Waar ben je naar opzoek?

Een romantisch avondje voor vermoeide ouders

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een romantisch avondje voor vermoeide ouders

Het was me het weekje wel. Manlief is twee weken weg voor een opleiding en ik ben alleen met de kids. Ik draai mijn hand er niet voor om en weet dat er moeders zijn die het vaker zonder man moeten doen of zelfs alleenstaande moeders. Maar dat neemt niet weg dat ik moe ben. Het was gewoon een drukke week en dit weekend is het tijd voor ontspanning. Manlief is het weekend thuis en zondagmiddag gaat hij weer weg. We hebben niks gepland buiten de deur en doen het lekker rustige aan. In ieder geval staat er ‘tijd samen’ op het programma. Zonder kinderen. Een romantisch avondje!

Date night voor vermoeide ouders

Om tijd samen door te brengen hoef je niet altijd oppas te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is de kinderen op tijd (!!!) naar bed te brengen en samen iets te bedenken voor een romantisch avondje. In deze blog een aantal ideeën. Wij gaan in ieder geval voor het laatste! En ik ben benieuwd hoe jullie je avond samen invullen.

1. Gezellig bij een vuurtje in de achtertuin

Het hoeft niet perse een warme zomeravond te zijn om in de achtertuin bij een kampvuurtje te zitten. Wanneer het kouder is trek je warme kleding aan, zet je de glühwijn op het vuur en stook je buiten een vuurtje. Hapje en drankje erbij en klaar. Lekker knus, gezellig en en warm. Samen praten zonder afgeleid te worden door de televisie en smartphones.

2. Samen een fijne serie of film kijken

Hoera voor Netflix die altijd wat leuks te bieden heeft om te kijken. Jullie favoriete serie of beginnen aan een nieuwe serie. Maar natuurlijk staan er ook genoeg leuke films op die je kunt kijken.

3. Spelletjesavond

Houden jullie van (bord) spellen? Zoek een aantal leuke spelletjes op en maak er een ouderwets gezellige spelletjesavond van.

4. Samen koken

Geef je de kinderen op tijd eten, breng deze naar bed en ga samen koken. Vooraf bedenk je wat je wil eten en doe je de boodschappen en ’s avonds kook je in alle rust onder het genot van een borreltje. Tip: bij de Lidl hebben ze tot en met 4 oktober de ‘Franse week’. Hier kun je voor een leuke prijs Franse producten scoren. Zet een maaltijd op tafel met eendebout, gevulde slakken of vissoep.

5. Romantisch avondje

Een romantisch avondje met een hapje en een drankje is altijd een goed idee. Ik denk dat wij komend weekend voor deze tip gaan. Bij de supermarkt haal ik lekkere hapjes: salami met vijgen en noten, een lekker stukje Morbier kaas en een Flammkuchen in de oven met een wijntje en biertje erbij. Gewoon even lekker niksen, genieten en bijkomen van deze week.

Romantisch avondje

Genoeg ideeën voor een date night voor vermoeide ouders. Heb jij nog aanvullende tips dan horen we dat uiteraard graag. Voor romantiek hoef je niet ver weg. Organiseer een date night at home!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 17 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Feestje

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen