Waar ben je naar opzoek?

Borstvoeding geven aan de buurt: deze moeder gaf 14 kinderen de borst!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Borstvoeding geven aan de buurt: deze moeder gaf 14 kinderen de borst!

Borstvoeding geven

Lacey is 27 jaar en gaf haar kinderen borstvoeding. Maar niet alleen haar eigen kinderen, ook veertien andere kinderen mocht zij borstvoeding geven. Lacey vindt dit heel normaal en vindt dat andere moeders dit ook moeten doen: om elkaar te helpen. 

Lees ook: Grote ophef om foto: vrouw voedt zoontje van vriendin.

Vriendinnen helpen elkaar

Borstvoeding geven is heel makkelijk en en fijn als je dit kunt doen. Maar het kan ook onhandig zijn. Als je moeite hebt met kolven en je graag een dagje weg zou willen. Of je moet weer aan het werk. Hoe los je dat dan op? Je zou ook aan kunnen kloppen bij een vriendin die haar kinderen ook zelf voedt. Lacey doet dat namelijk voor haar vriendinnen. Ze gaf borstvoeding aan haar dochter en had borstvoeding in overvloed. Toen een vriendin van haar een weekendje weg wilde stelde ze voor om haar kind dat weekend te voeden. En zo is het allemaal begonnen.

Taboe doorbreken

Lacey wil hiermee een taboe doorbreken: “Borstvoeding geven aan een ander kind wordt gezien als een taboe. Maar je helpt er de moeder mee én het kind. En misschien is dat nog wel belangrijker… Borstvoeding geven aan andere baby’s en peuters heeft mijn leven veranderd.” 

Lacey zegt dat door het voeden van andere kinderen haar melkproductie een boost kreeg. Het was voor haar een natuurlijke ervaring. Haar openheid voor geven van borstvoeding aan andere kinderen komt wel degelijk ergens vandaan. Toen zij zelf klein was en haar moeder weer aan het werk moest, zocht haar moeder een babysitter die borstvoeding kon geven. Ze is zelf gevoed door andere vrouwen. Voor Lacey is dit nooit een taboe geweest.

Netwerk opzetten

Lacey is druk bezig met het opzetten van netwerken met vrouwen die elkaar baby’s en kinderen kunnen voeden. Dit is voor moeders die weer aan het werk moeten, om de rekeningen te betalen maar wel hun kind borstvoeding willen geven, de ideale oplossing vindt Lacey. Op deze manier kunnen moeders onder elkaar elkaar helpen. Lacey geeft aan dat de baby hierdoor goede voeding krijgt én ook geknuffeld wordt en liefde krijgt tijdens die momentjes.

Ze is niet bang dat de baby’s en kinderen zich aan haar hechten. “Een baby zal zich nooit zo aan mij hechten zoals hij aan zijn moeder doet.” Voordat ze een andere baby gaat voeden hoeft ze ook geen band op te bouwen met moeder of baby. Haar kijk hierop is dat het een natuurlijk en belangrijk ding is voor het kind. Je kunt de moedermelk in een flesje doen en het zo geven maar rechtstreeks uit de borst is zoveel makkelijker en beter voor het kind vindt Lacey.

Borstvoeding geven

Bron: Dailymail

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Uncategorized

Geboortevolgorde en verschillen in karakter bij je kinderen

  • 17 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Keyboard spelen boek kinderen: aan de slag!

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Muzikale opvoeding: 5x Waarom is muziek zo belangrijk?

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen