen en opruimen van kleding?

Dit kan anders, echt! Tijdens deze eerste week van de 5 grote opruimweken gaan we al je kleding en textiel in je huis aanpakken. We pakken je eigen kledingkast aan, we gaan eens kritisch naar je wasruimte kijken en natuurlijk nemen we ook het beddengoed en de handdoeken mee in deze opruimweek.

Na deze week zul je …

 • weten welke kleding onmisbaar zijn in je kledingkast.
 • altijd iets hebben om aan te trekken.
 • een nette en overzichtelijke kledingkast hebben (ook de kinderkledingkasten).
 • alles weten over duurzame kleding.
 • op een hele handige manier je beddengoed in je kast kunnen bewaren.
 • alle voordelen van een minimale garderobe kennen en ondervinden.
 • minder tijd kwijt zijn aan de was.
 • een nette en handig ingedeelde wasruimte hebben.

>> Like de Facebookpagina van MoedersMinimalisme en ontvang elke dag handige opruimtips!

Samenwerking Moeders Minimalisme en Love2BeMama

Dieuwke van MoedersMinimalisme.nl schrijft over minimaliseren omdat ze van mening is dat het ook anders kan. Volgens Dieuwke is onze maatschappij te veel gefocust op spullen. Maar spullen vullen alleen maar onze huizen en niet ons hart. De meeste spullen kosten geld, tijd en energie. Door te minimaliseren creëer je een stukje rust, balans, geluk en ruimte voor dát waar je werkelijk van houdt.

In februari was ik de troep in mijn huis zo zat dat ik besloot te gaan ontspullen. Dit leverde enige vertraging op maar ik ga nu beginnen. In de zomervakantie is er 6 weken lang wekelijks een rommelmarkt in onze woonplaats. Alle overbodige spullen kan ik daar meteen verkopen!

Ik brengt alle tips van Dieuwke meteen in de praktijk en zal dit bijhouden in een wekelijkse blog op Love2BeMama. Doe jij mee met de opruimweken? Hou dan Love2BeMama én de Facebookpagina van Moeders Minimalisme in de gaten de komende weken. Aan het eind van de week zal er een blog online komen waar je alle tips terugvindt.

Ik wil je oproepen om actief mee te doen en je vorderingen bij te houden op Social Media onder #de5groteopruimweken. Je kunt Love2BeMama volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

>> Alle blogs over ontspullen en de 5 grote opruimweken vind je terug in dit dossier!

Succes!

Opruimweken bij Love2BeMama

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 4 maanden geleden
 • 12 minuten lezen