Waar ben je naar opzoek?

Hoe hou je je kind bezig als je boodschappen doet?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoe hou je je kind bezig als je boodschappen doet?

Het liefst ga ik alleen naar de supermarkt voor de weekboodschappen, al moet ik eerlijk zeggen dat ik de boodschappen elke week laat bezorgen (en ik ben serieus goedkoper uit). Ook vind ik het heerlijk om alleen te shoppen. Gewoon alleen, zonder kinderen. Maar niet elke moeder heeft dat voorrecht.

Om mij heen hoor ik veel moeders die geen oppas hebben of waarvan de familie ver weg woont. Ze kunnen hun schatjes niet een ochtendje bij opa en oma brengen… Maar wat doe je dan als je toch de boodschappen wilt doen of een ochtendje wil winkelen en je kinderen totaal geen zin hebben om mee te werken?

Lees ook: 10 dingen die een moeder écht doet als haar kind slaapt

Boodschappen en First World Problems?

Het zijn niet First World Problems, maar het kan wel verrekte lastig zijn als je een dwarse peuter op sleeptouw moet nemen. Of wanneer je kleuter rennend door de winkel per ongeluk een fles wijn omstoot. Natuurlijk zijn er kinderen die altijd heel goed luisteren en braaf doen wat mama zegt, maar die van mij werken echt wel eens niet mee. Ik heb een aantal oplossingen daarvoor gevonden, zodat het toch een ‘gezellig’ uitje wordt.

Lees ook: Wie vraagt wordt overgeslagen???

8 Tips om het gezellig te houden!

Hier komen ze: 8 creatieve manieren om gezellig met je kinderen boodschappen te doen. Deze tips zijn ook handig voor als je een ochtendje gaat winkelen!

 1. Neem boekjes mee; stripboekjes, karntonnen boekjes, prentenboekjes. Zet je kinderen in de kar en laat ze lekker boekjes lezen. Ondertussen gooi jij ongestoord de winkelwagen vol.
 2. Maak een supermarktbingo; zet daar 10 producten op die ze tijdens het boodschappen doen moeten spotten. Wie heeft als eerste bingo?
 3. Bij veel supermarkten staan bij de ingang gratis ballonnen; neem er voor eentje mee. Bij mij zijn ze gek op die dingen.
 4. Neem een boodschappensnack mee van huis; een snoepje, een koekje, soepstengels of rozijntjes.
 5. Bij veel supermarkten scoor je gratis een plakje worst, een stukje kaas of een broodje om te proeven. Ik zou zeggen; dit zijn je stops!
 6. Bij mijn nemen ze vaak een schrijfboekje en een pen mee. Ze ‘schrijven’ dan de producten op die ze tegenkomen in de supermarkt. Ze kunnen zich daar prima mee vermaken.
 7. Na een rondje boodschappen doen mogen ze bij mij af en toe ‘het toetje’ uitzoeken. Dat vinden ze het einde!
 8. Oudere kinderen vinden het heel leuk om mee te helpen met boodschappen doen. Geef ze opdrachtjes om op te zoeken (producten die niet breekbaar zijn!): wc papier, melk en fruit.

Met deze tips moet het boodschappen doen wel goed komen. Veel shop plezier!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Kirsten zei

  Handige tips! Ik geef meestal gewoon een onbreekbaar product uit de kar aan Lenne waarmee ze dan even mag spelen.. Maar momenteel heeft ze nog genoeg aan gewoon rondkijken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen