Waar ben je naar opzoek?

Deze confronterende foto vraagt aandacht voor het vaccineren van kinderen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Deze confronterende foto vraagt aandacht voor het vaccineren van kinderen

Het vaccineren van kinderen is de laatste jaren meer dan ooit in het nieuws. Het kan helemaal geen kwaad om goed na te denken over het wel of niet laten vaccineren van je kinderen. Vroeger liepen onze moeders met de meute mee, anno 2016 hebben wij een keus en kunnen we ons erin verdiepen.

Lees ook: 10x waar je op moet letten als je twijfelt over vaccineren

Goud winnen in Rio!

Op Facebook gaat er een foto rond die mij raakt. Op de foto zie je Beatrice Vio. Ondanks haar geamputeerde handen en onderbenen heeft ze dit jaar goud gewonnen in Rio met schermen. Op de foto staat ze met haar super schattige baby Vincent.

Aandacht voor vaccineren

Beatrice gaat puur natuur op de foto en het doel van deze foto is om aandacht te vragen voor de ziekte meningitis. In de volksmond ook wel hersenvliesontsteking genoemd. Op 11-jarige leeftijd kreeg ze deze ziekte met amputatie van haar ledematen tot gevolg.

De boodschap van Beatrice met deze foto is dat ze wil voorkomen dat kinderen deze ziekte krijgen. “Laat het niet gebeuren met je kind, laat ze vaccineren”, is haar boodschap.

Confronterend

Op de Facebookpagina van Anne Geddes (je weet wel, van die schattige baby’s) staat een hele fotoreportage van sporters met hun kinderen. Deze sporters hebben allemaal te maken gehad met hersenvliesontsteking en willen hiervoor aandacht vragen!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • Regina zei

    Mooie foto! Helaas wordt niet vermeld welk type van meningitis deze mevrouw heeft gehad, aangezien er meerdere zijn. Er wordt gevaccineerd tegen meningitis type C en type B komt vaker voor. Het zou fijn zijn als dit soort artikelen het hele verhaal vertellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

  • 8 uur geleden
  • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen