Waar ben je naar opzoek?

Beleef de duizend-en-een-nacht

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Beleef de duizend-en-een-nacht

Marokko is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je met je kinderen op reis wilt. Toch is Marokko een veilige en vrijwel altijd zonnige bestemming. De mensen zijn vriendelijk, de reisafstanden zijn relatief kort en het wegennet en de bewegwijzering zijn goed. Reis in je eigen tempo met een huurauto of in een minibusje met chauffeur en dompel je onder in het sprookje van duizend-en-een-nacht. Wil jij graag met je kinderen door Marokko reizen, maar weet je nog niet goed welke regio’s je wilt zien? We delen onze favoriete route met je, die je met je gezin langs de mooiste plekken van Marokko zal leiden.

Duizend-en-een-nacht

Sprookjesachtig Marrakech

Start je rondreis in de bruisende stad Marrakech, op nog geen vier uur vliegen van Schiphol. Dwalend door de smalle marktstraatjes van de souks waan je je in het sprookje van Aladdin. Ezels met karren sjokken voorbij en winkels hebben exotische kruidenstapels, traditionele tapijten en Marokkaanse schoentjes in de meest uiteenlopende kleuren uitgestald. Het beroemde centrale plein Jemaa el Fna lijkt net een openlucht theater. Mannen bezweren slangen, een opgedofte kameel houdt voorbijgangers nauwlettend in de gaten en kinderen spelen behendig het lokale cola-hengelspel. Schuif ’s avonds aan bij een van de lokale eetstalletjes en geniet van een tajineschotel.

Met kinderen naar Marokko

Het Atlasgebergte

Vanuit het levendige Marrakech reis je verder naar de voet van het Atlasgebergte. De tijd lijkt hier stil te staan. Hobbelend op een ezel bereik je het eeuwenoude Kasbah, een ommuurde stad, gebouwd uit leem en stro. Kinderen rennen je lachend tegemoet en kippen scharrelen rond de bruine kleihuizen onder de schone was door die aan de waslijn wappert. Zoek verkoeling in de schaduw van een boom terwijl de muntthee voor je wordt ingeschonken en brood met olijfdip en zoetigheden wordt uitgestald. Je zult al snel merken dat je kids door de honing, amandelen en rozijnen verzot zullen raken op de Marokkaanse keuken. Eenmaal terug in het hotel is het tijd voor een verfrissende duik in het zwembad. Als de kids eenmaal in dromenland zijn, kun je samen in de romantische tuin genieten van een drankje.

Duizend-en-een-nacht

Kamelensafari in de Sahara

Je sprookje is pas echt compleet met een kamelensafari door de Sahara. Rustig herkauwend liggen de kamelen al op je te wachten. Wikkel een Arabische sjaal om en houd je goed vast! Al wiebelend komt je kameel omhoog en hobbel je als een ware bedoeïnen door de eindeloze zee van zand. Als de zon ondergaat, geniet je onder de fonkelende sterrenhemel van een traditionele maaltijd met groenten, kip of lam en honinghapjes. Na het eten is het tijd voor liedjes bij het kampvuur en kunnen de kids leren trommelen. Ongetwijfeld val je net als wij niet veel later moe maar voldaan in slaap onder de duizenden sterren. Zowel voor jou als voor je kinderen zal dit een ervaring zijn die je nooit zult vergeten.

Reizen met kinderen

Wil jij je eigen sprookje beleven met je kids in Marokko? Reisorganisatie MarokkoKids, onderdeel van RiksjaKids, biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met kinderen. Reisspecialisten hebben zelf ook met hun kinderen door Marokko gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring. 

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

  • 5 dagen geleden
  • 2 minuten lezen