Waar ben je naar opzoek?

De beste relatie tip EVER!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De beste relatie tip EVER!

Als je samen met je partner een gezin hebt met (jonge) kinderen dan ben je het vast helemaal met mij eens dat je elkaar wel eens kunt vergeten. Kinderen vreten energie. Hoe leuk en lief ze ook zijn! En daarbij heb je nog je (huishoudelijk) werk, je sociale contacten en je partner.

Lees ook: 35 manieren om erachter te komen of je geschikt bent voor het ouderschap!

Ik vind het altijd het belangrijkste dat het goed gaat met mijn gezin en tijd ik tijd heb samen met mijn man. Maar door de drukte kan dat wel eens vergeten worden… Als je elkaar niet goed in het oog houdt kun je snel uit elkaar groeien. En dat is niet wat je wil. Met deze gedachte ben je niet in een relatie gestapt.

Om een duurzame relatie op te bouwen moet je eraan werken. Dat gaat niet allemaal vanzelf. Doe regelmatig leuke dingen samen en zorg ervoor dat je niet langs elkaar heen leeft. Wij vinden het erg belangrijk om een aantal keer per jaar samen op pad te gaan en soms ook één of twee nachtjes weg te blijven. Zonder kinderen ja! 

Ook kan ik elk gezin adviseren om een goede oppas te zoeken voor de avonduren zodat je met je partner ook eens weg kunt: naar het theater, de bioscoop, uit eten of een avondje uit met vrienden. Wij gaan minimaal één keer per maand samen een avondje weg. En je hoeft niet altijd het huis uit om tijd aan elkaar te besteden. Met deze 20 Date Night at Home tips heb je gegarandeerd een leuke avond.

Als je al lang samen bent kunnen er gevaren op de loer liggen. Zo kun je je partner negatief benaderen: “Schat, waarom heb je de vuilnis niet buiten gezet? Schat, waarom is het zo’n rommel thuis? Schat… waarom…”
Herkenbaar? Je wijst iemand al snel op iets wat verkeerd gedaan wordt. Maar we weten allemaal dat het, net zoals met kinderen, veel beter werkt om iemands positieve punten te benadrukken. Daardoor zullen slechte gewoontes minderen worden.

Stop met het kleineren van je partner. Hij (of zij) doet zoveel geweldige dingen.
Zie je dat wel?

Mijn tip daarom: 

“Voed de planten, niet het onkruid!”

het-gras-is-groener

Het is echt heel simpel. Sta op een positieve manier in jullie relatie. Geef je partner het gevoel dat hij iets goed doet waar jij blij mee bent. Deze tip is misschien niet nieuw en heel origineel maar hij is wel heel waardevol. Probeer je partner niet te veranderen maar JEZELF. Ik weet zeker dat het je relatie versterkt.

Op wat voor manier werk jij aan je relatie met je partner?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen