Waar ben je naar opzoek?

De beste tip EVER: zo ruimen kids hun kamers op!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De beste tip EVER: zo ruimen kids hun kamers op!

Ben jij er ook zo klaar mee dat je kinderen hun kamer niet opruimen? Bij kleine kinderen knijp je nog wel eens een oogje dicht en haal je er zelf de bezem door. Ze moeten het immers nog leren… Maar naarmate ze ouder worden en prima zelf hun zooi op kunnen ruimen wordt het tijd dat ze hun zwijnenstal zelf gaan onderhouden. Helaas is dit vaak een strijd tussen ouders en (puberende) kinderen. Maar met deze tip leren ze het voor eens en voor altijd (af). Gehoorzaam je ouders!

Vieze strings

Zal ik dit ooit zelf meemaken? Ik ben zelf nooit zo’n tiener geweest (ben een heel opgeruimd en schoon type…) maar ik kan mij wel voorstellen dat je hiermee je ouders tot waanzin kunt drijven. Ik had natuurlijk wel vriendinnen en op hun kamers kwam ik ook. Vieze onderbroeken en strings in de hoek van de kamer, lege glazen een week opgespaard, stof onder het bed, stapels boeken tot het plafond… die vieze kamers ken ik echt wel. Hoe ze erin konden leven snapte ik nooit… Het slaapkamerraam werd ook nooit geopend. Een muffe lucht van hier tot Tokyo. Ze moesten toch een keer schoongemaakt worden? Die vriendinnen hadden ook regelmatig ruzie hierover met hun moeder. De kamers waren verboden terrein maar zelf opruimen? Ho maar!

Klaar mee!

Ik kan mij dus goed voorstellen dat tieners hun moeders tot waanzin kunnen drijven. Zo was er een moeder die zo klaar was met haar tienerdochter omdat ze weigerde haar kamer op te ruimen, dat ze zelf het heft in handen nam. Ze ging rigoureus te werk. Als je het mij vraagt de beste tip EVER voor moeders met tieners die weigeren hun kamers op te ruimen. Ik zou zeggen: breng deze tip in de praktijk en je hebt nooit meer strijd.

Tip van de dag

De tip van moeder Alice Velásquez wordt massaal gedeeld op Facebook. Het is volgens haar heel simpel:
Na meerdere waarschuwingen ga jij zelf aan de slag in de kamer van je tiener. Je hebt in ieder geval veel vuilniszakken nodig want ALLES wat je tegenkomt stop je in een vuilniszak. En dan ook echt ALLES! Let op: je sorteert het niet. Vervolgens beheer jij de vuilniszakken. Je tiener kan zijn of haar rotzooi terugkopen voor een X bedrag (ga vooral niet te laag zitten…). Ze mogen een zak uitzoeken maar weten niet wat erin zit. Het kan vuile was zijn of schoolboeken. Per zak betalen ze een bedrag. Hebben ze dat geld niet? Dan kunnen ze het verdienen door klusjes in huis te doen.

Als ze al hun rotzooi terug hebben gekocht hebben ze het wel afgeleerd. Vanaf dat moment ruimen ze zelf hun kamers op! Deze tip ga ik zelf in ieder geval onthouden voor het geval ik het nodig blijk te hebben…

opruimen vuilniszakken

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Jolique zei

    Ik heb het ook eens mogen ondergaan mijn moeder dreigde alles buiten uit het raam te gooien, als ik mijn schone was niet meteen in de kasten zou leggen. Ik sliep aan de voorkant en dacht niet dat ze dat zou durven.. Echter alles was minder waar.. Mijn schone wasgoed die ik niet in de kast gelegd had hong bij thuiskomst in de struiken voor het huis.. Alles moest opnieuw gewassen worden….

  • Hahaha heel herkenbaar. Mijn ouders begonnen ook altijd te dreigen met vuilniszakken. Ze hebben het één keer in praktijk gebracht en hebben het daarna nooit meer hoeven doen! Werkt dus perfect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen