Waar ben je naar opzoek?

Dagelijks kookgemak met een Crock-Pot slowcooker

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Dagelijks kookgemak met een Crock-Pot slowcooker

Zoals je op mijn Instagram profiel al vaker voorbij hebt zien komen ben ik helemaal weg van de Crock Pot® slowcooker. Ik maak er zoveel verschillende soorten gerechten in. Het grote voordeel vind ik dat ik maar één pan nodig heb en er geen omkijken naar heb als alles in de pan zit. ‘s morgens vroeg zet ik de Crock Pot slowcooker aan en ‘s avonds is het eten klaar. 

Langzaam koken

Met de Crock Pot® slowcooker worden de ingrediënten heel langzaam gaar gekookt. Van te voren voeg je alle ingrediënten samen in de pan en je hebt er geen omkijken meer naar. ‘s Avonds staat er dan een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd klaar. Ik gebruik minimaal één keer per week mijn Crock Pot maar er zijn weken dat ik hem zelfs twee of drie keer gebruik.

Inmiddels heb ik zelfs twee slowcookers zodat ik maaltijden vooruit kan koken en dan vaak voor een paar dagen klaar ben of een voorraadje in de vriezer aan kan leggen. Ideaal voor als mijn man er niet is met het avondeten. Zo staat er voor mij en mijn kinderen een snelle en gezonde maaltijd op tafel en heeft hij een maaltijd mee naar zijn werk.

Crock Pot Sauté

Ik maak zelf gebruik van de Crock Pot slowcooker Sauté. Deze beschikt over een binnenpan van aardewerk die tevens te gebruiken is op het vuur. Op deze manier kan ik het vlees eerst kort aanbraden voordat het verder gaat pruttelen in de slowcooker.

Deze stevige en ruime schaal heeft een inhoud van 6 liter en is daarmee geschikt voor het bereiden van voedsel voor wel zeven personen. Het voordeel van de slowcooker is dat deze op lage temperaturen kookt gedurende een lange tijd. Hierdoor komen heerlijke aroma’s en smaken vrij en komen deze optimaal tot hun recht. Het is ook gezonder omdat vitaminen en mineralen behouden blijven.

De Sauté slowcooker kun je instellen zodat het het koken met de Crock Pot nog eenvoudiger maakt. Hij is voorzien van een timer en deze digitale timer is programmeerbaar tot 20 uur en is daarmee op ieder gewenst moment in te stellen. Zo wordt koken echt heel makkelijk!

De slowcooker is tevens voorzien van twee warmte instellingen. Wanneer de cooker klaar is met koken schakelt hij automatisch in op de warmte stand. Het eten kookt daardoor niet te lang door en koelt niet af.

Voor ons gezin van 5 personen vind ik de 6 liter Crock Pot qua inhoud groot genoeg. Ik kan er zelfs nog ruim twee porties extra mee maken.

Elke moeder needs a Crock Pot

Ik vind dat elke moeder een Crock Pot voor zichzelf zou moeten aanschaffen. Het geeft zoveel gemak en je zet er gezonde maaltijden mee op tafel. Dat willen wij moeders toch allemaal? De Crock Pot met de glazen deksel is heel fijn doordat je het koken van je eten kunt volgen. De deksel kan vervolgens gewoon in de vaatwasser.

Mijn favorieten die ik graag kook in de Crock Pot zijn: lasagne saus, erwtensoep, soep, vlees met een eigengemaakte saus, appelmoes, ratatouille met rijst. Echt alles kan erin! En op internet is zoveel inspiratie te vinden. Vooral op Pinterest kun je je hart ophalen.

Moet je eens kijken wat een heerlijke maaltijden ik ermee op tafel zet! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken in de Crock Pot.

>> Meer info? De Crock Pot is er in verschillende maten te koop bij Fonq. 

Crock Pot slowcooker

lasagne saus met verse groenten

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • evelien zei

  Hoi, dit klinkt erg fijn, ik ben nu alle nederlandstalige pagina’s over de crockpot aan’t lezen. Ik lees dat de pot terwijl .

  • evelien zei

   meer dan de helft van mn bericht was weg :-p
   Ik moet eerlijk zeggen dat dit allemaal heel super klinkt en me eigenlijk wel benieuwd maakt, maar ik heb enkele bezorgdheden:
   * laat men die pot echt wel werken terwijl men gaan werken is en er niemand in huis is? hoe zit het met (brnd)veiligheid, ik weet niet of ik dat zou durven (of tijdens het slapen, ik werk in de nacht en slaap dan soms tot 19u om om 20u te moeten vetrrtrekken naart werk. en ervaring leert dan eet goed avondmaal wonderen verricht)
   * zou je kunnen een timer (zoals uit den ikea) tussen stopcontact en pot stoppen, zodat bvb bij een gerecht van 4u, je de pot kan laten starten op 4u voor je verwachtte aankomsttijd thuis?
   * wat als je niet op het voorziene uur thuis bent (ongeval, onverwachtse uitnodiging, change of plans)? blijft die pot doorwarmen?
   Wat ik lees maakt me erg benieuwd, maar ik vind het vreemd nergens iets over deze vragen te lezen. ik kan toch niet de enige zijn die zich dat afvraagt? Het zou erg fijn zijn daar iets over te lezen, als dat kan.
   groet, evelien.

 • Ella zei

  Ook 20 uur. Ik had de beschrijving verkeerd geïnterpreteerd. Helaas was de glazen deksel van de geleverde crock pot stuk, dus hij gaat terug. Nog even wachten dus!

  Zit er voorzover je weet een maximum aan de tijd dat je een gerecht warm kan houden?

 • Wauw wat een super waanzinnige actie alleen heb ik misschien iets verkeerd gedaan want heb hem denk ik per ongeluk 2 keer ingezonden omdat ik dacht dat hij de eerste keer niet door was gekomen maar hoop dat ik toch mee mag doen om een kans te maken op deze super mooie en vooral handige Crot- Pot Slow Cooker

 • Ella zei

  Dag Linda,

  Vraagje. Ik zat al langere tijd te duppen over wel of niet een crock pot. Na jouw post ben ik om. Nu ben ik ook gegaan voor de Crock Pot CR011 Sauté Slowcooker maar heb een Crock Pot CSC011x Sauté Slowcooker gekregen.

  Als ik jouw post lees, heb je het over een 20 uur timer. Bedoel je dan dat je tot 20 uur kan slowcooken of dat je hem zo kun instellen (max 20 uur van te voren) wanneer de starttijd is? (uitgestelde start).

  Ik vraag me namelijk af of de CR011 dezelfde is als de CSC011x. Bij de laatste staat dat over de 20 uur niet vermeld in de beschrijvingen, maar er zit natuurlijk wel gewoon een timer op.

  Mocht het eerste het geval zijn (20 uur slowcooken), hoe doe jij dat dan met kortere gerechten (4 uur) en een dag werken? Gewoon aanzeten en op de warmhoudstand laten gaan?

  Groetjes,

  Ella

  • Linda zei

   Hoi Ella

   Ik heb geen uitgestelde start erop zitten. Volgens mij zijn er geen slowcooker met uitgestelde start. Hoeveel geeft jouw timer aan? De 20 uur staat voor hoeveel uur hij maximaal kan ‘draaien’ en warm kan houden. Als ik een dag moet werken dan zet ik hem gewoon ‘s morgens aan op een tijd van 4 uur en slaat hij na 4 uur op de warmhoudstand. In wezen staat hij dan uit maar blijft het gerecht wel warm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 2 maanden geleden
 • 12 minuten lezen