Waar ben je naar opzoek?

Dagboek deel 2: van zwangerschap na miskraam

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Dagboek deel 2: van zwangerschap na miskraam

ervaringen missed abortion

Melissa heeft een missed abortion gehad. Ze wil graag openheid over dit onderwerp en heeft daarom haar verhaal op papier gezet. 1 op de 4 vrouwen krijgt een miskraam maar er wordt nog teveel over gezwegen. Lees hier het eerste deel van haar verhaal.

26 Maart 2016
Het is erg druk op de OK. Er zijn allemaal spoedgevallen tussen gekomen en ik kan pas ’s avonds terecht voor een curettage. Het duurt nu wel erg lang. Mijn partner is nog bij mijn zoontje en mijn beste vriendin komt gelukkig langs om mij wat steun te bieden.
Ik krijg eerst nog een echo om te kijken hoeveel ik al verloren ben. De deur naar de afdeling verloskunde zit dicht en we moeten een omweg nemen via de kraamafdeling. Ik hoor allemaal huilende pasgeboren baby’s. Ik barst in tranen uit, wat is dit ontzettend confronterend! Op de echo zien we dat de helft van het zwangerschapsweefsel er nog zit. Zelfs de vruchtzak lijkt er nog te zitten. Ik moet nu toch wachten tot ik ’s avonds geopereerd word, dus ik besluit toch nog een keer medicatie te nemen. Ik ben nu toch in het ziekenhuis, dus meteen in goede handen als ik weer zoveel bloed verlies. Na 3,5 uur beginnen de weeën weer en ik verlies weer wat stolsels. Weer die vervelende rug weeën en weer al dat weefsel verliezen. Ik beleef mijn miskraam weer opnieuw. ’s Avonds krijg ik een echo voordat ik terecht kan voor een curettage. Op de echo is nog wel best wat weefsel te zien, maar de gynaecoloog heeft er vertrouwen in dat dit vanzelf op gang komt. Ik durf de curettage eigenlijk ook niet meer aan en besluit op haar advies in te gaan. Om de rest zelf af te wachten en over ruim een week krijg ik weer een echo ter controle. Ik mag eindelijk naar huis!

1 April 2016
De hele week verlies ik amper bloed. Ik begin ondertussen spijt te krijgen dat ik de curettage afgeblazen heb. Er moet zeker nog wat weefsel zitten! Ook is mijn zwangerschapstest nog knal positief en heb ik nog last van kwaaltjes. ’s Avonds krijg ik ineens weer flinke rug weeën. Ik moet ze nu echt wegzuchten, wat doen ze pijn! Ook verlies ik weer stolsels. Ik ben intens verdrietig. Ik beleef mijn miskraam steeds opnieuw.

4 April 2016
Ik moet om half 10 bij de polikliniek zijn voor een echo ter controle. Ik hoop eigenlijk dat ik afgelopen vrijdag met die flinke weeën alles verloren ben. Helaas ziet de gynaecoloog op de echo nog 2 cm dik placenta weefsel. Helaas, ik moet gecuretteerd worden. Ik zie op de echo in het midden een rondje en daar beweegt wat! Ik vraag aan de gynaecoloog wat dat is. Ze wuift het weg en zegt dat het niks is. In haar kamer geeft ze aan dat ze het wel bijzonder vindt dat er nog zoveel weefsel zit. Ze vraagt zich af of ze wel zeker wisten dat het niet goed was met het kindje? Ze zegt meteen dat ze dit niet had moeten zeggen en bekijkt daarna pas mijn eerste echo voordat de miskraam begon. Ze zegt dat ik er zeker niet aan moet twijfelen dat het niet goed was met het kindje.

Ik ben verdoofd en erg in de war. We maken een afspraak voor de volgende dag voor de curettage en ik moet nog bloed prikken. Onderweg naar huis barst ik in huilen uit. Ik ben zo ontzettend verward! Heb ik nu mijn eigen kind vermoord met die pillen? En wat was dat rondje wat ik op de echo zag bewegen? Ik bel mijn moeder helemaal overstuur op. Ik besluit het ziekenhuis te bellen. Ik moet die middag toch erheen voor een pre-operatief gesprek en controle. Ik leg uit wat de gynaecoloog heeft gezegd en ik eis een echo voordat ik gecuretteerd word. Ik wil zeker weten dat het echt niet goed is voordat ik alles laat weghalen. Ik kan gelukkig die middag terecht bij de gynaecoloog. Weer wachten in de wachtruimte tussen de zwangere vrouwen. Ik heb wel een hele lieve gynaecoloog. Hij laat alles duidelijk zien en legt uit dat het stromend bloed was wat ik zag bewegen. Het rondje wat ik zag was nu ook een ovaal geworden. Het is echt een intacte zwangerschap en ik ben gerustgesteld. Daarna word ik goedgekeurd voor de operatie en is het wachten op morgen.

5 April 2016
Vandaag ga ik naar het ziekenhuis voor de curettage. Ik ben er ondertussen erg rustig onder en ben blij als straks alles achter de rug is. Kan ik het lichamelijk eindelijk afsluiten. De verpleegkundige die me voorbereid op de operatie vindt me erg rustig. Van binnen vind ik het wel erg spannend wat komen gaat. Ik vind het een raar idee dat ze straks alles wegzuigen uit mijn baarmoeder. Ik ga onder zeil en een uur later ben ik alweer wakker. De operatie is goed gegaan en alles is schoon. Op mijn kamer mag ik eindelijk weer eten en drinken en gelukkig mag ik al snel naar huis!

6 April 2016
Ik ben nog een dagje vrij en samen met mijn zoontje thuis. Ik ben ontzettend labiel. Mijn hcg daalt waarschijnlijk in rap tempo. Mijn gevoelige zoontje voelt mij feilloos aan en is ontzettend dwars. Ik kan het totaal niet hebben en barst steeds in tranen uit. Lichamelijk sloeg ik me er steeds nog wel aardig doorheen, maar emotioneel vind ik het zo ontzettend moeilijk. Mijn hart is gebroken…

Bron beeld: Pixababy

Dit is een gastblog van lezeres Melissa van den Berg.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • v zei

    Heftig. Erg indrukwekkend om te lezen. Je hebt heel wat meegemaakt. Wat dapper dat je dit deelt. Sterkte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 6 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke rechten heeft een alleenstaande vader?

  • 7 uur geleden
  • 3 minuten lezen