Waar ben je naar opzoek?

Borstvoedende moeder op televisie houdt de gemoederen bezig

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Borstvoedende moeder op televisie houdt de gemoederen bezig

natuurlijk ouderschap

In het programma Bynt van Omroep Friesland zat een moeder aan tafel: Justina van Baal. Het gesprek ging over het thema ‘Natuurlijk Ouderschap’. Natuurlijk Ouderschap is kort samengevat: “hechtend ouderschap”. Bij Natuurlijk Ouderschap gaat het om het hechten, het respecteren van het zelf-ontwikkelend vermogen van een kind. Je staat dichtbij de natuur en daar hoort ook het geven van borstvoeding bij en samen slapen.

Natuurlijk Ouderschap

Justina legt uit dat zij en Fiora, haar dochter, bijna onafscheidelijk zijn. Zij of haar man is altijd bij hun dochter. Ze vinden dat belangrijk: voor de hechting en het vertrouwen. Ze hopen dat ze opgroeit tot een zelfstandige dame met intrinsieke motivatie. Dat ze eet wanneer je honger heeft, slaapt wanneer ze moe is. Omdat ze dat zelf wil, niet omdat haar moeder dat zegt. En borstvoeding geven hoort daar ook bij. Als zij honger heeft dan mag ze aan de borst. Het maakt niet uit waar ze zijn, ze hoeft niet te wachten.

Borstvoeding geven op televisie

Fiora is er tijdens de uitzending ook bij en zit bij moeder op schoot. Ze begint wat te jengelen en aan het shirt van Justina te trekken. Ze heeft honger, zin in de borst. Justina twijfelt geen moment en trekt haar shirt naar beneden zodat Fiora kan drinken. Het past volledig in het thema maar het houdt de gemoederen heel erg bezig. De mannen aan tafel reageren vrij koeltjes maar na de uitzending bleef het nog lang onrustig in de, volledig met mannen gevulde, regie-ruimte…

Bron: Omroep Fryslân

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Wat een gezeur. Borstvoeding is heel natuurlijk! Ik gaf zelf ook altijd borstvoeding in het openbaar. Met een zeer bescheiden cup a, eigenlijk zo plat als een duppie, schaamde ik mij altijd voor mijn (eigenlijk dus totaal niet aanwezige of meer afwezige) boezem. In de periode dat ik borstvoeding gaf, was ik juist helemaal niet onzeker en vond ik borstvoeding iets heel moois wat ik mijn kind kon geven en was ik trots op mijn borsten. Enkele vorm van schaamte of preutsheid was bij mij dan ook niet te bespeuren. Al denk ik niet dat ik het voor de tv zou (durven) doen, maar dat is een ander verhaal. Ik vind het heel moedig en stoer dat deze moeder er maling aan heeft. Hoe vaak worden we wel geconfronteerd met bloot op tv of aanstootgevende en soms zelfs haast pornografische videoclips? En dat kan wel? Borstvoeding is functioneel bloot en al het andere bloot op tv juist het tegenovergestelde. Dus hulde aan deze moeder en dank aan haar voor het promoten van borstvoeding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen